Guest ARavila

Lentäjäveteraani kysyy

4 viestiä aiheessa

Huomasin artikkelitietokantanne olevan poissa käytöstä, joten vaivaan nyt näillä kysymyksilläni täällä.

 

Olen vasta vähän aikaa sitten ensimmäisen kerran asentanut FS 2004 (päivitetty FS9:ksi), joten kysymykset ovat aloittelijan tekemiä. Lentämisessä en sinänsä ole ihan täysin noviisi, sillä takana on runsaasti lentotunteja ja rutkasti ilmavoittoja IL-2 parissa. (Lyhyen elokuvan eräältä sotalennolta voi käydä lataamassa täältä:

 

http://rapidshare.com/files/91482608/Lentaevaet_Luupaeaet.part1.rar

http://rapidshare.com/files/91483635/Lentaevaet_Luupaeaet.part2.rar

http://rapidshare.com/files/91483945/Lentaevaet_Luupaeaet.part3.rar

 

Tässä kysymykset:

 

1) Grafiikka

 

Noin yleisesti ottaen grafiikka näyttää FS9:ssä kohtuullisen hyvältä, vaikka ei mielestäni ylläkään IL-2:n tasolle. Eräs ongelma kuitenkin on. Grafiikassa, lähinnä maaston suhteen, on jokin oudontuntuinen välkkymisilmiö. Maasto näyttää sekä ohjaamosta että koneen ulkopuolelta katsottuna välkkyvän tai värisevän, se ei siis piirry tasaisesti, vaan ikään kuin väreilee. Olen laittanut tänne

 

http://s237.photobucket.com/albums/ff147/666zzzz/?action=view&current=Puhuminullehanhi.flv

 

videon, josta ongelman laatu toivottavasti selviää. Jos kuvanlaatu on huono, niin paremman pätkän voi ladata täältä: http://rapidshare.com/files/91500028/Puhu_minulle_hanhi.avi Osaatteko sanoa, miten tähän voisi saada korjauksen? FS9:n grafiikka-asetuksia en vielä paljonkaan sormeillut. Tällä hetkellä ne ovat ns. tapissa.

 

2) Lisäosien asentaminen

 

IL:sta FS9 eroaa edukseen siinä, että netistä on ilmaiseksi saatava valtava määrä hienoja koneita, ääniä, maisemia ja vaikka mitä. Olenkin ladannut itselleni aikamoisen määrä Suomen maisemia. Kyseessä ovat mm. seuraavat: Espoo landmarks, Espoo Photoscenery 1.0, Helsinki scenery 4.0, Helsinki Photoscenery 1.0, Hki-Vantaa 1.0, Helsinki-Malmi 2.0, FinnClass 2.2, Finnish Photosceneries I, FinnObjects 5.0, FinnTerrain 1.8, FISD library 1.5 ja iso kasa suomalaisia kaupunkeja. Kysyisinkin nyt miten nämä maisemoinnit asennetaan niin, että ne tulevat kerralla oikein. Onko esim. olemassa jokin tietty järjestys, jossa ne asennetaan? Entä ovatko nuo elementit jollakin tavalla riippuvaiset toisistaan esim. siten, että jonkin toimivuus edellyttää jonkin asennettuna olemista jne? Kaikki neuvot otetaan kiitollisuudella vastaan.

 

3) Flight Video

 

Aivan kuten IL:ssakin, voi myös FS9:ssä nahoittaa oman lentonsa. Olen kuitenkin ollut huomaavinani, että AI-lentokoneet eivät näy näissä ”nauhoituksissa”. Olenko tehnyt jotain väärin, vai onko kyseessä pelin ominaisuus? Samoin olen mielestäni huomannut, että kaikki lentopintojen liikkeet eivät näy videossa. Esim. omassa videossakin (kts. edellä) F-14:n siivet eivät käänny nousuasuun, vaikka ne ”oikeasti” niin tekivätkin. 

 

4) Bugit add-on:eissa

 

Ilmaiset koneet ovat innokkaiden harrastajien tekemiä, ja ne tulevat vähemmän taitavien, kuten minun, käyttöön ilmaiseksi. Siksi en luonnollisestikaan ole mitenkään kitisemässä, jos jossakin ilmaiskoneessa on jotain vikaa. Kysynkin tätä lähinnä siksi, että voisin itse päästä eroon jostain ongelmasta, joka liittyy johonkin tiettyyn koneeseen. Eli jos koneessa on vaikka sellainen ominaisuus, että se tietyn aikaa kestäneen lentämisen jälkeen kaataa XP:n, niin onko asialle mitään tehtävissä? Vai onko kyseessä jonkinlainen yhteensopivuusongelma, joka vain täytyy hyväksyä. Esimerkiksi tämä

 

http://www.fsfield.com/browsezip.php?fileid=1090 hieno Constellation lentää hyvin jonkin aikaa, mutta kaataa sitten tietokoneen.

 

5) Yhteensopivuus FSX:n kanssa

 

Eli jos päätyy päivittämään FS9:n FSX:ksi, niin toimivatko FS9:n koneet, maisemat ja muut komponentit sellaisenaan myös FSX:ssä? Miten mieltä muuten olette, kannattaako FSX hankkia? Mitä parannuksia se tuo?

 

6) Effects-kansioon asentaminen

 

Add-on- koneiden mukana tulee tiedostoja, jotka pitää siirtää FS9:n Effects- kansioon. Joskus asennettavan koneen Effects-kansiossa on muiden tiedostojen ohella myös Textures- kansio. Miten tämän kanssa menetellään, kun FS9:n Effects- kansiossa on jo valmiina Textures –kansio?

 

7) Gauges- kansioon asentaminen

 

Tänne asennettavat tiedostot ovat jos WinZip- tiedostoja, mutta niitä ei ilmeisesti pureta FS9:n Gauges- kansioon, vaan ne asennetaan sinne sellaisenaan, purkamattomina?

 

 

Laitteistoni kokoonpano:

 

Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHZ 1066/4m S775 (Conroe)

Asus P5W DH Deluxe

Corsair DDR2 2x1GB Xms2-6400 Tw

Zalman Cpu Cooler S775 With Pwm Control

Gainward GF 7900GS PCI-E 512MB 2X DVI+TV (ajuri 96.89)

Antec P150 430W Quiet

Caviar Re2 250GB 7200 16MB SataII Wd2500y

ViewSonic 19" LCD VA912-4 8 ms

LG DVD+-RW DL LS 16x Bulk

3,5" Floppy Diskdrive

Windows XP Pro Suomi

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Finnish Photosceneries I sisältää Espoon, Helsingin, Vantaan, Oulun, Porvoon ja Raahen photosceneryt. Eli kaupunkeja ei tarvitse asentaa erikseen. Lisäksi Helsinki on päivitetty suhteessa erilliseen Helsinki Photosceneryyn.

Asennettaessa pitää Finnterrain olla FS 2004:n scenerylistalla alempana kuin Finnish Photosceneries.

 

Itse en hanki FSX:ää, koska se vaatii aivan liian paljon tietokonetehoa, jotta ruudunpäivitys eli framerate olisi edes tyydyttävää luokkaa. Lisäksi valtaosa hienoista ilmaisista lisäosista toimii vain FS 2004:ssä, kuten Suomen osalta loistava Finnterrain.

Tehokkaimmilla nykytietokoneilla FS 2004:n saa toimimaan jo melko hyvällä ruudunpäivitystasolla. Tarkoitan että fps ei juurikaan laske alle 30:een, kun grafiikkasäädöt ovat lähes maksimissa tai ihan maksimissa, käytössä kunnollinen ai-liikenne, reaalisäätila, paljon lisäosia, vaativat lentokoneen paneelit jne.

 

Luonnollisesti täällä on muitakin mielipiteitä asiasta ja löydät tähän ja muihin aiheisiin paljon keskustelua sekä kommentteja täältä FSNordicista.

 

yES :)

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

1) Simun asetusten Display sivulta kokeile laittaa mip map arvoa pienemmäksi. Jos sulla on kaikki tapissa niin se arvo on nyt 8, kokeile vaikka 6.

 

2) Ensin FinnClass, sitten FinnTerrain ja tämän jälkeen FISD_library. Tämän jälkeen voi sitten latoa siihen päälle kaikki ne muut Suomi-maisemat mitä ikinä haluaakin asentaa. Monet kentät vaativat FISD_libraryn toimiakseen.

 

3) Jep, huomiosi lienee ihan oikea, eikä asialle voi tehdä mitään. Kiitos Samuli.

 

5) Suurin osa ei toimi, maksulliset maisemat varmaan päivitetään vähän ripeämmin, mutta esim. Suomeen ei ole odotettavissa noita kenttiä FSX simulle tällä hetkellä. http://fisd.fsnordic.net/site/?page_id=67

 

6) Efektit menevät sinne Effects kansioon ja mukana tulevat efektien tekstuurit Effects\texture kansioon. Ne voi siis kopioida sinne omille paikoilleen jo olemassa olevien tiedostojen sekaan.

 

7) Ei zippejä sinne asenneta. Jos kyseessä on .gau päätteinen tiedosto niin se kopioidaan Gauges kansioon. Ja jos kyseessä on .cab tiedosto niin se kopioidan myöskin Gauges kansioon purkamattomana. Eli .gau ja .cab tiedostot menevät Gauges kansioon.

 

Tuossa ylhäällä on "Käytännön vinkkejä ja oppaita"-aihe, http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,24199.0.html ja muutenkin foorumilta löytyy tietoa ja ohjeita jne. todella paljon. Niitä kannattaa selata.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitoksia paljon kommenteista. Huomasin juuri itsekin, että sivustolle on tosiaan kerätty aikamoinen määrä oppaita ja vinkkejä. Niihin on varmasti paikallaan ensin tutustua. Kiusallisin FS9:iin liittyvä asia tällä hetkellä on tuo maaston välkkyminen, ja ehkä noista oppaista löytyy jotain keinoa sen korjaamiseen.

 

Itse lentäminne FS9:n koneilla ei vielä toistaiseksi ole aiheuttanut kovin suuria ongelmia, vaikkakin esim. nousu ja varsinkin laskeutuminen ovat jonkin verran konstikkaampia kuin IL-2:ssa. Navigointi ja muut sellaiset lentämiseen liittyvät asiat, joita IL-2:ssa ei käytännössä ole mallinnettu, ovat sitten asia erikseen. Näihin en ole vielä perehtynyt.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään