Guest Ilves

Windows 7 ja FS9 problem.

10 viestiä aiheessa

Niinpä niin!

Nyt kun sain tämän seiskan käyntiin, niin avasin ton extern hd:n ja ton Dator ikkuna samalle näytölle ja kopioin FS2004:n kaikkine hyvineen siitä externistä siihen Dator levylle.

Sinne menivät. Kun yritin startata FS2004:ä, niin se pyysi asettamaan levyn sisään.

No. Levyjä sisään 4 kpl ja kone käyntiin.

Lähtihän se, mutta ilman niitä kaikkia ad on juttuja, jotka mielestäni siirtyivät sinne C: levylle.

Otin sitten sen simun sen osion esille, jolla lisätään niitä skenereitä, mutta kun niitä hain, niin osoittautuikin, että se mappi, jossa niitä piti miljoonittain olla, osoittautuikin tyhjäksi.

MIKSI?

Täytyneeköhän mun nyppiä ne ad on jutut pala palalta ja nostella tohon työpöydälle ja jollakin konstilla siitä syöttää simun varastoon, josta ne sitten taas asennan edellämainitulla konstilla edelleen simun omaan luetteloon.

Kokeilin kuitenkin lentoa sillä pikku Piperilla ja simu vaikutti toimivan niissä puitteissa, kun se defaultina toimii, mutta ei ole kivaa, kun Pirkkalan ja Tampereen maisemat näyttävät kun olisivat jostakin usasta häthätää repäisty.

 

Mitenkäs se taas olikaan, kun en enää muista, että kuinkas meneteltiin, ettei sitä levyä nro 4, tarvitsisi joka kerta heittää sisään, kun aikoo simulla lentää?

 

 

No. olihan tässä nyt itkua (jota jo osasin odotellaki), mutta eiköhän tämä tästä vielä onnistunekin.

Apu tässä kylläkin olisi hyväään tarpeeseen ja päivähän se on huomenakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yrittelin uudelleen!

Otin sen EFTP2004 mapin pöydälle, josta sen sitten syötin simuun, jossa se näkyi olevankin, vaan kun laitoin Cessnan Pirkkalan 06:n lähtöviivalle, niin totesin defaultin olevan edelleen vain käytössä.

Te seiskalla ajelevat!

Mitenkä mä saan ne ad-on maisemat ja ad-on koneet takaisin simuun?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yrittelin uudelleen!

Otin sen EFTP2004 mapin pöydälle, josta sen sitten syötin simuun, jossa se näkyi olevankin, vaan kun laitoin Cessnan Pirkkalan 06:n lähtöviivalle, niin totesin defaultin olevan edelleen vain käytössä.

Te seiskalla ajelevat!

Mitenkä mä saan ne ad-on maisemat ja ad-on koneet takaisin simuun?

Lisäämällä kaikki ne halutut maisemat Addon Scenery listaan ja asentamalla koneet uudelleen, koska yleensä rekisteristä häviää edellisen windowsin tiedot kun uutta windowsia asentaa, ellei tehnyt asennusta pelkällä upgradella. Aina kannattaa ottaa varmuuskopio Scenery.cfg tiedostosta, joka löytyy sieltä kansion juuresta jonne on FS9 asennettu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin!

Laitanpa jonkun kuvan, jotta näkyy missä minä menen ja missä ja mitä olen missannut.

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Testailen tämän FS2004-simun rajoja. Nyt on tarkoituksena selvittää millä tavoin simun toimintaan vaikuttaa se, että se toimii yksinään erillisellä kovalevyllä. Tähän asti se oli minulla samalla levyllä (C:) kuin käyttöjärjestelmä vaikkakin eri loogisella asemalla (D:). Tuolloin esiintyi aika ajoin ns. stutteria eli nykimistä ilmeisesti sen takia, että käyttis tai ohjelma puuhaili jotain levyasemalla, jolloin samaan aikaan simuun ei voinut lukea dataa.

 

Siirto eri levylle tapahtui seuraavasti.

 

1. Otin varmuuskopiot scenery.cfg- ja FS9.cfg-tiedostoista talteen. Edellinen on simun pääkansiossa ja jälkimmäinen löytyy XP:ssä polusta C: -> Documents and settings -> Käyttäjäunnukseni -> Aplication data -> Microsoft -> FS9. On huomattava, että oletuksena tuo polku on piilossa. Näkyviin se otetaan (XP:ssä) esimerkiksi resurssienhallinnasta seuraavasti: Työkalut -> Kansion asetukset -> Näytä. Sieltä poistetaan ruksi kohdasta Käytä yksinkertaista tiedostojakoa (suositus) ja laitetaan sellainen kohtaan Näytä järjestelmkansioiden sisältö.

 

2. Muualta simusta minun ei tarvinnut ottaa varmuuskopiota, sillä sellainen (melko tuore) on jo ulkoisella kovalevyllä kaiken varalta.

 

3. Mennään esimerkiksi Ohjauspaneelin kautta toimintoon Lisää tai poista sovellus ja poistetaan FS2004. Tämän pitäisi poistaa ohjelma rekisteristä. Lisäksi se poistaa tiedostot, jotka ohjelmaa ensi kertaa asennettaessa levylle tallennettiin (en osaa sanoa poistaako ihan kaikki), mutta ei lisäosien tiedostoja. 

 

4. Koska aina moni asia voi mennä ei toivotulla tavalla, on syytä vielä tämän jälkeen ajaa joku rekisterinpuhdistussofta ettei sinne jää mitään jälkiä FS2004:n edellisestä asennuksesta. Minä ajoin kaksikin, sillä nekään aivät aina löydä kaikkia jämiä.

 

Tässä välissä kannattaa mikro vielä varmuuden vuoksi buutata, kun nämä Mikkisoftan jutut niin tykkäävät siitä.

 

5. Kaivetaan tallesta alkuperäiset FS2004-asennuslevyt ja asennetaan FS2004 uuteen paikkaan. Minä asensin sen siis toiselle fyysiselle kovalevylle. Tämä alusta asti asennus on tärkeää, sillä FS2004 ei toimi pelkällä kopioimisella, sillä rekisterin tiedot viittaavat väärään paikkaan ja nythän siellä ei edes ollut tietoja - toivottavasti.

 

6. Kopioidaan kylmän viileästi entinen simu uuden päälle. Asia helpottuu, kun valitsee simun uudessa paikassa sille saman polun tai ainakin kansion nimen. Koska FS2004 poistettiin, ei juuri asennettujen oletustiedostojen päälle pitäisi kopiotua mitään. Ainoastaan itse myöhemmin asennetut lisäosat kopioituvat.

 

Vaihtoehtoisesti voi kopioida koko simun sieltä varmuuskopiosta tämän uuden asennuksen päälle, mutta silloin alkuperäisetkin simun tiedostot päällekirjoitetaan.  Näin voi tehdä silloin, jos niitä alkuperäistiedostoja on jossain vaiheessa tarkoituksella muutettu.

 

7. Palautetaan FS9.cfg ja scenery.cfg paikoilleen (mahdollisesti on hyvä ottaa sitä ennen varmuuskopiot alkuperäisistä, niin on helpompi palata lähtöpisteeseen, jos jotain menee pieleen)

 

8. Ristitään ainakin kahdet sormet ja käynnistetään simu.

 

Minulla lähti tulille heti eka laakista, vaikka yleensä hajamielisyyttäni unohdan jotain.

 

En valitettavasti osaa sanoa miten tuo menisi Windows 7:ssä, kun en sitä vielä tunne.

 

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiva Pekka, kun olet kanssani suremassa tätä mun simuiluani!

 

Minä tein niin, että otin koko simun ja kaikki lisäosat extern kovalevylle jo hyvissä ajoin ennen kun annoin teknikon ajaa sisään sen seiskan.

7:n asennusta seuraavana päivänä kaivoin jömmasta esiin 2004:n levykokoelman ja asensin ne siihen koneeseen, jossa on se seiska ja jolla olen ajatellut simuilla. No kokeltuani sitä defaul simua, tuntui kaikki olevan kutakuinkin O.K.

Eipä sitten muuta, kun kopioimaan siltä externiltä ne lisäosat perään, sinne samalle kovalevylle mihin olin jo 2004:n asentanut. Otti aika hyvän tovin kun ne sinne siirtyivät. Kollasin, että ne olivat menneet sinne.

Kun sitten aloin simuun niitä nyppimään tavalliseen tapaan, niin se mappi siinä kovalevyssä, jossa on ne sinne siirtämäni lisäosat, nytti simussa olevan tyhjä.

Siispä konsti nro 2. Kopioin EFTP kentän työpöydälle ja otin sitäkautta sen siihen simu luetteloon, jossa se sitten näkyikin

Starttasin simun, mutta se valitti, ettei se löydä EFTP:tä. Ei kait, koska se ei ole siellä mapissa, josta ne osat haetaan.

Totesin, kun sitä default maisemaa kokeilin, että hiiren trissakaan ei vaikuttanut suuntaan, eikä toiseen, kuten xp:ssä. Tavallisissa asioissa se kyllä toimii, mutta ei simussa.

Tänään asensin tähän laptop Vistaan ja tohon seiskaan, molempiin mun printterin, käyttämällä asennuslevyä. Vaikka asennukset pitäisi olla menneet sisään, niin kun yritän printata, niin kummassakin tulee valitus virheestä.

Täytynee varmaan taas pyytä IT-teknikkoa kahville, jos se vaikka fixaisi taas nämä vimpaimet kondikseen.

Mikäs muuten oli se trixi, jolla sen 2004:n sai pyörimään ilman levyn heittämistä sisän?

Sain kerran siihen neuvon, mutta kun en sitä ole tällä välin tarvinnut, niin olen sen jo aivan unohtanut.

 

Hiltusen Toni. Toimen miehenä on luvannut mulle rautalangat tämän simuprobleman ratkaisemiseksi. Kunhan muilta tärkeimmiltä hommiltaan kerkiää.

 

Onkos muuten totta, että siitä mun superhornetistani olisi juuri tullut levykin markkinoille?

Jos niin on, niin taidanpa sen itsellenikin jossakin vaiheessa hommata. Ikäänkuin varmuuskopioksi.

 

Eipä tässä muuta kun teille kaikille oikein viihtyisää simuilua.

M.V.H:

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Esa, siinä alkuperäisessä scenery.cfg-tiedostossa ovat kaikkien maisemien tiedot. Ilman niitä maisemat eivät näy simulla, vaikka ne olisikin kopioitu levylle oikeaan paikkaan. Eli se puhtaan asennuksen luoma scenery.cfg pitää korvata sillä sun jemmassa olevalla.

 

FS9.cfg-tiedostossa taas ovat kaikki simun ja joystickin (tai mitä sulla nyt onkaan) asetukset. Jos haluaa nopeasti alkuperäiset asetukset voimaan, se pitää kopioida sen puhtaan asennuksen luoman vastaavan tilalle.

 

Muuten kansiorakenteen tulisi olla juuri niin kuin se ennenkin oli. Virheiden minimoimiseksi uusi simun kansio kannattaa nimetä samalla tavoin kuin edellisenkin. Huomaa, että sitä ei voi tehdä jälkikäteen, sillä asennuksen yhteydessä asennusohjelma kirjoittaa sen käyttiksen rekisteriin.

 

Jos sulle nämä tiedostojen käsittelyhommat tuottavat vaikeuksia luulisin, että helpoimmalla pääsisit seuraavasti. Käyt Systembolagetissa ostamassa jonkun tuntemasi tietokonefriikin lempijuomaa ja kutsut hänet kylään. Älä tarjoa tippaakaan ennen kuin homma on hoidettu.  ;D

 

Pekka

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hei Pekka!

Tohon systemiin ei mulla ole kovinkaan pitkä matka. Bussi nro 117 vie tosta, melkein ikkunan alta ihan sadan metrin päähän pääkallon paikalta.

Mutta problem onkin siinä, etten tunne ketään täkäläista (N0rrköpingiläistä) simuilijaa, jolle voisi tarjota molaukset.

Vaihtoehdoksi jäänee se alternativ, että nypin ne tuolta file kirjastosta, kuten aikojen alussa tein.

Mutta miten? Minkä nimiseen mappiin nyt sitten? ???

Tyhjennänkö sen mapin, jossa ne extern hd:lta siirtämäni filet ovat ja siirrän sinne ne kirjastosta uudelleen imuroidut poistettujen tilalle?

 

Mulla on tarkoitus kyllä mennä tuolla IT- specialistilla käymään ja valittamassa myös sitä mun taitamattomuuttani ton printterin asennuksen suhteen, kun asensin sen näihin molempiin koneisiin levyltä, mutta nolemmat koneet valittaa virheestä.

 

Mitäpä arvelet asiasta?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...

 

Vaihtoehdoksi jäänee se alternativ, että nypin ne tuolta file kirjastosta, kuten aikojen alussa tein.

Mutta miten? Minkä nimiseen mappiin nyt sitten? ???

Tyhjennänkö sen mapin, jossa ne extern hd:lta siirtämäni filet ovat ja siirrän sinne ne kirjastosta uudelleen imuroidut poistettujen tilalle?

 

Mulla on tarkoitus kyllä mennä tuolla IT- specialistilla käymään ja valittamassa myös sitä mun taitamattomuuttani ton printterin asennuksen suhteen, kun asensin sen näihin molempiin koneisiin levyltä, mutta nolemmat koneet valittaa virheestä.

 

Mitäpä arvelet asiasta?

 

Muistaakseni lähetin sulle pari vuotta sitten yhteenvedon fs2004:n kansiorakenteesta ja siitä mitä missäkin pitää olla. Sanoit panevasi sen talteen. Kaivapa se esille ja katso sieltä. Niin ja mieluimmin älä siirrä tiedostoja, vaan kopioi ne. Tällöin ne jäävät vielä jäljelle alkuperäiseen paikkaansa, jos jokin menee pieleen.

 

Tuohon printteriongelmaan en tuon perusteella osaa sanoa mitään.

 

Pekka

 

Edit: Esa, katso yksityisviestisi.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin Pekka!

Kyllä sinä varmaankin olet mulle sen mappirakenteen lähettänyt ja minä tallettanut, mutta nyt en sitä mistään löydä.

No.

Eiköhän tämä tästä jotenkin taas suttaannu?

Kiitoksia joka tapauksessa sinulle ja kaikile toisillekin, jotka tässä touhussa mua olette jelppimässä.

 

M.V.H:

Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään