Toni Heikkinen

Onko kentästä pakko ottaa kuvia sceneryä varten

5 viestiä aiheessa

Voiko kentän kuvat tehdä piirtämällä "tarkasti".kun jos se onnistuu niin olisi mahdollisuus saada Kajaanin kenttäkin joskus tehdyksi jos kenelläkään ei ole sitten kuvia siitä. :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mielummin vaivautuu ja menee ottamaan niitä kuvia  ;D

Voip olla vähän hankalaa piirtää nääs.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei välttämättä tarvitse kuvia. Minun tekemistäni maisemista Kittilä ja Enontekiö ovat lähes yhdestä kuvasta tehtyjä maisemia, Janne kyllä leikkasi ja liimasi ahkerasti kun tekstuureja tehtiin. Ja kyllä Poriakin yhdisteltiin aivan kyllästymiseen saakka... ja itse asiassa aina niitä tekstuureita joutuu kyllä editoimaan aivan valtavasti, sanoisin että ainakin puolet koko scene-hommasta.

 

Mikon kommentti osoittaa vain tietämättömyyttä asiasta, vaikkakin se on totta että lopputuloksesta tulee aina parempi jos ne kuvat ovat saatavilla. Tuntuu vain olevan vaikea päästä kuvaamaan tietyille kentille, ei sille oikein mitään voi.

 

Yleiskuvia tarvitaan myös vertailukohteiksi jos meinaa tehdä mallista mahdollisimman tarkan, erilaisista kartoista saa sitten tietoa rakennusten sijoittelusta ja muodostakin osittain. Korttoihinkaan ei kuitenkaan aina voi täysin luottaa.

 

Käytännössähän homma menee niin että mitä tahansa pystyy mallintamaan kun vain materiaali on tiedossa. Esimerkiksi paljon käyttämistäni peltikatoista, siis se peltikattotekstuuri, on tehty tuossa 100 metrin päässä olevasta bussipysäkistä, sen takaseinä kun on peltiä. Ihan samaan tyyliin pystyy rakentamaan esim. puuseiniä, kuvaa jostain muusta rakennuksesta missä on samaa tyyliä käytetty. Sitten liitetään ikkunat jne. mutta kyllä tämä homma kieltämättä vaatii photoshoppailua aika paljon, eri paikoista otetut kuvat pitää saada istumaan kokonaiseksi ja yhteinäiseksi tekstuuriksi luomalla varjoja ja tekemällä erilaisia "blurrauksia" jne. 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään