Juha Paulavuo

Finnair ja Yleisurheilun MM-kisat

5 viestiä aiheessa

Tässä kotimaisella:

 

Kymmenen päivää yleisurheilun MM-kisoihin 6.-14.8. - Finnair lennättää kisavieraat Helsinkiin

27.7.2005

 

Finnair on Helsingin yleisurheilun MM-kisojen kansallinen yhteistyökumppani ja lennättää valtaosan kisavieraista Suomeen. Vieraita on odotettavissa lähes 30 000, joista mediaa on yli kolme tuhatta ja joukkueiden jäseniä parisen tuhatta. Finnairin kyydissä lentää myös tuhansia kiloja kilpailijoiden ja median rahtia.

 

Kisavieraat ja joukkueet saapuvat useina päivinä kisoja edeltävällä viikolla. Finnair on pystynyt takaamaan hyvät yhteydet Helsinkiin lähes kaikkialta maailmasta yhdessä oneworld-kumppaniensa kanssa. Australiasta tulevat vaihtavat Qantasin lennolta Finnairin lennolle Bangkokissa, Japanin Osakasta ja Tokiosta pääsee suoraan. Euroopan suurista lentoliikenteen solmukohdista kuten Lontoosta, Pariisista, Frankfurtista, Barcelonasta ja Roomasta alkavat kisoja edeltävän viikon lennot täyttyä.

 

Finnairin kaukoliikenteen Boeing MD-11 -koneiden ruumissa kulkee myös paljon kisoihin liittyvää rahtia ja matkatavaraa. Osa joukkueista ja suurimmat kisaa seuraavat mediat lähettävät tarvikkeitaan lentorahtina jo ennen kisoja. Aasiasta esimerkiksi tuodaan mukana omat kisariisit, ja suurimpien joukkueiden urheiluvarusteita lähetetään etukäteen tonneittain.

 

- Erityisesti joukkueiden mukana kulkee paljon tavallista suurempia ja erikoisen muotoisia matkatavaroita. Esimerkiksi seiväshyppääjien seipäät kulkevat viisi metriä pitkissä putkissa, kertoo vuoroesimies Jukka Huhtala Finnairin maapalveluita hoitavasta tytäryhtiöstä Northportista.

 

- Kisojen jälkeen kotiinpaluu ajoittuu maanantaihin 15.8., jolloin Helsinki-Vantaalta matkustavien kannattaa varautua suuriin matkustajamääriin. Finnairin lentojen osalta pyrimme helpottamaan lähtöselvitysruuhkia järjestämällä joukkueille lähtöselvityksen jo ennakkoon 14.-15.8. välisenä yönä, Huhtala jatkaa.

 

Finnair tarjoaa lennoillaan MM-kisojen aikana 29.7.-11.8. bisnesluokan asiakkaille Euroopasta Suomeen päin suomalaisen perinnemenyyn, jossa alkupalana haapasienisalaattia ja kylmäsavunieriää, pääruokana häränrintaa ja jälkiruokana mansikkainen bavarois. Suomesta Eurooppaan lennettäessä tarjotaan pääruokana vuoroviikoilla joko lammaspyöryköitä minttukastikkeella tai paahdettua lohta keitetyin perunoin. MM-kisailmettä tarjoiluun tuo kisaservietit sekä tarjotinkortit, joissa kerrotaan kisaohjelmasta.

 

Finnair palvelee kisatorilla

 

Finnair palvelee kaikkia kisavieraita omassa palveluteltassaan kisatorilla, Paavo Nurmen patsaan läheisyydessä. Finnairin pisteessä henkilökunta myy lentolippuja, auttaa lippujen vaihdoissa ja matkatavara-asioissa. Palvelupiste on auki kilpailuaikoina.

 

Finnairilla on kisojen aikana erillinen MM-kisatarjouskampanja, joka näkyy kaupunkikuvassa.

 

http://www.kalevatravel.fi/ajankohtaista/tiedotteet/fi_FI/2005_07_27_finnair_mm_1/

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lentokentällä matkustajia tuplasti MM-kisojen aikaan

 

Helsinki, 31. 7. (STT)

 

Elokuiset yleisurheilun MM-kisat vilkastuttavat selvästi liikennettä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Varsinkin kisojen päättymisen aikoihin elokuun puolivälissä matkustajia on paljon.

Kisaorganisaation arvion mukaan Suomeen tulee noin 15 000–30 000 kisavierasta ulkomailta. Ilmailulaitoksen pr-päällikkö Annika Kåla arvioi, että tunnissa kenttää saattaa käyttää jopa 3 000–4 000 matkalaista, kun normaalisti määrä on noin 2 000 henkeä tunnissa.

 

Sekä Ilmailulaitos että Finnair vakuuttavat varautuneensa hyvin suuriin matkustajamääriin.

 

Hotellikeskuksen mukaan satunnaistapauksia lukuunottamatta kaikki Helsingin keskustan hotellit on buukattu täyteen kisojen ajaksi. Majoitustilaa löytyy vielä lentoaseman hotelleista ja lähikunnista.

 

Helsinkiin yleisurheilun MM-kisoihin saapuvat turistit saavat Helsingin turistioppailta neuvontaa yhteensä 13 kielellä. Peruskielien lisäksi opastusta on tarjolla muun muassa hepreaksi ja portugaliksi. Esimerkiksi japaniksi apua ei kuitenkaan ole tarjolla.

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Onko tietoa, lentääkö Finnair myös ylimääräisiä tilauslentoja MM-kisojen vuoksi, vai hoituuko liikenne osana normaaleja reittilentoja.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Entä onko tietoa siitä, että onko Helsinkiin tulossa paljon täällä harvemmin näkyviä lentoyhtiöitä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään