Guest Jukkis

GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)

10 viestiä aiheessa

Kirjoitin FSX:ään (SP1) jonkinsorttisen GPS "toistin" softan, tai miksi tuota nyt kutsuisi. Softa lukee FS:n dataa ja lähettää toistaiseksi $GPRMC,$GPGGA ja $GPGLL lauseet peräkanaa com porttiin sekunnin välein. Koodasin tämän lähinnä siksi, etten Pete Dowsonin dll-härpäkkeitä halunnut ostaa.

 

Kakkoskoneessani pyörii APIC (Approach Integrated Cockpit) jonne tuota dataa piti saada, jotta sokkona sumusäässä lentämisestä tulisi vähän helpompaa ;-).

 

Tämä proggis saattaisi toimia muidenkin GPS softien, tai laitteiden kanssa jos ymmärtävät em. lauseiden päälle. En ole voinut valitettavasti testata kun en sellaisia omista. Jos jollakulla sattuu olemaan kiinnostusta tällaiseen softaan, jolla saa FS:stä tiedot koneen sijainnista vaikkapa kakkoskoneessa olevaan toiseen softaan siirrettyä, niin voisin laittaa testiversiota jakoon vaikka sähköpostitse, edellyttäen että koekäyttäjät raportoivat takaisin millä laitteella tätä käyttävät ja kuinka se niissä toimii. Itse ohjelma toimii toistaiseksi työntäen dataa COM porttiin, josta ohjaan sen HW Virtual Serial portilla edelleen toisen koneen COM porttiin. Datana siirtyy oman koneen sijainti, korkeus, nopeus ja suunta. Eli reittidataa tms. ei tuossa kulje.

 

Ohjelma vaatii lisäksi .NET 3.5 Frameworkin, muttei muita lisäkilkkeitä.

 

P.S. Ai niin, jos jollain on tiedossa hyviä Freeware Moving Map softia joissa toimisi eurooppakin, otan vinkkejä vastaan ja laitan ehkäpä mahdollisuuksien mukaan härpäkkeen toimimaan niissäkin.

 

 

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Lähetin uudelleen. Toimiikohan nyt.. :-\  Itse ohjelma on tällainen:

 

[ attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos kakkoskoneelle, eli siis esim. läppärille asentaa jonkun "Moving Map" tai navigaattorisovelluksen, kuten minulla tuo APIC, joka lienee kai tällä hetkellä ainoa hyvä ilmainen (http://www.approach-systems.com/), niin sen kartalle saa piirtymään lennon edetessä reaaliajassa koneen sijainnin ja suunnan. Tämä edellyttää tietysti että kyseinen ohjelma osaa lukea com-portista dataa ja että se ymmärtää noiden lauseiden päälle.

 

Ohjelma siirtää simulaattorikoneen sarjaporttiin GPS-dataa, sieltä se on siis vietävä edelleen toiseen koneeseen, joka on siis kytkettävä simulaattorikoneeseen joko sarjaportin välityksellä nollamodeemikaapelilla, tai tuota HW Virtual Serial porttia käyttäen, jolloin tieto sarjaporttien välillä siirretäänkin emuloiden lähiverkon kautta TCP/IP:llä.

 

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei ole vielä vapaaehtoisia koekäyttäjiä ilmoittautunut ja testaamattomana en tätä oikein kehtaa levitykseen antaa. Jos jotakuta testaaminen kiinnostaa niin sähköpostiosoite vaikka mulle privana niin laitan testiversion tulemaan. Tämä siis vaatii FSX:n ja mahdollisesti että SP1 on asennettu. Varsinaiseen levitykseen tätä voi ajatella vasta kun mahdolliset virheet on korjattu. Tänäänkin niitä löytyi omissa testeissäni useita.

 

t. Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Vaikkei tämä suurempaa innostusta olekaan herättänyt, niin kerron kuitenkin, että nyt toimii livenä myös ilmaisessa Gps TrackMaker ohjelmassakin.  http://www.gpstm.com/

 

[ attachment removed / expired ]

 

Eli tuuppaa ulos ainakin sen ymmärtämää NMEA 0183:a

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jatketaan yksinpuhelua...

 

Osoitteesta http://www.fs2000.org/last/news.asp?id=10863 löytyy Google Earth ohjelmaan näppärä tiedostopaketti. Lainaus sivulta:

"Contains all the airports and navaids for Flight Simulator X and includes all comm and nav frequencies, runway details along with any relevant ILS information."

 

Tuosta saa kakkoskoneessa GE:n kautta kivasti kurkittua tarvittavat taajuudet yms. dataa lennon edistyessä. Ei tarvitse FS:n omaa karttaa ropata.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään