Pekka Holopainen

Mikä erottaa FS2004:n ja FSX:n afcadit?

3 viestiä aiheessa

On nyt sattunut kohdalle pari maisemaa (esim. MAIW-paketin mukana tulevana), joissa on ilmeisesti FSX:lle tehty afcad. Sekä kenttämaisema että sen afcad näyttävät toimivan ihan ok fs2004:ssa. Kuitenkin jos editoin afcadia (sekin sujuu ihan fs2004:lle tarkoitetulla työkalulla eliAFCAD-ohjelmalla) ja tallennan tuloksen, AFCAD-tiedoston koko pienenee.

 

Tulkitsen tämän siten, että FSX:n afcad sisältää enemmän "tavaraa" kuin fs2004:n ja sitä "FSX-only" osuutta fs2004 ei tietenkään tunnista. Liekkö näin? Ikävämpi piirre on se, että editoinnin jälkeen (siinä tallentuneessa AF2-tiedostossa, joka on fs2004-tyyppiä) esimerkiksi koneiden parkkipaikat eivät enää olekaan kohdallaan eli siinä missä niiden kenttämaiseman mukaan pitäisi olla. Mistähän tämä jälkimmäinen ominaisuus johtuu?

 

Eräs esimerkki, jossa näin käy on se MAIWin Espanjan sotilaskonepaketti, jossa tulee Albaceten kenttä mukana. Sen afcad on MAIW_AFX_LEAB_CUSTOM.bgl. Editoin sitä ja tiedoston koko putosi 25 kilotavusta 18 kilotavuun. Samalla parkkipaikat siirtyivät hieman paikoiltaan, vaikka en niihin koskenut lainkaan.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä niissä varmaan ole kummempia uudistuksia, en tiedä oliko fs9 afcadissa exlude työkalua autogeneille yms, mutta Fsx on ne aitaus mahdollisuudet ja joitakin muita ominaisuuksia mutta pitkälti fsx:ssä on käytössä itselläni FS9 afcadit ja hyvin toimivat.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Editoinnin jälkeen (siinä tallentuneessa AF2-tiedostossa, joka on fs2004-tyyppiä) esimerkiksi koneiden parkkipaikat eivät enää olekaan kohdallaan eli siinä missä niiden kenttämaiseman mukaan pitäisi olla. Mistähän tämä jälkimmäinen ominaisuus johtuu?

 

Menee veikkauksen puolelle, mutta olisiko koordinaattisysteemissä eroa? Eli jos paikat on asetettu FSX:n ja sen myötä tulleen pyöreän maapallon mukaan, ne menevät sitten tuossa uudelleen tallennettaessa jotenkin sekaisin (vanha Afcad-ohjelma ei osaa tallentaa niitä oikein tms.).

 

-Esa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään