Guest OldCrow

Virtuaallinen lentokypärämuseo

7 viestiä aiheessa

Hei!

 

[ attachment removed ]

 

Virtuaallinen lentokypärämuseo on hankkinut täydennystä  :D. Biafran sodan APH-5 on mitä ilmeisemmin hyväkuntoinen feikki, mutta Vietnamin sodan aikainen 357th TFS Licking Dragons A-7D Corsair II-kypärä "täyttä rautaa"!!! Samaa HGU-2A/P kypärämallia käyttivät myös suomalaiset Fouga- & Safir-pilotit, tosin miedommin koristeltuina versioina  :laugh:.

 

USMC VFMAT-101 F-4J Phantom-kypärän ex-omistajakin tuli selvitettyä  ::). "Easy case" mies on tätä nykyään (huippu)juristina Valloissa. Googleen "Charles W. Gittins USMC", niin johan alkaa tarinaa löytymään herrasta ja juristin "keisseistä", joista viimeisin liittyy Gulf 2:n liipasinherkkiin jenkki-sotilaisiin vuonna 2005  :-[. F-4 driver itse oli kiihtyä hintatiedoista joilla hänen "estate sale" kypäränsä vaihtoi omistajaa eBayn kautta  ;D. Mutta ilmoitteli silti USMC-lentäjän taustansa "Soviet Finlandin" keräilijälle  :D.

 

Tässäpä käynti museeon: www.saunalahti.fi/cabpilot & FLIGHT HELMETS . EI SISÄÄNPÄÄSYMAKSUA & OVET AINA AUKI! Valtion/kulttuurirahaston tukirahoja ja lahjoituksia museolle myöhäisempiä hankintoja varten otetaan vastaan  ;).

 

- JJ -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minä kiitän! Pokkaan ja niiaan! US Navyn VFA-113 HGU-55/P vierailu museossa oli lyhytaikainen; "Stingers" siirtyi tällä päivämäärällä saksalaisen kypäräkeräilijän Bodo Wilkenin kokoelmiin. Hakusessa on USAF:in vastaava, joten se siitä  :P. Itse asiassa HGU-85/P NVG-kiinnikkeillä on se, "oikea" USN/USMC Hornet kypärä.

 

Jatkossa "museoon" tulee Jugoslavian ilmavoimien taitolentoryhmän käyttämä Gueneau 316. Flying Stars oli aikoinaan siitä erikoinen pulja, että kaikilla sen näytöslentäjillä oli sotakokemusta. Joukossa ex-MiG-21 kuski. Puljan käyttämä Super Galeb muistuttaa äkkiseltään hyvin paljon Midnight Hawksien käyttämää Haukkaa  :D. Pistetään näytille jahka Miroslav kotiutuu lomiltaan ja saa paketin postiin.

 

http://www.yumodel.co.yu/yugoslav_air_force/flying_stars.htm

 

http://www.geocities.com/eepohsan/demo1.html

 

Adios!

 

- JJ -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatka vain valitsemallasi (kiito)tiellä! Hienot sivut ja kypäräkokoelma vaan karttuu! ??? Onko uusia nahkahuuvia tulossa?

 

Terv. kaima

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi! Tuli vaan mieleen näitä kypäriä katseltuani, että viime kesänä Tuurissa Keskisellä oli siellä armeijan ylijäämä-myymälässä myytävänä valkoisia lentokypäriä. Muistuttivat todella paljon aitoja suihkukone-kypäriä, pyörittelin niitä, ja ihmettelin, että ovatko aitoja vai feikkejä. ??? Niissä oli F-16 tarra sivussa, ja visiirit myös. Jotenkin tuli mieleen, että taitaa olla "Honkajoelta" tai sieltäpäin... ;D Mutta ihmeen aidon tuntuisia kuitenkin. Oletko törmännyt näihin missään tai käynyt Keskisellä katsomassa?

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Morjens,

 

Olen kyllä kuullut näistä "F-16-kypäristä", mutta en ole nähnyt. Todennäköisesti lapsille suunnattuja leluja.

 

Suomalaiset lentokypärät/-päähineet ovat olleet "kolhoosi-tavaraa". Itselläni on Mk.1A , jossa on kolmen ohjaajan nimmarit sisällä ja neljännen nimiteippi takana. Varusvaraston kautta, kiitos! Ja Kasinhännän kautta keräilijöille. Draken kypäriä pantataan, koska kukaan ei ole tehnyt hylkäysasiakirjoja.... Neukkujen ZSh-3/-5 ei saa myydä wanhan kauppasopimuksen mukaan, vaikka USSR on historiaa jo sitten 1991-vuoden  ::). Tänä päivänä Kasinhännän hyllyt notkuu skeidaa; rikkoontuneita HGU- ja APH-sarjan kypäriä. 85:llä eurolla saa samaa tavaraa USA:sta ehjänä. Tulleineen  ;).

 

Jenkkikypärät ovat olleet kuskien henkilökohtaista "omaisuutta". Sisukset olivat muokattu kuskin päänmuodon mukaan ( custom fit ). Laivuetta vaihtaessa uusittiin joko teippaukset ( USN ) tai visiiri merkintöineen ( USAF ), mutta peruspotta pysyi samana. Kuusi vuotta aktiivina - kuusi vuotta reservissä, ja sitten kypärä pennuille leikkikaluksi tai autotalliin pölyyttymään. Tai sitten "estate salen" kautta eBayhin.

 

Eurooppalaiset tulevat sitten "suhteiden" kautta. Italia ja Ranska eivät ainakaan myy laillisesti. Periaatteessa kaikki tuhotaan. Mutta välistä on vedetty/vedetään koko ajan.

 

Air Francen co-pilot tarjosi puoli vuotta sitten myyntiin noin 40 ranskalaista lentokypärää. Lähtöhinta a' 800 euroa kpl. Kaikki menivät....KAHDELLE ranskalaiselle keräilijälle  :-[. Se kertoo jotain ranskalaisten kysynnästä.

 

Saksanmaalta löytyy silloin tällöin jotain. Käsittääkseni USA:n tyyli em. esineissä. No veli venäläisen/muut ex-itäblokin maat.... Taitaa olla oman käden oikeus  ;D. Eikös se valmistajatehdas pistänyt joskus T-72:a myyntiin kolmannelle osapuolelle suoraan tehdaslinjan takapihalta  8).

 

- JJ -

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään