Guest Virta

Kärvähtikö näytönohjain? Pikaista apua kaivataan!

5 viestiä aiheessa

Kuten kysymys otsikossa kuuluu, kaipaisin asiantuntijoiden mielipidettä mitä juuri äsken tapahtui!

 

Eli, tietokone oli päällä, mutta en tehnyt sillä mitään. Yht´äkkiä kuului napsahdus ja näyttö meni mustaksi (napsahdus siis ilmeisesti näytöstä virran katketessa siitä). Sammutin koneen virtakytkimestä ja käynnistin uudestaan, jolloin näyttö lähti päälle mutta sammui hetikohta. Tämän jälkeen käynnistin näytön "manuaalisesti" napista ja hetken kuluttua tuli näytölle teksti, jossa luki että "näyttö toimii kunnolla, tarkasta kaapeli ja tietokone". Toistin uudelleen käynnistyksen useita kertoja ja välillä näytöllä ehti käydä käynnistyksen alussa näkyvä ruutu (josta pääsee esim. BIOSiin) ennen kuin näyttö taas sammui ja ilmoitti tuon saman em. tekstin.

 

Tämän jälkeen irroitin näytönohjaimen (Ati Radeon 9600 pro) AGP-väylästä ja kiinnitin näytön kaapelin emolevyyn integroituun näytönohjaimeen. Tällöin kone käynnistyi ok, mutta ilmoitti että kone on palautunut vakavasta häiriöstä jne. Itse uskoisin, että vika olisi siis näytönohjaimessa, mutta onko mahdollista, että vika on jossakin muualla esim. AGP-väylässä tai emolevyssä. Vai onko vika vain joku naurettava juttu, jota en tajua vai menikö kenties koko kone vaihtoon? :-\

 

JATKOA... 40 minuuttia myöhemmin.

 

Näytönohjain oli irti koneesta noin puoli tuntia, jonka jälkeen laitoin sen takaisin kiinni, vain kokeillakseni vielä kerran. Mutta kappas, laite toimii taas. Niin kuin mitään vikaa ei alkujaankaan olisi ollut vaikka jo aikaisemminkin yritin ohjaimen irroittamista ja uudelleen kiinnittämistä ilman vaikutusta. Voiko vika johtua esim. lämmöstä tms. Mikä avuksi? Ajurien päivitys? Biosin ajurin päivitys? Vai Mikä?

 

JA VIELÄ LISÄKYSYMYS tähän samaan threadiin...

 

Mikä on yleensäkään paras ajuri ATIn Radeon 9600 pro:lle? ATIn oma vai joku muu ja mikä versio? Kokemuksia? Tuntemuksia?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tai näyttökortti huonosti kolossaan, AGP-väylä on erittäin herkkä kontaktihäiriöille. Aina kannattaa koittaa heiluttaa näyttökorttia hiukan, jos pätkii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jeps!

 

Toivottavasti näyttis oli "pedissä" huonosti,itselläni kävi edellsen koneen

kanssa niin että kummasta syystä kortti nousi peräpäästä ylöspäin ja aiheutti

mainitseamisia ongelmia!Toimii,ei toimi.toi...

 

Harri

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia neuvoista! Kokeilin kyllä kortin irroittamista ja uudelleen kiinnittämistä sekä kaapelin kiristämistä ilman vaikutusta. Kuitenkin jonkin sorttinen kontaktihäiriö tuntuisi luonnollisimmalta selitykseltä. Nyt näytönohjain kuitenkin toimii ihan normaalisti, joten jäädään odottelemaan seuraavaa kertaa. Ja silloin kortti lentää kohti lähintä paikalla olevaa vesilintua...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään