Guest Henkka

Steven F. Udvar-Hazy Center

4 viestiä aiheessa

Hesarissa oli taas tänään juttua ilmailusta, mukavasti.

Mukaan on nyt päässyt Smithsonian uusin ilmailumuseo, Steven F. Udvar-Hazy Center, aivan Washington Dullesin kentän kupeessa.

 

Kokoelmassa on nyt 82 konetta.

Mm. Concorde, Junkers, B-29 "Enola Gay", Vietnamin "taistelupari" Phantom II ja MIG-21. Enterprise avaruussukkula, B-707, B-367, SR-71 Blackbird, jne...

 

Museoon kuuluu myös mm. "lennonjohtotorni" josta yleisö voi seurata myös Dullesin kentän liikennettä.

 

Ja jos joku sinne täältäkin eksyy, niin tiedoksi ettei pääsymaksua peritä, muuten kuin kuin simulaattorin kokeilusta ja laajakangaselokuvista.

 

Udvar-Hazy Center on kuitenkin lähinnä laajennusosa itse Smitsonianin "päämuseolle", joka sijaitsee aivan Washingtonin keskustassa.

 

Tässäpä taas, ainakin itselleni, lisää syytä siihen, että jonain päivänä lähtisi tekemään tuttavauutta, tähän parjattuun ja kehuttuun maahan :)

 

Lisää aiheesta kiinnostuneille:

http://www.nasm.si.edu/museum/udvarhazy/

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Heh, kuinkas sattuikaan. Tasan viikon päästä olen tutustumassa kyseiseen paikkaan. Hesarissa käskettiin varata tutustumiseen viikko noin alkuun, mulla on valitettavasti aikaa vain yksi päivä :(

Mutta jonkunsortin raporttia voisin tänne laittaa kuvien kanssa, kunhan pääsen webinvarteen vierailun jälkeen.

 

A

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No niin, terveisen Steven F. Udvar-Hazy Centeristä.

 

Pidempää raporttia en nyt valitettavasti ehdi kirjoitella, mutta tässä muutama kuva. Kuvia tuli naputeltua kaikkiaan reilut parisataa. Laatu on ihan surkeaa, kun oli pakko säästää pattereita ja ottaa kuvat ilman salamaa. Mutta tulipahan dokumentoitua kaikki esillä olleet koneet...

 

Museo nähtynä lentsikasta finaalissa radalle 01R Dulles International. Museo on kilometrin verran etelä-lounaaseen 01R:n kynnykseltä.

[ Attachment removed / expired ]

 

Tässä näkymä sisääntulosta, vasemmalla Curtiss P-40E Kittyhawk, oikealla Vought F4U-1D Corsair, katossa Pitts Special S-1C, perällä avaruussukkula Enterprise. Tällaisesta avausnäkymästä olisi varmasti mikä tahansa ilmailumuseo kateellinen

[ Attachment removed / expired ]

 

Kuva matkustajakonepuolelta. Concorde, Boeing 707 Dash 80, Boeing S-307 Stratoliner ja pari muuta...

[ Attachment removed / expired ]

 

Hallissa oli nyt 82 lentokonetta. Tänä vuonna tulee vielä 20 lisää ja tilaa on vielä vaikka kuinka monelle. Ja laajennuksia on suunnitteilla, kunhan saavat lisää rahaa kasaan. Yksi päivä ei riitä ilmailufriikille mihinkään. Valitettavasti 7,5 tunnin kiertämisen jälkeen oli pakko lähetä pois, kun museo meni kiinni. Suosittelen ehdottomasti käyntiä, jos satutte liikkumaan näillä main. Lisää kuvia tulee, kunhan pääsen takaisin kotimaahan helmikuun puolella.

 

A

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään