Jaakko Pekkanen

Muisteista

8 viestiä aiheessa

Hei!

 

Toimiiko eri kellotaajuuksilla olevat muistit keskenään? Minulla on vanhaa 266Mhz DDR-muistia ja määrää pitäisi lisätä. Nopeammalla taajuudella liikkuvat muistit ovat halvempia, mutta pelittääkö ne 266:n kanssa

 

Jaakko

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä ne toimivat, mutta toimivat sitten tuon hitaamman muistin nopeudella..

Eli jos tietokoneesi ei ole ihan nuhapumppu, kannattaa varmaan heittää se vanha kampa mäkeen ja ostaa kaksi uutta ja nopeaa.

Jos joku viisaampi on eri mieltä, korjatkoon!  ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

toi on oikeastaan omasta kokemuksesta niin että periaate on tämä että toimitaan sen hitaamman nopeudella, yleensä kyllä on toiminut vaikka eri kellotaajuus olisikin, mutta useamman kerran havainnut että jos yrittää asentaa XP:n koneeseen jossa eri taajuisia muisteja se lyö sinistä ruutua peliin. Kun koneen on asentanut vähemmällä muistilla ja sitten lisännyt toisen (tai kolmannen) kamman on kaikki toiminut.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niin, vaikka periaatteessa samaa tekniikkaa olevat muistit toimivat yhdessä, niin käytännössä yllättävän usein muistikammat eivät toimi yhdessä, elleivät ole täsmälleen samanlaisia. 266 MHz muistia ei tietenkään kannata käyttää kuin siinä tapauksessa, ettei nopeampi muisti toimi kyseisessä emolevyssä. Vähänkään nykyaikaisemmalla emolla noin hidas muisti laskee koneen nopeutta todella paljon ja ihan turhaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lisäkymysys: Toimiiko esim 333 tai 400MHZ muistit prossuni kanssa yksiin, prossu on amd2400+ 266MHZ väylällä. Emo on suht uus ja siitä ei pitäis olla kiinni.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ööö.. itse itseäni korjaten, tarkoitin tietenkin, että 266 MHz muisteja kannattaa käyttää vain, jos emon muistiväylä ei ole sitä nopeampi.

 

Nopeampien muistien pitäisi toimia emossasi, kunhan ne ovat samaa tyyppiä, eli tässä tapauksessa ilmeisesti DDR-SDRAM:ia. Muistin nopeus on vain maksiminopeus, millä sitä voidaan ajaa, mutta käytettävän nopeuden määrää emolevy. Sen muistiväylää taas ajetaan joko emon maksiminopeudella tai hitaimman muistipalikan nopeudella, mikäli joku kampa on emoa hitaampi. Eri ikäisien muistipalikoiden toimiminen yhdessä sen sijaan on aina hieman epävarmaa, joten kannattaa muistilaajennusta ostaessa varmistaa, että ne voi tarvittaessa vaihtaa tai palauttaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itselläni on 1800+:ssa yksi 333 ja kaksi 266 muistikampaa 266 Mhz väylässä. Muuten toimi hyvin, mutta asennuksen jälkeen memtest ei pyörittänyt kaikkia testejä virheettä läpi, ellen laittanut nopeinta ensimmäiseksi. Tosin olin varmuuden vuoksi sopinut kauppiaan kanssa, että saan testata ja jollei toimi, niin rahat takaisin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään