Matti Averio

Simutietokilpailu

2 viestiä aiheessa

Kuten täällä tuli idea simuvisasta, kas tässä se on! Luethan alla olevat ohjeet ennen kuin klikkaat linkkiä.

 

http://maza.kapsi.fi/visa/

 

Tuonne voi käydä iskemässä kysymyksiä kysymyspankkiin. Varsinainen pelailu voi alkaa sitten kun kysymyksiä on riittävästi. Ilmoitan siitä sitten aikanaan tässä ketjussa. Ulkoasu ja muut hienoudet tulee sitten samaan syssyyn, kunhan saadaan kysymyksiä tulemaan.

 

Sitten itse lomakkeen täytöstä. Pakollisia kenttiä ovat itse kysymys, kaksi ylintä vastausvaihtoehtoa, oikea vastaus ja vaikeusaste. Loput vastauskentät tulee jättää tyhjiksi, mikäli niille ei ole vastausvaihtoehtoa. Oikea vastaus valitaan kyseisen vastausvaihtoehdon vierellä olevalla nappulalla. Nimeä käytetään vain lähetettyjen kysymysten määrän laskemiseen, eikä sen täyttö ole pakollista. Nimenä käytetään omaa nimeä, eikä sitä näytetä yksittäisten kysymysten kohdalla, vaan pelkästään aktiivisimpien käyttäjien listalla.

 

Kysymyksistä ja vaikeusasteesta. Pyritään pitämään kysymykset lentämiseen liittyvinä, simulaattorien näkökulmasta katseltuna. Kysymykset voivat olla käytännön tilanteen toimintatapoja, radiofraaseja, säädöksiä jne. Pyritään pitämään poissa "montako MSFS-simulaattoria on julkaistu?" tyyliset kysymykset.

 

Kiinnittäkää huomiota oikeinkirjoitukseen!!

 

Vaikeusasteissa olisi tarkoitus pitää tiukkaa kuria - vaikeat kysymykset ovat oikeasti vaikeita, vain edistyneemmille harrastajille. Jos sinulla on tunne, ettet ole vielä paljon asioita tietävä tai kysymyksen vaikeus epäilyttää sinua, sujauta se helppoon. Näin on mietittävää vanhemmillakin käyttäjillä.

 

Itse pelin toteutus on vielä pitkälti auki. Pyörittelin mielessäni, että kone arpoo parikymmentä satunnaista kysymystä, joihin vastataan. Tarvitaanko erikseen jotain käyttäjätunnuksia? Nimimerkkejä, hiscore-listaa? Kuvia kysymyksiin? Onko joukossa halukkaita suunnittelemaan näppärän ulkoasun? Tämä koko touhu lähtee teistä, jos jokainen lisää pari kysymystä, saadaan äkkiä kaikille mukavaa ajanvietettä kyssäreitä ratkoessa. Nyt yhdessä rakentamaan simuilmailun Älypäävisaa!

 

Kommentteja, ideoita, laukokaa vapaasti, ennen kuin mitään ratkaisevaa on tehty!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään