Guest macklin

Target framerate?

5 viestiä aiheessa

Moro!

Käytössä FS2004 ja framet EFHK:lla v1.6 GATE123 panview ilman pilviä 35-65fps, tämä siis koneen päivityksen jälkeen. Tuli tässä näitä pohdiskellessa mieleen onko mitään järkeä asettaa target framerate jollekkin tasolle vai antaa olla unlimited? Lennän IVAO:ssa online ja sulava toiminta on tärkeämpi kuin maiseman täydellisyys. Eli jos siis asetan esim. 30fps niin näytönohjain pyrkii pitämään tämän ja huonontaa maiseman laatua jos meinaa mennä tämän alle olenko käsittänyt oikein? Toivottavasti ymmärsitte mitä ajan takaa ja samalla voisitte kommentoida mikä olisi minimi target framerate jolla pyörii mielestänne hyvin.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itellä on FPSLimiter asetettu 30FPS, voisin kyllä kokeilla 35FPS, mutta sulavasti pyörii. Eli se kannattaa laittaa, ja simusta unlimited targettiin.  :thmbup: :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos minulla olisi tosi tehokone, laittaisin framerajoittimen jonnekin 50-100 paikkeille tai sitten ei rajoituista.  Mitä suurempi framerate lennettäessä, sitä realistisempi on liikkuva kuva. Tämän voi todeta vaikkkapa 3DMark03- testiohjelmalla. Kun framet ovat tuolla 100 paikkeilla on kuva täysin realistinen. Testissä on muistaakseni ilmataistelusimuloitia ja framet näkee koko ajan ruudun alareunassa olevasta mittarista. Samoin ollessani Finnairin oikeassa simussa, oli ruudunpäivitys todella nopeaa ja liikkuva maisemakuva täysin realistinen tässä suhteessa (tosin oikean simun kuva esim. Helsingin alueesta ei vedä lainkaan vertoja FS 2004:n maisemaan taloineen ja metsineen ja tarkkoine muine yksityiskohtineen.)

 

Nykykoneellani rajoitin on arvossa 30 ja fps jää tuosta paljonkin alle, jos on esim. EFHK:lla, paljon ai-liikennettä ja pilvistä tai muuten huono säätila. Ylhäällä lennettäessä pysyy kyllä 30:ssa, olisi ilman rajoitinta 40-60.

 

Jukkka: Kokeile rajoittamatonta ja lähde lentoon vaikka EFHK:lta Helsingin keskustan päälle. Katsele koneesta etuvasemmalle, eteen ja heti perään etuoikealle. Tai vaihda näkymä täysin vasemmalle, sitten heti eteen, ja äkkiä täysin oikealle. Jos maisema sivulle katsottaessa päivittyy salamannopeasti (ei siis näy ruskeita neliöitä tai muuta "viivettä" maiseman muodostumisessa) niin anna olla rajoittamaton. Jos sivumaiseman päivityksessä on viivettä, kokeile rajoittaa fps:ää alkaen vaikka arvosta 60. Myös fs9.cfg:n tietyt arvot vaikuttavat sivukuvan päivittymiseen. En osaa sanoa, millaiset arvot hyvin tehokkaalla tietokoneella tuolla tulisi olla.

 

Oletan että sinulla on asennettuna kaikki photosceneryt, Finnterrain, Finnclass, Finnmesh, Finnobjects, Finnbuildings ja FISD:n kentät.

 

yES

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro!

 

Kiitos Esa neuvoista tuo kuulostaa hyvältä, tätyy kokeilla täysillä FPS:ällä seuraavalla lennolla EFHK:lla. Itse asiassa olen tyytyväinen näytönohjaimen toimintaan tällä hetkella kyselin koska en oikein tiennyt miten pitäisi toimia.

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse käytän myös Mikon tavoin fpslimiter-softaa (jossain kaukaisuudessa lienee triidikin aiheesta) ja siellä rajoitus on 35fps. Parempi mielestäni pitää limitteriä vaikkapa tuolla 30 framen tuollapuolen, ei kuva "nyi" kun FPS hyppii vaikkapa raskaammalla kentällä 40-90-väliä kokoajan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään