Guest arttula

Äänettömät moottorit

28 viestiä aiheessa

No nytpä ovat keksinnön tehneet: Täysin äänettömät moottorit Airbussiin. Asensin uudelleen Wilcon Airbus Series 2:sen, ja muuten toimii hyvin, mutta moottoreista ei lähde mitään ääntä. Muut äänet toimivat hyvin. Liekö kyseessä jokin aivan uusi innovaatio Airbussilta, jonka Wilco on jo mallintanut, vai ehkä vika ? :P Engine sound -slideri on täysillä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni FSX blokkaa tietyt äänet välillä jonnekin, etenkin headsettien kanssa. Saan ne aina takaisin painamalla kaksi kertaa Q -näppäintä, vai mitenköhän se nyt oli ;D En tiedä FS9:stä mutta kokeile. Äänet katoaa etenkin tilanteessa, jossa kaasu avataan baanan päässä ja kierrokset nousee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juuh... Kokkeillaan... :P

 

Njäh, ei auta Quun rämpyttäminen. Muut äänet kyllä vaikenevat, ja tulevat takaisin. Ja käytössä tosiaan FS9 ja XP.

 

EDIT// Juuh, nyt on kokeiltu myös muilla koneilla: Kaikki suihkarit ovat äänettömiä (ml. default-koneet), samoin helikopteri. Potkuriräpistimien moottorin ääni kuuluu normaalisti. :P

 

Outoa ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo itsellänikin kaikilla suihkumoottoreilla sama homma. Tuntuu, että ääni "tukehtuu" mutta syytä en tiedä.. Kokeiles vielä käydä välissä työpöydällä ja mennä takaisin simuun, Window Modessa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo itsellänikin kaikilla suihkumoottoreilla sama homma. Tuntuu, että ääni "tukehtuu" mutta syytä en tiedä.. Kokeiles vielä käydä välissä työpöydällä ja mennä takaisin simuun, Window Modessa?

 

Sama jatkuu, ei kuulu mittää. :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kellään ideoita ? Pitääkö penkoa jotain aircraft.cfg:tä vian paikallistamiseksi ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, kiihdytystaso oli täysillä. Ajoin nuo testit Dxdiagissa, ja kaikki meni läpi. Muutoin ei ole mitään ongelmaa äänten kanssa. Vain osa FS:n äänistä tuntuu puuttuvan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koitapa koitella muita kiihdytyksiä sieltä dxdiagista. Itselläni keffna teki samaa joskus (eli lähdössä kiitotien päässä kuului äänet idlellä, mutta hiljenivät kun pisti lentoonlähtötehot mottiin  ;D), ja slaiderin siirto täydestä peruskiihdytykseen auttoi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Koitapa koitella muita kiihdytyksiä sieltä dxdiagista. Itselläni keffna teki samaa joskus (eli lähdössä kiitotien päässä kuului äänet idlellä, mutta hiljenivät kun pisti lentoonlähtötehot mottiin  ;D), ja slaiderin siirto täydestä peruskiihdytykseen auttoi.

 

Ei auta kiihdyttelyt, eikä hidastelut. Moottorit pysyvät mykkinä :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt tiedä, voisiko ratkaisu näinkään yksinkertainen olla, mutta menes katsomaan jonkin suihkarin äänikansioon, onko kaikki äänet vielä tallessa. Etsi vaikka jokin tiedosto, jossa lukee Start ja kuuntele, toimiiko. Vaikkei niiden nyt olisi koskaan pitänyt sieltä häipyä, niin eihän sitä koskaan tiedä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt tiedä, voisiko ratkaisu näinkään yksinkertainen olla, mutta menes katsomaan jonkin suihkarin äänikansioon, onko kaikki äänet vielä tallessa. Etsi vaikka jokin tiedosto, jossa lukee Start ja kuuntele, toimiiko. Vaikkei niiden nyt olisi koskaan pitänyt sieltä häipyä, niin eihän sitä koskaan tiedä...

 

Joo, tuossa on ote Default B737_400:n Sound.cfg:stä:

 

[FLTSIM]

product_code=FSIM

 

[sOUND_ENGINE]

number_of_engines=2

eng1_combustion=COMBUSTION.1.00

eng2_combustion=COMBUSTION.2.00

eng1_jet_whine=JET_WHINE.1.00

eng2_jet_whine=JET_WHINE.2.00

eng1_starter=starterA

eng2_starter=starterB

eng1_shutdown=shutdownA

eng2_shutdown=shutdownB

eng1_combustion_start=combstartA

eng2_combustion_start=combstartB

 

[sTARTERA]

filename=ban1strt

viewpoint=1

link=starterA.1

 

[sTARTERA.1]

filename=xban1strt

viewpoint=2

 

[sTARTERB]

filename=bbn1strt

viewpoint=1

link=starterB.1

 

[sTARTERB.1]

filename=xbbn1strt

viewpoint=2

 

[sHUTDOWNA]

filename=ban2shut

viewpoint=1

link=shutdownA.1

 

[sHUTDOWNA.1]

filename=xban2shut

viewpoint=2

 

[sHUTDOWNB]

filename=bbn2shut

viewpoint=1

link=shutdownB.1

 

Ja alla kuva saman koneen Sound-kansiosta (osasta sitä):

 

[ attachment removed / expired ]

 

Ja kokeiltaessa noita .wav-tiedostoja soittimella, ääni kyllä kuuluu.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan oikeissakin Airbuseissa suunta on ollut moottorien pienempää melua/rungon parempaa äänieristystä kohti.

 

Nyt Airbus A380:n lentoemot valittavat sitä, että kabiinissa on liian hiljaista. Matkustajien äänet kantautuvat korviin eivätkä he saa esimerkiksi enää nukutuksi koneessa. Vanhemmissa koneissa moottorien tasainen ääni peitti matkustamon äänet, jolloin nukkuminen/lepääminen oli helpompaa.

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ihan oikeissakin Airbuseissa suunta on ollut moottorien pienempää melua/rungon parempaa äänieristystä kohti.

 

Nyt Airbus A380:n lentoemot valittavat sitä, että kabiinissa on liian hiljaista. Matkustajien äänet kantautuvat korviin eivätkä he saa esimerkiksi enää nukutuksi koneessa. Vanhemmissa koneissa moottorien tasainen ääni peitti matkustamon äänet, jolloin nukkuminen/lepääminen oli helpompaa.

 

Hyvä homma, että kuuluukin olla näin. Pelkäsin, että simussani on jotain vialla. Mutta ilmeisesti helikopterinkaan ääni ei enää kuulu sisälle ? Ja Airbussin moottorit ovat äänettömät myös "ulkopuolelta" katsottaessa.

 

Mutta ei siis ilmeisesti mitään vikaa minulla... ::)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikun oikeesti. Alkaa harmittamaan tämä mykkäkoulu. Tosiasiassahan ison koneen ohjaamoon ei hirveästi moottoreiden ääniä kuulu, mutta jotain kumminkin. Pitääkö (jälleen kerran) poistaa koko FS9, ja asentaa kaikki uudelleen ? Toivoisin jotain helpompaa ratkaisua. Lisäosat, joita löytyy tällä hetkellä on:

- FinnTerrain

- EFHK 1.5

- FinnClass

- FISD Library

- EFTU

- Wilco Airbus Series 2

 

Ei muita. Voisiko joku noista mykistää moottorit ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkasta vielä fs9.cfg:stä, että siellä on kaikki äänikohdat kunnossa.

 

Tällaiset pitäisi löytyä (arvot minun tämänhetkisestä .cfg:stä):

>[sOUND]
SOUND=1
SOUND_FADER1=0.500000
SOUND_FADER2=0.100000
SOUND_FADER3=0.300000
SOUND_FADER4=0.800000
SOUND_FADER5=0.500000
SOUND_FADER6=0.800000
SOUND_QUALITY=2

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tarkasta vielä fs9.cfg:stä, että siellä on kaikki äänikohdat kunnossa.

 

Tällaiset pitäisi löytyä (arvot minun tämänhetkisestä .cfg:stä):

>[sOUND]
SOUND=1
SOUND_FADER1=0.500000
SOUND_FADER2=0.100000
SOUND_FADER3=0.300000
SOUND_FADER4=0.800000
SOUND_FADER5=0.500000
SOUND_FADER6=0.800000
SOUND_QUALITY=2

 

Minulla tuollattii:

 

[sOUND]

SOUND=1

SOUND_FADER1=0.920000

SOUND_FADER2=0.310000

SOUND_FADER3=0.500000

SOUND_FADER4=0.800000

SOUND_FADER5=0.620000

SOUND_FADER6=0.800000

SOUND_QUALITY=2

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tutkailin nyt tuota Googlen avulla ja korjaukseksi ehdotettiin tuon Q:n painamista mutta ei taida toimia silti. Laske ne moottorin äänet noin 20% ja kokeile sitten uudelleen.. Käsitys maailmalla taitaa olla, että ei ole simujohtoinen vika vaan äänikortin ohjelmiston säädöistä kiinni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tutkailin nyt tuota Googlen avulla ja korjaukseksi ehdotettiin tuon Q:n painamista mutta ei taida toimia silti. Laske ne moottorin äänet noin 20% ja kokeile sitten uudelleen.. Käsitys maailmalla taitaa olla, että ei ole simujohtoinen vika vaan äänikortin ohjelmiston säädöistä kiinni.

 

Joo, tuo Quun rämpyttäminen ei tosiaan toiminut. Täytyy vielä kokeilla ääntitasojen laskua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä homma, että kuuluukin olla näin. Pelkäsin, että simussani on jotain vialla. Mutta ilmeisesti helikopterinkaan ääni ei enää kuulu sisälle ? Ja Airbussin moottorit ovat äänettömät myös "ulkopuolelta" katsottaessa.

 

Mutta ei siis ilmeisesti mitään vikaa minulla... ::)

 

Jos niistä ei kuulu ääntä edes ulkopuolella, epäilen kyllä jotain olevan vinossa.

 

;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tutkailin nyt tuota Googlen avulla ja korjaukseksi ehdotettiin tuon Q:n painamista mutta ei taida toimia silti. Laske ne moottorin äänet noin 20% ja kokeile sitten uudelleen.. Käsitys maailmalla taitaa olla, että ei ole simujohtoinen vika vaan äänikortin ohjelmiston säädöistä kiinni.

 

Saattaa mennä hyvinkin sille puolelle. Minulla on tavalla tai toisella vikaantunut kahdelta emolta äänipiiri. Viimeksi tästä nykyisestä koneesta. Simussa äänet kyllä kuuluivat, mutta niihin tuli mukaan kaikenlaista särinää. Fraps kieltäytyi äänittämästä yhtään mitään, vaikka kuvapuoli kyllä toimi, jne. Ajureista se ei ollut kiinni, sillä vaihtelin niitä useisiin eri versioihin. Lopulta kyllästyin koko pask... roskaan ja hommasin kunnollisen erillisen äänikortin ja disabloin emolla olevan piirin. Sen koomin ei ole ollut ongelmia äänen kanssa. Tämä kortti lähtee mukaan seuraavaankin koneeseen.

 

Pekka

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo, tässä tosiaan kuuluu puhtaana kaikki muut äänet, mutta ei moottoreiden ääniä jeteissä. Potkurikoneiden moottorit kuuluvat. Olisiko tuossa codecissa jotain vikaa ?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oletko käynyt XP:n ohjauspaneelin "äänet ja äänilaitteet" kohdasta katsomassa, että siellä ei nyt kummittele mitään vanhentunutta/outoa laitetta. Samoin kannattaa tarkistaa kaiutinasetus-kohdan lisäasetusten takaa se, että kaiutinmalli vastaa käyttämääsi.

 

Vastaavasti monilla äänikorteilla tai integroiduilla ohjaimilla on oma asetusohjelmansa. Tarkasta sieltä, että kaiuttimet on asetettu oikein ja poista käytöstä mahdolliset ääniefektit / taajuuskorjaimet.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään