Sami Puro

Lue ensin: Ohje - Ilmailu

1 viesti aiheessa

Tässä viestissä on kerrottu muutamia tärkeimpiä yleisiä asioita liittyen tähän nimenomaiseen keskustelupalstaan. Tarkemmat käyttöehdot löydät Säännöt-sivulta.

 

 

Yleistä

 

Ilmailu-keskustelualue on tarkoitettu yleiselle keskustelulle liittyen kaikkeen ilmailun parissa tapahtuvaan toimintaan. Tälle alueelle voit lähettää kysymyksiä, ilmoituksia tulevista tapahtumista jne. Ilmailuun liittyville uutisille on kuitenkin oma alueensa Ilmailun uutiset.

 

Ennen kuin voit lähettää viestejä keskustelualueellemme, sinun tulee rekisteröityä ja luoda siten itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröityneenä saat myös muita etuja: voit valita käyttöliittymän kielen (englanti, suomi, ruotsi), näet mitä viestiketjuja olet jo lukenut ja voit siirtyä automaattisesti jokaisen viestiketjun uusimman viestin kohdalle. Rekisteröityneenä voit myös lähettää yksityisviestejä toisille käyttäjille ja näet heidän profiilinsa. Muista tutustua rekisteröintisivulta löytyviin keskustelualueen sääntöihin. Löydät säännöt myös täältä.

 

 

 

Viestien otsikointi

 

Muista otsikoida uusi aloittamasi viestiketju asianmukaisesti. Hyvän otsikon tulee kuvastaa itse aiheen sisältöä, ja sen perusteella muut käyttäjät päättävät josko he avaavat koko viestin. Älä myöskään "huuda" otsikoissa, eli älä kirjoita kokonaan isoilla kirjaimilla.

 

Hyviä otsikoita:

 • "Finnairin uusi väritys"
 • "Vuoden 1975 lentonäytös Lontoossa"

Huonoja otsikoita:

 • "Apua!!!"
 • "Kyssäri"
 • "UUSI LENTOYHTIÖ"

 

 

 

Viestien sisältö

 

 • Jos aiot esittää kysymyksen, varmista ensin ettei joku muu ole kysynyt samaa asiaa juuri aiemmin - käytä siis keskustelualueen hakukonetta löytääksesi vastauksen.
   
 • Ennen kuin kirjoitat viestin, mieti hetki sen sisältöä. Älä kirjoita viestiä, jos et keksi siihen mitään sisältöä.
   
 • Varmista ennen kirjoittamista, että lähetät viestin oikealle alueelle.
   
 • Muista kirjoittaa selkeästi - pisteet, pilkut ja isot alkukirjaimet! Selkeästi kirjoitettua tekstiä on muidenkin helppo lukea.
   
 • Kirjoittaessasi viestiä, paina enter-näppäintä vain jos haluat aloittaa uuden kappaleen tekstissä. Foorumin ohjelmisto hoitaa tekstin rivityksen muutoin itse.
   
 • Jos lainaat edellisen kirjoittajan tekstiä, käytä foorumin "lainaa" / "quote" toimintoa. Älä kuitenkaan tee ylipitkiä lainauksia, ja poista kaikki kuvat lainauksesta etteivät ne toistu useaan kertaan samassa viestiketjussa.

 

 

 

Radiolaki

 

Keskusteltaessa ilmailuasioista on hyvä muistaa Suomen radiolaki, joka käytännössä kieltää kertomasta mitään ilmailuradion (tai -skannerin) kautta kuultua tietoa eteenpäin. Katso tarkempi lakiteksti tästä linkistä (37§ - Radioviestinnän luottamuksellisuus).

 

Eli älä siis kerro yleisesti tällä tai muullakaan palstalla asioita joita olet vain ilmailuradion kautta kuullut.

 

 

 

Mainostaminen, tietoja median edustajille yms

 

 • Mainostaminen keskustelupalstalla ei ole salittua, poislukien alue "Kaupalliset tiedotteet", jonne on luvallista (ja jopa suotavaa) lähettää tiedotteita ja ilmoituksia koskien tulevia ilmailuun liittyviä tapahtumia ja kursseja jne. Lue tarkemmat ohjeet ilmoitusten lähettämisestä ko. alueen ohjeista. Kaupalliset tiedotteet.
   
 • Lisänäkyvyyden saavuttamiseksi keskustelualueelta on ostettavissa tilaa mainosbannereille. Lisätietoja löydät täältä.
   
 • Kaikki keskustelualueelle kirjoitetut tekstit ja kuvat ovat kyseisen viestin lähettäjän omia mielipiteitä ja niitä ei tule uudelleenjulkaista tai lainata ilman lähettäjän lupaa. Keskustelualueelta lainattujen tekstien yhteydessä tulee lähteenä mainita "FlightForum.fi".

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään