Jari Vanhatupa

Kuinka eroon ohjaamo-äänistä? Fs 2004

17 viestiä aiheessa

Elikkä haluaisin päästä eroon muutamista ohjaamoäänistä joita on käytössä joissakin isompien matkustajakoneiden paneeleissa. Kysessä ovat ne "TEKVREID, HOO, HA ! " ym. huudot jotka häiritsevät laskeutumista.

Olen koittanut säätää options valikon Sound säätöjä, sekä etsiä noita huutoja simun Sounds kansioista, eipä vain tunnu löytyvän, eivätkä säätelyt auta.

Tiedän kyllä ilman noita huutojakin koska mennään riskirajoilla . . . monasti vaimo saattaa nukkua samassa huoneessa jossa lennän, simun äänet eivät muuten häiritse mutta sitten yht´äkkiä "HOO HA" ym. huutoja ja ne tulee lujaa . . . .

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ne pitää varmaan tietyt ääni tiedot ottaa pois sound.cfg tiedostosta. Vaikea sanoa mitkä :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Simu huutaa täydellisessäin laskussa Sinkrate ja Pull Up :thmbdn:

Jep, nimimerkillä Tegucigalpan kentälle laskeutunut muutamaan kertaan suht onnistuneesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos simu huutaa täydellisessäkin laskussa sinkrate,pull up, on kyllä jossain vikaa, toki on muutama kenttä jossa on steep approach (london city 5 asteen liukupolku) joka saattaa aiheuttaa varoituksen  . Ainakaan lentämilläni koneilla ei tuota ääntä tule, jollei tulla alas liian kovaa tämä siis normaaleilla kentillä.

 

Jari, koetappa lentämäsi koneen sound tiedostosta kuunnella .wav päätteisiä tiedostoja. Jossain niistä on sitten nuo äänivaroitukset, kun löydät oiken tiedoston, nimeä kaikka .wav.bac nimiseksi. Nyt sitten en muista herjaako simu tiedoston puuttumisesta. Jos herjaa, niin sitten ei auta kun sound.cfg tiedostosta poistaa nuo varoituksen käyttötiedot, nimen jo tiedätkin jos löysit sound kansiosta oikeat.

 

Äänitiedostot voi olla myös FS2004 päätiedostossa C:/microsoftgames/FS2004/sounds, tai minne oletkin simun asentanut.

 

-Jarkko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu . . jotain tuon tapaista olen kaavaillutkin . . . löytyisi vain karjahdukset . . . saisi edes sen pahimman pois, siis sen: VIUU VIUU HOO HA ! Mielummin tietysti kaikki.

Löysin muuten niitä simun äänitiedostoja selatessa, kanojen kotkotusta ja kukon kiekunaa . . . ei aavistustakaan mihin ne kuuluvat. Voisin vaihtaa vaikkapa sen noiden HOO HA äänien tilalle.

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuinka sinä uskallat edes yrittää vaimon kuullen lentää ilman kuulokkeita? :o

 

Kyllä se nyt jo menee . . . . hän on menettänyt toivonsa jo ajat sitten . . . se ukko istuu tuossa simun ääressä, eikä sille enään mitään voi . . .

:)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sinkratea CS:n 757 ainakin itselläni päästeli ihan hyvässäkin laskussa, mitä mikään muu kone ei ole tehnyt, mutta se ratkesi poistamalla sen kansiosta äänitiedosto...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ymmärtääkseni nuo huudot ovat jotain Fs2004:sen vakiotavaraa jotka jotenkin ohjelmoidaan käyttöön tietyissä paneeleissa. Esim. latasin tuossa juuri Tristarin freeware-paneelin, eikä siinä tule mitään Waw-päätteisiä äänitiedostoja mukana. Silti jos laskeutuu huonosti, niin hirveä huuto on päällä . .  monta ukkoa karjuu päällekkäin kaikkea mistä ei tajua mitään ja se häiritsee.

Myöskään käytettävän koneen sound kansiossa ei ole muuta kuin se alias=B737_400 teksti.

Eli jotenkin pitäisi näppärästi saada esim. tuosta paneelista ne huutokäskyt pois. Sitten taas defu 737/400 sound kansiossa ei noita huutoja ole . . . . . missä hem . . . ne oikein on.

>:(

 

Edit: Eli mistä simu tietää ruveta huutelemaan, kun käytän tuota Tristarin panelia? Onko ne käskyt piilotettu jotenkin niihin gaugeihin . . . . siis tuossa panelissa ei tullut mitään äänitiedostoja mukana.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

saisi edes sen pahimman pois, siis sen: VIUU VIUU HOO HA !

 

Jospa viisaat insinöörit ovatkin ohjelmoineet sen tulkitsemaan Frederikin Tsingis Khania. ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään