Jari Vanhatupa

Aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa

3 viestiä aiheessa

Tervehdys reippaat simulaattoriystävät! Olen tuossa väsäämässä uutta kuvasarjaa ja rupesin pohtimaan tälläistä: Mitenkähän on, noiden aip karttojen käyttö kuvankaappauksissa? Siis sillälailla, että ne olisivat esillä reittiä selventävässä mielessä.

Mahtaakohan niitä uskaltaa käyttää vai kannattaisikohan kysyä ensin Finavialta?

Onko tästä ollut ennen mitään puhetta täällä? ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lainaan tässä ikivanhaa omaa ketjuani, kun ei tähän aikoinaan näköjään kukaan mitään vastannut ja tähän on hyvin tilaa kirjoitella. ;D

 

Eli Aipista vielä puhun mutta en kuitenkaan tuosta aloitusviestistä:

 

Sain tuossa ilmaiseksi postikulujen hinnalla pari vanhaa Aip-mappia joista toinen sisältää kaikki aikakautensa lähestymiskartat ym. semmoiset. Mielenkiintoistra tutkittavaa sinänsä ja mukana on paljon vanhoja paperikarttoja joita tuskin aivan heti mistään löytäisi mikäli semmoisia nyt haluaisi.

En tiedä onko täällä muita "nostalgikkoja" jotka arvostavat tuommoisa vanhentuneita karttoja? Vanhat ilmailukartathan ovat reaalimaailmassa tarpeetonta paperitavaraa mutta simulaattoripuolella niitä voi vielä käyttää mikäli haluaa lentää jotain tiettyä aikakautta mukaillen.

 

Oikeastaan se miksi tähän nyt kirjoitan liittyy tuohon Seinäjoen lentoaseman lopettamisjuttuihin. Oletteko huomanneet, että E-Aipissa on vielä saatavana  Seinäjoen Rengonharjun kentän kartat! Mitä ilmeisimmin ne häipyvät sieltä lähiaikoina kuten kävi mm. Kauhavan kartoille. Mikäli siis haluat joskus nostalgisesti lennellä Seinäjoelle kuin silloin ennen, niin kannattaa nyt hakea EFSI kartat ennenkuin on liian myöhäistä.

 

Voit myös pistää tähän linkkiä mikäli löydät jostain netin syövereistä paikan josta saa ladattua vanhentuneita Icao Aip-karttoja. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Alkuperäiseen kysymykseen vastatakseni. Nykyisen AIPn GEN 0.1 sanoo seuraavaa.

 

"Julkaisujärjestelmässä julkaistut ilmailutiedot ovat ilman eri veloitusta ja sopimusta käytettävissä mm. jatkojalostukseen ja tutkimukseen. Ilmailutiedotuspalvelun tuottamien ilmailu- tiedotusjulkaisujen jälleenmyynti sellaisenaan ei ole sallittua ilman eri sopimusta."

 

Toisinsanoen, käyttö esimerkiksi kuvastooreissa on sallittua.

 

Tämä on myös aikanaan suoraan Finavialta varmistettu sähköpostilla ja vastaus oli, että karttojen käyttö ei-kaupallisiin ja myös kaupallisiin tarkoituksiin on ihan ok, niin kauan kunhan ei karttoja ala suoraan itse myymään.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään