Risto Partanen

Sotilastoiminnan näytöstapahtuma sunnuntaina 22.11.2009 kello 18:00

14 viestiä aiheessa

Känare!

 

IVAO-Finland järjestää sunnuntaina 22.11.2009 kello 18.00-20.00 paikallista aikaa näytöstapahtuman Rovaniemen lentokentällä. Näytöksen aiheena on sotilastoiminta. Paikalla on taistelujohtaja sekä Hornet-lentäjä ketkä näyttävät jäsenistölle, miten sotilaskoneilla lennetään. Tapahtuman tarkempaa sisältöä ei kerrota etukäteen julkisuuteen salassapitosäännösten johdosta. Rovaniemen kentällä on paikalla APP sekä TWR ja sen lisäksi erillinen taistelujohdon radiotaajuus, jolla lentäjä toimii kun sen aika on.

 

Samaan aikaan on osastomme Online-ilta, joten kaikki paikalle sankoin joukoin! Voit joko seurata tapahtumaa obsaamalla tai ottamalla osaa sotilaskoneella, mikäli taitoa riittää. Siviililiikennettä toivotaan myös paikalle ja väli EFHK-EFRO on sopivan mittainen legi illalle.

 

Samassa yhteydessä IVAO-Finland ylpeänä ilmoittaa, että olemme saaneet valmiiksi ensimmäiset materiaalit sotilastoimintaa varten. Voit tutustua materiaaliin täällä. Materiaalia tuotetaan koko ajan lisää ja näin ollen olemme ottaneet lähtölaukauksen osastomme sotilastoimintaan. Materiaalia, koulutusta, tapahtumia jne. on luvassa tulevaisuudessa.

 

Eikä siinä vielä kaikki! Olemme päivittäneen Suomen sektori-tiedoston vastaamaan sotilastoiminnan alueita. Uusi sektoritiedosto tulee ladattavaksi pian!

 

Muistakaa lisäksi IVAO:n IRC-kanava, jonne kannattaa tulla kyselemään kyseisestä toiminnasta ennen ja jälkeen tapahtuman!!

 

Terveisin,

 

Risto Partanen

IVAO Finland

Sotilasmooses

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Toivottavasti saadaan tällä kertaa väkeä paikalle. Tosiaan paikalle voi tulla joko obsaamaan tai itse lentelemään. TSTJ:n jakso on pääsääntöisesti varattuna esitystä varten mutta voihan sinne huudella mikäli tohtii :)

 

Paikalle tarvitaan mielellään myös seuraavat lennonjohtopositiot:

EFRO_TWR

EFRO_APP

EFPS/EFES_CTR

 

Ilmatilaa tullaan varaamaan siten, että EFROlta koilliseen TSA alueet 710,712 ja 723 tulee varatuksi GND-UNL eli maasta taivaaseen. IFR liikenne kierrätetään varausaikana alueen ohi. Alle FL95 toki saa lentää niin paljon kuin sielu sietää.

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paikalle tarvitaan mielellään myös seuraavat lennonjohtopositiot:

EFRO_TWR

EFRO_APP

EFPS/EFES_CTR

 

Moi!

 

Hienoa Jari, että brieffasit jo alustavasti porukkaa :thmbup: Kyseiset positiot tosiaan tulee paikalle IVAO Finlandin järjestämänä ja paikat on jo jaettu, joten ei kannata varailla suotta. Mikäli mieli halajaa johtamaan kun on online-ilta niin EFHK:ta kannattaa miehittää :).

 

Ja tosiaan, tunti ennen ja tunti jälkeen kyseisen tapahtuman asiantuntijat vastailevat sotilastoiminnan kysymyksiin IVAO Finlandin IRC-kanavalla kysymyksiinne. Ja jos ja kun on kysyttävää niin kyselkää täälläkin, vastaillaan kun keritään. Tarkoitus on tosiaan aloittaa sotilastoiminta Suomen ilmatilassa täyttä häkää. Opittavaa on todella paljon ja IVAO:n tiukkojen sääntöjen ja kanssalentäjien viihtyvyyden takia asiat kannattaa opetella ruohonjuuritasolta lähtien tarkasti.

 

Joten jos on kysyttävää kotisivuillamme olevasta "Sotilastoiminta"-opuksesta (jonne tulee koko ajan täydennystä) tai muusta spec ops-toiminnasta niin syömäkanava ja kädet auki vaan rohkeasti.

 

Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi

 

Tämä siis tulevana sunnuntaina, kaikki paikalle! Eilen oli mahtavaa seurata pohjoisen taivaalla ammattitaidokasta sotilastyöskentelyä, tästä on erinomainen jatkaa :thmbup:

 

Varsinainen näytös tosiaan on kello 18-20! Kello 17-18 ja 20-21 asiantuntijat vastailevat IRC-kanavallamme kysymyksiinne. Tutustukaan ehdottomasti ennen tapahtumaa sotilastoiminnan koko ajan päivittyviin materiaaleihimme, muuten olette sunnuntaina pihalla kuin lumiukot! Helpottaa huomattavasti seuraamista ja tekee hommasta mielekkäämpää kuin perusfraseologiat on edes joskus kuullut.

 

Kuten Niko toisessa topickissa tänään ilmoitti, uusin sektoritiedosto on ilmestynyt ja siinä on mukana Suomen TSA-alueet!

 

Nähdään sunnuntaina,

 

Risto

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tänään siis tämä ja Online Day!

 

 

PS. Itse en ainakaan näillä näkymin tuohon kuudeksi kerkeä tuonne Rovaniemen torniin, jos joku halukas sinne haluaa, niin saa mennä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Omasta puolesta haluan kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita. Oli mukavaa päästä lentämään sotilastoimintaa lähes realistisesti. Jaakolle tunnustus hyvästä johtamisesta. Tunnistustilanteita saatiin muutamia alle ja WHIP flight jäi vielä alueelle reenaamaan kun minun piti poistua polttoaineen vähyyden vuoksi.

 

Lisää tälläisiä tapahtumia on varmasti luvassa kunhan saadaan koulutettua muutama taistelujohtaja verkkoon.

 

Harmittaa vain, kun en saanut VRS hornetissa tutkaa toimimaan. Jääskeläisen Harrilla? toimi näyttävästi samaisessa koneessa tutka joten plussat siitä. Joitain vikaa kuulemma esiintyy jos kerrankin disconnectaa verkosta. Eli ykösellä on päästävä ilmaan jotta tutka toimii!?!..

Nooh Jaakon ohjeilla päästiin helposti maaliin kiinni. Tunnistus / muissa tilanteissa helpointa on tehdä kartta päähän ja piirtää koneet siihen. Kun taistelujohtaja antaa joko BRAA tai BULLSEYE tietoa on helppo hahmottaa missä maali menee kartalla. Varsinkin BRAA vektoreiden osalta.

Lagiakaan ei esiintynyt kuin paikkapaikoin joten siitäkin pitää olla kiitollinen.

 

Tässäpä kuva kun Harri tunnistaa (ID PASS) minut. Kuvat huonolaatuisia tosin :)

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ja Rovaniemen normaalikelit jatkuu. Näkyvyys nolla ja kenttä tuli näkyviin about 200jalassa. RVR oli 650 metriä eli ei oltu edes lähellä minimejä :D

[ attachment removed / expired ]

 

 

Nähdään taivaalla!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Iteltäki pari kuvaa, meini aluksi vähän pilalle lento kun tilttasi juuri, kun päästiin Harrin kans Icemanin taajuudelle.. No uuden yrityksen jälkeen onneksi alkoi pelittämään. :thmbup:

 

Parkissa

[ attachment removed / expired ]

 

Myös tässä Harri suorittaa tunnistusta.

[ attachment removed / expired ]

 

Kiitokset asiantuntijoille ja muillekkin, hienoa oli taas tilttauksista huolimatta!

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ryanairilla toimin maalikoneena Jarin tunnistaessa. Jari tulikin taistelujohtajan alaisena hirveää haipakkaa etuvasemmalta koneeni luokse, kävi tekemässä takana kaarron ja tuli taakse.

 

Jari lähestyy Hornetillaan konettani tunnistamaan.

[ attachment removed / expired ]

 

Kone saavutettu ja tunnistus käynnissä.

[ attachment removed / expired ]

 

Kone tunnistettu siviilikoneeksi. Matka voi jatkua sekä minun että Jarin osalta.

[ attachment removed / expired ]

 

Jari kurvaa pois paikalta.

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos tapahtumaan osallistuneille lentäjille, lennonjohtajille ja obsaajille! Mielestäni sotilastoiminnan kehittämiselle ja jatkamiselle IVAO:ssa on erittäin hyvät edellytykset, asiansa osaavaa ja nopeasti oppivaa väkeä tuntuu löytyvän. Pienistä alkuhämmingeistä huolimatta tapahtuma saatiin vedettyä hyvällä mallilla läpi ja onneksi pientä ohjelmaa alueella riitti koko ajan, ettei mennyt vain yhden koneen pyörimiseksi. RYR125 suostui matkustajakoneelle hieman poikkeukselliseen maalikoneen rooliin ja polttoainekulujen kasvattamiseen reitin ollessa hieman tavallista pidempi - valtiolta voinee hakea korvausta..?

 

Valitettavasti meikäläisen radioselostajataidot eivät riittäneet jatkuvaan juttuun jaksolla, vaan melko pitkälle pysyttiin asialinjalla ilman ihmeempiä selityksiä. Lentotehtävät ja käytettävät fraasit eivät olleet onneksi sieltä vaikeimmasta päästä ja toivonkin, että kokemattomampikin katselija pääsi helposti mukaan harjoituksen kulkuun. Mikäli kysyttävää jäi, niin kysykää ihmeessä! Minä ja muut pyrimme vastaamaan varmasti mahdollisimman hyvin. IVAO Finlandin sotilastoimintamateriaalin kehittäminen jatkuu ja kaikki, pienetkin, lisäykset ovat siihen hyvin tervetulleita.

 

Mikäli taistelunjohtajaa kaivataan, niin kysykää suoraan minulta tai laittakaa pyyntö normaalin lennonjohtajapyyntithreadin kautta. Piakkoin pitäisi saada kehiin myös muita ääniä, jolloin voidaankin harkita jo isompaa taistelua - tämä tosin vaatii lisää lentäjiäkin ;).

 

EDIT: Ja sen verran mukavaa toi täppien johtaminen ruudulla on, että pitää ilmeisesti ruveta harkitsemaan virtuaalilennonjohtamista ihan vakavissaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oujee!

 

Erittäin mukavaa oli nähdä ja kuulla kuinka SO toiminta herätti kiinnostusta, lisää vaan pölkkyä pesään  :thmbup:! Onkos tuos VRS hornetti kuinka vaikea lähestyttävä, meinaan että voisiko joku teistä osaavista pitää jonkunlaista tyyppikurssia meille taatelintallaajille?

 

Ja Jaakko, mailia vaan menemään: fi-tc@ivao.aero  ;).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Suuri kiitos Jaakolle ja Jarille sekä kaikille osallistuneille :thmbup: Tästä on hyvä jatkaa! Oma nettiyhteyteni sanoi illalla poks niin loppuun asti en pystynyt seuraamaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään