Jukka Immonen

FSX, miten säädän rullausnopeutta?

9 viestiä aiheessa

Hei, tässä muutama kysymys FSX:stä. Mun koneessa edellinen versio toimi todella hyvin, kaikki säädöt sai olla melkein täysillä...sitten iski virus koneeseen  ja kaikki tiedostot hävisi..ajattelinpa sitten ostaa tämän uuden version deluxe edition. Ilmeisesti en osaa oikein säädellä vielä sitä, mutta niin vain on, että koneeni ei pyöritä FSX:ää. Aivan matalilla säädöillä jotenkin lentoon pääsee, mutta nautittavuus on kaukana! Tuntuu jotenkin kummalta, ettei FSX pyörisi koneessani, kun kerran FS9 pyöri moiteettomasti täysillä säädöillä.  Eli kysymyksiin: 1) voisiko joku laittaa ohjeisiin, miten kannasttaisi säätää FSX:n eri säädöt, nykyisissä ohjeissa on vain tuon edellisen version juttuja.... 2) miten säädän rullausnopeuden? nyt kone lähtee sellaisella kiidolla eteenpäin, että sitä on mahdotonta ohjata maassa...vaikka painaisin jarrua, niin kone menee tuhatta ja sataa... 3) Kone on myös todella herkkä ohjattava, varsinkin laskeutuessa kentälle pieninkin vääntö ohjaintikusta saa koneen melkein ympäri...   :'( 4) sitten vielä tyhmä kysymys; FS9 piti laitta aina yksi CD koneeseen, ennenkuin ohjelma alkoi pyöriä, nyt FSX lähtee käyntiin ilman CD:tä, onko näin? ajattelin vaan, että josko se olisi syynä siihen, että koko FSX tökkii... kiitos vastauksista!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
2) miten säädän rullausnopeuden? nyt kone lähtee sellaisella kiidolla eteenpäin, että sitä on mahdotonta ohjata maassa...vaikka painaisin jarrua, niin kone menee tuhatta ja sataa...

 

Mikä tikku sinulla on? Sinulla on melko varmasti kaasu mäpättynä johonkin tikun akseliin (esim. CH Pron Fighterstickissä se on oletuksena mäpätty siihen trimmipyörään siinä tikun vasemmalla puolella) ja tämä säätö on nyt jäänyt täysille. Tsekkaas kaasun mäppäys. Toinen mahdollisuus on, jos sinulla on HOTAS käytössä, että kaasukahvan akselin kohdalla on jostain syystä "reverse", eli kun luulet laittaneesi kaasun kiinni, se onkin täysillä.

 

3) Kone on myös todella herkkä ohjattava, varsinkin laskeutuessa kentälle pieninkin vääntö ohjaintikusta saa koneen melkein ympäri...  :'(

 

Pudota sivu- ja korkeusperäsinten herkkyys noin puoleen, pitäisi rauhoittaa. Oletusherkkyydet ovat FSX:ssä ihan liian herkät.

 

4) sitten vielä tyhmä kysymys; FS9 piti laitta aina yksi CD koneeseen, ennenkuin ohjelma alkoi pyöriä, nyt FSX lähtee käyntiin ilman CD:tä, onko näin? ajattelin vaan, että josko se olisi syynä siihen, että koko FSX tökkii...

 

FSX pyörii ilman CD:tä. Koetas lisäksi laittaa virustutka pois päältä ennen käyttöä, jos sulla on virustarkistus päällä taustalla samalla, se hidastaa heti tuntuvasti. Ja laitahan heti kättelyssä SP1 FSX:ään, se parantaa usein framerateja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ai niin, ja mikäli kyseessä on Logitechin FF2, niin suosittelen hommaamaan oikean tikun. Tuo koneen nurin meno kun johtunee tikusta, se piikittää julmasti. Esim. Saitekin Aviator olisi näyttävä tikku ja ainakin toiminnoiltaan kohtuu monipuolinen. Käyttökokemuksia minulla ei siitä ole, mutta hinta on jotain 30€ luokkaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...tuo sivusto sanoo SP1:stä : IMPORTANT: If you have already installed the Flight Simulator X: Acceleration expansion pack, do not install Service Pack 1....mistäköhän nyt sitten tiedän olenko asentanut tuon Acceleration expension pack:n?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...tuo sivusto sanoo SP1:stä : IMPORTANT: If you have already installed the Flight Simulator X: Acceleration expansion pack, do not install Service Pack 1....mistäköhän nyt sitten tiedän olenko asentanut tuon Acceleration expension pack:n?

 

Jos olet ostanut ja asentanut maksullisen Acceleration lisäosapaketin, tulee siinä SP1 ja SP2 mukaan. SP:t voi myös ladata internetistä ilmaiseksi.

Tämän näköinen kansi siinä Accelerationissa: http://www.verkkokauppa.com/productimages/orig/53922_01.jpg

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos todella neuvoistanne Jyrki ja Mikko  :thmbup: :D Mulla on tikkuna microsoftin FF2...siinä todellakin oli ongelma, jonka sain kalibroinnilla korjattua! nyt taas voi rullailla rauhassa 8)...asensin myös tuon SP1:sen, tosin en tiedä miten se auttoi... Lensin tänään ensimmäisen varsinaisen lentoni EFHK-EFJO...HKI-Vantaalla jonkin verran tökkii framet, mutta päästyäni ilmaan niin johan alokoi toimia, lento pehmeää, hienot pilvet, pajon realistisemmat kuin FS9:ssä ja Joensuussa ei ollut ongelmia, hyvin pelitti :laugh:, täytynee vaan jatkaa säätämistä ja voihan sitä lennellä pienillä kentillä, missä koneeni näköjään pystyy pelittämään paremmin, kuin isoilla kentillä, missä on enempi "tavaraa"....

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään