Guest SakuV

Tietomaan ohjaamo simufriikkikäyttöön Oulussa?

5 viestiä aiheessa

Varmaankin monet tältä palstalta Oulussa vierailleet tai asuvat ovat käyneet katsastamassa Tietomaan lentosimulaattorin. Tämä simulaattori on taidokkaasti rakennettu vanhan (tietääkseni) Ruotsista eläköityneen Drakenin ohjaamoon, johon on lisätty tarpeelliset härpäkkeet kaasua ja joystickkiä varten. Viime kerralla kaverini kanssa Tietomaassa vierailessani sain idean: Miksi Drakenia ei voitaisi rakentaa oikeaksi simulaattoriksi Ouluun? Teillä siellä etelässä on Malmin Cessna ja mitälie muutakin härpäkettä, mutta Ouluun ei ole vielä tällaista saatu. Nyt siis voitaisiin kasata Oulusta porukkaa vapaaehtoiseksi hiillostamaan kaupungin ja tietomaan kihoja, jotta Draken saataisiin esimerkiksi aukioloaikojen ulkopuolella simufriikkien käyttöön. Olen jo lähettänyt Tietomaahan asiakaspalautteen kautta kyselyn ohjaamon mahdolisuuksista, ja seuraavaksi olisi hienoa saada sana kiertämään täällä foorumeilla kaikkien oululaisten jäsenten korviin. Toivottavasti saataisiin homma käyntiin!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuli pari viikkoa sitten käytyä tuolla Tietomaassa ja pakkohan tuotakin simua oli kokeilla. Koneen lentomallissa oli kyllä jotakin omituista, kun peräsimeen käyttöön ei kone vastannut ollenkaan. Taitaa Suomen Ilmailumuseossa olla täsmälleen samanlainen simu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taitaa Suomen Ilmailumuseossa olla täsmälleen samanlainen simu.

 

Suomen Ilmailumuseon välihallissa yleisökäytössä oleva simu on tosiaan Ilmavoimien entisen Draken-simun ohjaamo-osa. Tämä ohjaamo oli Heurekan Lentoon!-näyttelyssä, ja kiersi näyttelyn mukana ulkomaillakin. Ollaan naureskeltu, että se on varmaan maailman eniten istuttu Draken-simulaattori  :laugh:.

 

Tällä hetkellä simua pyörittää tavallinen pc-tietokone ja simuna on X-plane. Lentomallina X-planen default Saab Viggen. Heurekan asentamaa ohjaussauvasysteemiä ei saatu toimimaan, joten oikea sauva vaihdettiin tavalliseen joystickiin. Kaasuvipu on Heurekan asentama, ja se toimii edelleen ok. Lentotuntuma vaihtelee vähän sen mukaan milloin se tikku on vaihdettu, joystickit kun on käyttötavaraa yleisökäytössä. Toinen ongelma on videotykki, joka ei tahdo kestää jatkuvaa päälläoloa...

 

Juha

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noniin, päivitettyä tilannetta:

Tietomaasta tuli vastausta s-postiin. Simusta vastaa ilmeisesti itsekkin simulaattoreista/ilmailusta kiinnostunut henkilö, joka on herätellyt aiemminkin keskustelua Drakenin parantelemisesta. Aikoi ottaa taas asian puheeksi, joten ehkäpä saadaan simun parantelu oikeasti käyntiinkin joskus.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään