Jani Luoto

British Airways perunnut kaikki lentonsa Heathrow kentältä.

15 viestiä aiheessa

Kuten otsikko kertoo on rakas Ba peruttanut kaikki lentonsa Heathrow:n kentältä henkilökunnan lakkoilun takia. Tällä kertaa homma lähti liikkelle cateringpalvelun puolelta ja matkatavaroitten käsittelijät lähtivät tukilakkoon. Lisää tietoa tulossa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

BBC newsin nettisivut kertovat lakon koskettavan 17 000 matkustajaa. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että BAlla ei ole mitään tekemistä alkutilanteen kanssa. Amerikkalaisomistuksessa oleva cateringfirma irtisanoi 800 työntekijää keskivikkona laittoman työseisauksen seurauksena ... Sama cateringyhtiö hoitaa mm. myös Gatwickin kentän.

 

EDIT:

Gate Gourmet on aikamoisen kokoinen firma: 115 keittiötä 30 maassa, 22 000 työntekijää. Saas nähdä miten monta muuta keittiötä menee tukilakkoon?? Saavt kyllä tehokkaasti pysäytetyä maailman lentoliikenteen

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös finnairkin muonat tule kyseiseltä yhtiöltä? Joo, ei tule... :P (onneksi)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös finnairkin muonat tule kyseiseltä yhtiöltä?

 

Helsingissä on kyllä Finnairilla oma cateringfirma, muualla tilannetta en tiedä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuota sotkua muuten selvitellään hetki...

 

Heathrowlla melkeimpä pitäis kaikkien aina olla ajoissa ettei tulis jumituksia ja nyt kun tulee ISO jumitus niin sitten loppuu ständit ym. Vaikka nyt saisivat porukkaa töihin niin varmaan menee viikko helpostikkin tuon sotku selvittämiseen...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

BA on perunut myös perjantain lennot klo 18 BST  (20 SA)asti. Finnairin lisäksi lastaajien ym. tukilakosta kärsivät myös Lankan Airlines, GB Airlines, British Mediterranean Airlines ja Qantas, jotka käyttävät BAn maapalveluja. Lentojen peruutus koskee yksinomaan BAlla 70 000 matkustajaa. BBCn uutiset kertoivat BAlla oleva 100 konetta ja 1 000 pilotttia väärissä paikoissa.

 

Kuten Olli totesikin, sotkun selviäminen kestää ja kauan. IIRC edellisen kerran, kun BA joutui perumaan lentojaan (sään takia) matkalaukkuja lennäteltiin jopa 747n matkustamoissa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

BAn kaukokohteiden koneita on ympäri Brittein saaria ja myös Pariisissa:

Esim :

BA02 Hong Kong -> Birmingham

BA10 Sydney / Bangkok -> Manchester

BA32 Hong Kong -> Manchester

BA16 Sydney / Singapore -> Paris (CDG)

BA18 Melbourne / Singapore -> Prestwick

BA28 Hong Kong ->Newcastle

 

Sääliksi käy .. varsinkin lenno BA18 matkustajia, varmaa kiva olla satojen kilometrien päässä Skotlannissa, kun pitäisi olla Lontoossa. Mahtaa olla aikamoinen bussiralli luvassa....

 

EDIT : BA on luvannut löytää uudet lennot kaikkiaan 70 000 matkustajalle.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tämä kyllä rassaa BA:ta ja rankasti...tulee nimittäin melkoisen kalliiksi...ei uskalla edes ajatella summia...

 

NY Timesin mukaan parin päivän lakko 2003 maksoi 72.5 miljonaa dollaria. British Airways ei ole vielä edes arvioinut tämänkertaisen lakon kustannuksia.

Veikkaanpa, että rahapuolta saatetaan selvitellä oikeudesssa asti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Yksi ystävättäreni oli ikävä kyllä Finnairin Lontoon koneessa, joka lähti Vantaalta torstai-iltana klo 19.30. Saikohan matkalaukkunsa vai pääsikö edes ulos koneesta? BBC:ssä haastateltiin yhtä ranskalaista miestä, jonka ystävätär oli samana iltana soittanut kännykällä koneesta Heathrown platalla jouduttuaan odottamaan koneessa sisällä jo 7 tuntia ulospääsyä siihen mennessä. Ei hyvä...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kuinkas noitten slottien kanssa oikein on, aiheutuuko lentoyhtiölle kuluja käyttämättömistä sloteista vai mikä niitten hankintaperuste on?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Päivän uutiset (siis mm. BBC) kertovat, että cateringfirma Gate Gourmet ei ole vieläkään suostunut ammattiliiton vaatimukseen kaikkien erotettujen työntekijöiden ottamisesta takaisin töihin, ja neuvottelut ovat lukossa.

 

British Airways väittää tarjonnensa Gate Gourmetille parempaa sopimusta jo viime kuun puolessavälissä, mikä olisi BA:n mukaan taannut Gate Gourmetin taloudellisen tilanteen vuoteen 2010 asti.

 

Gate Gourmet väittää, että heille tuli Heathrown toiminnasta viime vuonna tappiota 25 miljoonaa puntaa, minkä takia palkkasäästöjä ja muita säästöjä on saatava aikaan vähintään 14 miljoonaa puntaa vuosittain.

 

Ainekset uuteen tukilakkoon ovat siis edelleen olemassa. Tunteet käyvät kuumina:

 

T&G-ammattiliiton nokkamies sanoo, ettei BA voi tässä asiassa pestä käsiään kuin Pontius Pilatus.

 

Lontoon pormestari Livingstone syyttää Gate Gourmetia häijyksi työnantajaksi, joka käyttää Charles Dickensin kirjoista tuttuja orjatyömenetelmiä  ;D

 

En ole paljonkaan Dickensiä lukenut, mutta olisiko kyse esim. kirjasta Oliver Twist?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kinastelu jatkuu.

 

British Airways on aloittanut sisäisen tutkimuksen villin lakon syistä eikä suostu maksamaan palkkoja niille työntekijöille, jotka osallistuivat walkoutiin.

 

Lisäksi BA haluaa selvittää, yllytettiinkö ammattiliittojen jäseniä liittymään lakkoon vai menivätkö työntekijät lakkoon vapaaehtoisesti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sorry, jos vanha otsikko hämää, tässä vain jatketaan tuon wildcat striken jatkoseurantaa.

 

Yli 600 henkeä irtisanonut, BA:sta riippumaton cateringfirma Gate Gourmet valitteli, että heidän jäljellä olevia, töihin tulevia työntekijöitään solvattiin ja pahoinpideltiin "lakkovahtien" toimesta yrityksen sisääntuloportilla.

 

Niinpä Gate Gourmet haki oikeuden päätöstä, joka olisi kieltänyt kokonaan mielenosoitukset yrityksen toimitilojen edessä. Tuomari ei suostunut täyskieltoon, mutta rajoitti "lakkovahtien" (pickets) maksimimäärän kuuteen henkilöön.

 

British Airways on ilmoittanut, että huomisesta, maanantaista alkaen kaikilla pitkänmatkan lennoilla saa taas lämpimät ateriat.

 

Tästä voidaan päätellä, että lämpimiä aterioita ei ole ollut tarjolla yli viikkoon?

 

(BBC)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään