Tuomas Kuosmanen

Simulaattoritekniikkapäivät Ilmailumuseolla 27.-28.8.

2 viestiä aiheessa

Tämä nyt on sen verran oikean ilmailun ja simulaattorilentämisen välimaastossa, että ajattelin laittaa tännekin, mahdollisesti joku kiinnostuu aiheeesta, mistäs sitä tietää.

 

Järjestämme Ilmailumuseolla teemapäivän lentosimulaattorin (siis, ilmailumielessä "lennonharjoittelulaitteen kai sitten) rakentamisesta PC-tekniikalla.

 

Esim. itse roudaan oman projektini paikalle, kyseessä on 17" LCD-monitorilla ja USB-väylän kautta liitettävällä elektroniikalla toteutettu, vanerista, alumiinista ja ym. tarvikkeista rakennettu kaksimoottorisen yleisilmailukoneen "proseduuritraineri" - eli sauva, polkimet, kaasut, props, mixturet, kasa kytkimiä, avioniikkapaneeli jne. Härvelillä on tarkoitus treenata lentomenetelmiä, opetella vakiokierrospotkurilla ja sisäänvedettävillä telineillä varustetun ilma-aluksen operointia. Ja toisaalta, sillä pörrääminen on toki myös ihan hauskaa, rakentamisesta puhumattakaan.

 

Mutta tämmöisiä hörhöjä on museolla, tulkaa ihmettelemään. Paikalla on tosiaan ainakin tuo oma projektini, kaverin B737-800 -proseduuritraineriprojekti Turusta ja muitakin osia sekä auditoriossa asiasta kiinnostunutta väkeä. Toki samalla hyvä mahdollisuus käväistä ilmailumuseon näyttely läpi jos ei siellä ole hetkeen käynyt.

 

//Tuomas

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään