Ilkka Mäkelä

Gate Gourmet-saippuaooppera jatkuu

2 viestiä aiheessa

BA:n lennot pari viikkoa sitten pysäyttänyt Gate Gourmet-cateringfirman joukkoirtisanominen aiheuttaa edelleen päänvaivaa.

 

Itse Gate Gourmet väittää tekevänsä 25 miljoonaa puntaa tappiota Heathrown toiminnallaan vuodessa. Transport & General-ammattiliitto vaatii edelleen kaikkien 670 erotetun työntekijän ottamista takaisin töihin.

 

Gate Gourmetin paikallinen johtaja sanoi, että "troublemakereita, hardlinereita ja militantteja" ei missään tapauksessa oteta takaisin.

 

BA, jolle Gate Gourmet valmistaa normaalisti 88000 ateriaa päivittäin, on hieman välikädessä, koska millään muulla cateringyhtiöllä ei ole kapasiteettia hoitaa sellaista urakkaa.

 

Toisaalta, eikö vapailla markkinoilla yksityinen yhtiö, joka tekee 25 miljonaa puntaa tappiota vuodessa, voi muka irtisanoa työntekijöitä tuotannollisin ja taloudellisin perustein?

 

Viime tiistaina Gate Gourmet sanoi hakeutuvansa itse konkurssiin, jossei uutta, rahakkaampaa sopimusta synny klo 17 mennessä paikallista aikaa. Aikaraja tuli ja meni, ilman sopimusta, jota ei nytkään voida tehdä, koska paikallinen johtaja otti ja lähti muutamaksi päiväksi Teksasiin.

 

Tämänpäiväinen kompromissi näyttäisi olevan, että jos löytyy tarpeeksi vapaaehtoisesti irtisanoutuvia (voluntary redundancies), niin liitto ja Gate Gourmet voivat päästä jonkinlaiseen sopimukseen. Hauska sopimus? Pääset takaisin töihin, jos irtisanoudut vapaaehtoisesti, ja saat pienen korvauksen  :-\

 

Tutkiva journalisti (tietysti) on myös ollut asialla. Timesin reportteri ujuttautui Gate Gourmetiin tilapäiseksi työntekijäksi omalla nimellään ja passillaan, mutta väärin suosituksin, ja pääsi ilman turvatarkastuksia kenttäalueelle sinetöimään koneisiin meneviä cateringkärryjä, jne, joihin olisi voinut sijoittaa pommin tai muuta häijyä. Sen lisäksi reportteri kirjoitti 4-sivuisen jutun, jossa kerrotaan mm., että jääpaloja valmistettiin murskaamalla jäätä likaisella lattialla...Muistakaa pyytää jäätä Cokikseen BA:n lennoilla  ;)

 

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2-1751266_1,00.html

 

http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/4186712.stm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Cateringyhtiöiden,varsinkaan tuollaisten jättisuurien joiden ei ole ihan helppoa hetkessä uudistaa kuvioitaan kysynnän perässä, elämä ei varmaan tänä päivänä ole ihan niin "herkullista" kun menneinä vuosina. Nykyään kun halpalentoyhtiöiden mukanaan tuoma "omat eväät mukaan" malli leviää "perinteisiinkin" yhtiöihin kasvavassa määrin niin eipä sinne caterinkiin sitä rahaa sada kun ei sieltä evästä enään vanhaan malliin lennoillekaan lähde. Lentoyhtiöiden säästökuurien myötä en varmaan kovin kaukana todesta ole jos väitän syöneeni esim. jollain Euroopan reitillä vielä esim. 10 vuotta sitten "parempaa" evästä mitä businessmatkaajat tänä päivänä.

...

 

:) -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään