Janne Andersson

Ongelmia DVD-ROM:n ja kovalevyn tunnistuksessa.

5 viestiä aiheessa

Terve.

 

Ongelma olisi seuraavanlainen.

Minulla on koneessa kiinni DVD+-RW asema, joka on slavena ja samassa ide kaapelissa on myös kovalevy masterina. No tässä ei ole mitään erikoista, kummatkin toimivat. Mutta sitten kun kytken DVD-ROM aseman tuon kirjoittavan paikalle Slavena, niin tietokone ei tunnista sitä, eikä kovalevyä. Eli koko secondary master/slave näyttää tyhjää. Bioskaan ei löydä niitä autodetect toiminnolla.

 

Kiitoksia vastauksista jo etukäteen.

 

Kovalevy: Maxtor DiamondMax 10 200GB

DVD-ROM: Plextor PX-130A 16X

DVD+-RW: Artec 12X moninormi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kai emolevyssäsi on kaksi IDE-väylää? Koskaan ei kannata pitää CD/DVD-asemaa ja kiintolevyä samassa väylässä, koska CD/DVD on niin paljon hitaampi ja se hidastaa silloin myös kiintolevyn toimintaa.

 

Kuvauksestasi päätellen se ROM-asema ei ole jumpperoitu slaveksi (tai cable selectiksi), vaan masteriksi. Kun väylässä on kaksi masteria, kumpikaan ei toimi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

DVD-ROM asema on kyllä slavena, asemassa on kaavio josta näen miten jumpperi laitetaan. Kokeilin myös muita jumpperiasetuksia, mutta ei skulaa.

 

Joo kaksi IDE-väylää on (ABIT IC7), mutta kun käytössä on kolme kiintolevyä, niin vaihtoehtoja ei ole. Tuolla nopeudella ei ole niinkään väliä, kun kyseisellä 200gigan levyllä ei ole käyttöjärjestelmää tai muita nopeutta vaativia softia.

 

 

Laitetaan vielä tämmöinen köykäinen kuva tähän. Musta palikka on jumpperi.  ::)

[ attachment removed ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

olettaisin kyllä että tuo dvd on p*skana, kokeilla voit tietysti vielä siten että laitat pelkästään sen dvd:n vaikkapa masterina koneeseen siis ilman kiintolevjä ja testata löytääkö bios sitä, parastai tietysti olisi testata vielä jollain toisella rungolla samaista asemaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään