Sami Wetterstrand

Simulaattorit ja Linux

4 viestiä aiheessa

Asensinpas tuossa läppäriini Linuxin Mandriva 2009 jakeluversion ja tuohan on oikeastaan aika hyvä. Pesee Windowsin mielestäni mennen tullen. Nyt alkoi sitten hieman houkuttamaan ajatus Linuxista myös pöytäkoneessa. Tähän liittyen kuitenkin kysyisin, että onko kellään aikaisempaa kokemusta Flight Simulatorin Windows emuloinnista Linuxin päällä? Entä miten käy noiden kaupallisten lisäosien? Entäs IVAO:n softat? Onko tiedossa vaan hitosti ongelmia vai olisiko tuohon Linuxin päälle mahdollista saada toimiva viritelmä FS:sta. Toistaiseksi siis käytössä FS9, mutta siirtymistä FSX:n olen harkinnut varsinkin tuon FinlandX uutisen tultua julkisuuteen. Muita pelejä tai Windows-softia en kaipaa, joten ainoa kysymysmerkki on tosiaan tuo simun mutkaton toimiminen Linux ympäristössä.

 

-Sami

 

//edit: muokattu otsikkoa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Flight Simulator -sarjan toimivuuteen Linuxilla on hyvin selkeä ja yksiselitteinen vastaus: ei varmasti toimi. Näytönohjaimesta riippuen X-Plane voi olla hyvä vaihtoehto, mutta jos FS:n haluat niin sitten tarvitaan dualboot. Emulaattoreilla (wine) tuo ei tule toimimaan eikä pelejä ole järkeä virtualisoidussa käyttöjärjestelmässä ajaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No näin vähän kyllä osasin arvellakin että ei pelaa. Kunhan varmistelin, josko tuohon olisi joku kikka saada toimimaan.  Täytyy sitten kai toistaiseksi tyytyä vain tähän winukkaan tässä pöytäkoneessa. Tuntuu jotenkin vähän turhalta tuo kahden käyttiksen pitäminenkin koneella.

 

Katselin tuossa tota Flightgearia ja vaikutti aika pätevän oloiselta. Onko siinä minkätasoinen tuo lentokoneitten mallinnos järjestelmien osalta? Vai onko kaikki koneet mallia cessna joissa on vain hieman erilainen ulkomalli?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään