Guest ARavila

Maisemien asennus

5 viestiä aiheessa

Maisemien asentamista ja käyttöä on todennäköisesti käsitelty tällä sivustolla ja erilaisissa linkeissä monta kertaa aikaisemminkin. Yritinkin harjoittaa ”itseapua” tämän asian suhteen hakemalla ohjeita mm. näillä sivuilla käydyistä keskusteluista ja linkeistä.

 

Aloittelijan ongelmana on kuitenkin se, että hän tarvitsee rautalangasta väännettyjä täsmäneuvoja, joissa otetaan kantaa jokaiseen yksittäiseen ”palikkaan”, jonka sijoittamisessa ongelmia on. Eli sivustolta löytyy kyllä neuvoja, jotka sivuavat aihetta, mutta jotka eivät ole tarpeeksi yksityiskohtaisia tumpelollekin pilotille, kuten minulle.

 

Yritys ja erehdys- menetelmällä yleensä enemmin tai myöhemmin onnistuu, mutta koska nyt kysymykseen tuleva juttu on kokeneille harrastajille varmaankin täysin rutiinia, tohdin vaivata näillä seuraavilla kyssärillä.

 

1) Selventäisin aluksi erään seikan. Ilmeisesti sillä seikalla, missä järjestyksessä lisämaisemat (tiedostot) FS9:n eri kansioihin siirretään, ei ole mitään merkitystä. Olennaista on kait se, mihin järjestykseen mikäkin palikka simun ”Settings” – ”Scenery Libratyssä” laitetaan?

 

2) Minulla on asennettavana seuraavat maisemat:

 

- Helsinki Scenery 4.0

- Helsinki Photoscenery 1.0

- Helsinki-Vantaa 1.0

- Helsinki-Malmi 2.0

 

- Espoo Landmarks 1.0

- Espoo Photoscenery 1.0

 

- Vantaa Photoscenery 1.0

 

- FinnClass 2.2.

- Finnish Photosceneries I

- FinnObjects 5.0

- FinnTerrain 1.8

- FISD Library 1.5

 

Jotta homma toimisi, pitää ylläolevien maisemien olla ”Scenery Libraryssä” tietyssä järjestyksessä, eikö niin? Joten:

 

a) Onko ylläolevissa maisemissa mukana kaikki tarpeellinen, jotta kokonaisuus toimii, vai tarvitaanko vielä jokin lisäosa?

 

b) Onko noissa maisemissa ”päällekkäisyyksiä”, eli sisältyykö johonkin jo jokin toinen, joka voidaan jättää asentamatta? Eli onko jokin palikka turha?

 

c) Ja sitten se tärkein: missä järjestyksessä ylläolevien maisemien kuuluu olla ”Scenery Libraryssä”? Arvostaisin todella paljon sitä, jos joku viitsisi laittaa nuo maisemat järjestykseen siten, että jok’ikinen niistä tulisi mainituksi.

 

d) Olen ymmärtänyt, että maisematiedostojen asentamisen jälkeen kaikki ”säätäminen” tapahtuu ”Scenery Libraryssä”. Onko näin, vai edellyttääkö ”maisemointi” vielä muitakin simussa tehtäviä säätöjä?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

;D Just saman asian kanssa painin. En saa mitenkään "photoscenerymäisen" näköistä jälkeä EFHK:n ympäristöön. Tulee mieleen joku Emmerdale -kylä  :-[

Pitäis kaiken järjen mukaan olla ok, on FISD libraryt ja finnmeshit yms asennettuna, ja noiden photosceneryjen alapuolella listassa.

Jotain teen väärin... Sekin hankaloittaa että "puhtaan" asennuksen teko ei ole ihan jokapäiväistä, ei edes jokavuotista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noh, Ensinnä, jos olet asentamassa tuota Finnish Photosceneries I, jätä listalta pois Helsingin photoscenery ainakin. Sillä tuo helsingin photoscenery tulee tuon mukana. Lisäksi, jotta saat Helsinki 4.0:n toimimaan hesan photosceneryn kanssa, tarvitset siihen päivityksen, joka löytyy tiedostokirjastosta.

 

Sitten, pienimuotoista järjestystä laitetan. (järjestyksenä sama mikä siellä libraryssä; alimmainen on se tärkein jne.)

Helsinki-Malmi

Helsinki-vantaa

Espoo Landmarks

Helsinki 4.0 (ja hesa photoscenery update)

Finnish Photosceneries I

FISD Library 1.5

FinnObjects 5.0

FinnClass 2.2

FinnTerrain 1.8

 

 

Omasta mielestä niiden pitäisi olla kutakuinkin tuollaisessa järjestyksessä. Tuohon sitten vielä muita FISD lentokenttiä jatkoksi, ja voi olla hyvä laittaa muita photosceneryitä tuon Finn Photosceneries kohdan yläpuolelle. (Nuo muut ovat siis niitä, joita Esa Sairio ei ole tehnyt)

 

Tällä pitäisi päästä pieneen alkuun. ;)

 

Edit: Ainiin, kannattaa myös ladata Helsinki-Vantaalle myös winter textures, jotta ei olisi vantaalla normikkoa kesät talvet.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

a) & b) Tuo Finnish Photosceneries I sisältää muistaakseni kaikki tuolla tiedosto kirjastossa olevat Photosceneryt.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eeikä sisällä, vain Esa Sairion tähän mennessä tehdyt, eli

Design: Esa Sairio

Version: 1.0

Description: All the photosceneries of Finnish cities and towns I have made so far: Espoo, Helsinki, Vantaa, Oulu, Porvoo and Raahe.

 

Ookei, korjaan ettei tarvitse espootakaan, mutta kaikkia se ei korvaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään