Seppo Sipilä

Ranskan ilmavoimien "Groupe"?

2 viestiä aiheessa

Ranskan ilmavoimilla on yksikkö "Groupe", esim. "Groupe de Reconnaissance Stratégique II/33", jossa Antoine de Saint-Exupéry palveli sodassa. Netti on siitä mälsä tietolähde, että ristiriitaista tietoa löytyy pilvin pimein. Mulla ei ole myöskään alan kirjallisuutta, josta selviäisi Groupen oikea suomenkielinen vastine.

 

Suurin osa löytämistäni sivuista viittaisi siihen, että laivueen kokoisesta yksiköstä on kyse. Käännös olisi siis "strateginen tiedustelulentolaivue II/33". Onkos jollakulla viisaammalla tähän korjattavaa tai tarkempaa tietoa? Mihin viittaa "II" ja mihin "33"?

 

S.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Fougaa värkätessä yritin hieman selvittää noita, ranskaa osaamattomana olikin mielenkiintoista ;D

 

Noita on paha suomentaa kun organisaatiot ovat aivan erilaiset. Vaikuttaisi siltä, että sodan aikaan Groupe oli laivue, esim Groupe de Chasse olisi ollut hävittäjälentolaivue. Sodan jälkeen on Ranskassakin organisaatiot myllerretty pariin kertaan uusiksi. Nykyään esim. Escadron de Chasse on käsittääkseni hävittäjälentolaivue, Escadron de Reconnaissance on tiedustelulentolaivue.

 

Ranskan kielisessä Fouga-kirjassa vuodelta -93 Hävittäjälentolaivue 21 = de l'escadron de chasse N 21

 

Mihin viittaa "II" ja mihin "33"?

 

II on laivue, 33 pykälää ylempi organisaatiossa, lähinnä vastaava Suomessa olisi sodan aikainen Lentorykmentti. Nykyinen merkintä on Escadron de Reconnaissance 02.033. Tuohon "mihin viittaa 33" en osaa tarkasti vastata, vain arvata notta tiettyyn tukikohtaan sijoitetut laivueet on niputettu yhteen yksikköön.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään