Guest jukkapalander

Outo yläpalkin häviäminen/Simulaattorin tilttausongelma!

14 viestiä aiheessa

Terve!

 

Olen törmännyt viime aikoina lentäessäni simulaattorilla omituiseen ongelmaan. Lennän simulaattorilla windowsmodessa ja useimmiten minulla on taustalla auki Messenger, Bersirc ja Ivae ja mahd. kartat.

 

Joskus lennon aikana tapahtuu outoa toimintaa, esim. kun yritän saada messengerin alapalkista auki, niin mitään ei tapahtu tai jos yritän esim. sammuttaa päällä olevan Ivae:n, niin en pysty sitä tekemään. Mennessäni takaisin simulaattoriin sieltä on hävinnyt yläpalkista kaikki muut kohdat lukuunottamatta IVAO, Pmdg, Aerosoft ja Modules kohtaa. Mikään näistä palkeista painamalla ei aukaise alavalikkoa; useimmiten simulaattori tilttaa kun yritän jotain näistä avata, joskus taas kaikki loputkin valikot tulevat takaisin ja kaikki taas toimii. Tilttaessa näyttö menee mustaksi ja tulee virheilmoitus, josta sen voin myös lähettää eteenpäin MS:lle. Tarkempaa virheraporttia en kyseisestä kohdasta saa myöskään auki. Tämän jälkeen simulaattorin joudun myös sammuttamaan "Lopeta tehtävä" toiminnon kautta, koska myöskään normaali sammutusoperaation ei toimi siinäkään. Jokaisella lennolla tätä ei tapahdu. Yläpalkkien häviämistä tapahtuu myös ilman messengerin tai yms. avaamisyritystä. Yleensä silloin häviäminen tapahtuu heti laskeutumisen jälkeen.

 

Mikähän tätä ongelmaa voisi aiheuttaa?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos niitä Messengerejä sun muita on siellä auki, ne kannattaisi sulkea  :P

 

Eipä tunnu moisten ohjelmien sammuttaminen hyövyttävän mitään. Tapahtuu silti...  :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itellä sama onkelma FS9. Simu kaatuu jos alkaa vaihtelemaan ikkunoita lennon aikana :(

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mikä simu ja käyttis sulla Jukka on? Tuleeko A Fatal Error Occured vai mikä virheilmoitus?

 

FS9 ja Win XP Pro. Ei ole sama ongelma minkä olen sinulta kuullut.  :)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itellä sama onkelma FS9. Simu kaatuu jos alkaa vaihtelemaan ikkunoita lennon aikana :(

 

Voisikohan tämä olla jotenkin näytönohjaimeen liittyvä ongelma? Minulla on sama näytönohjain kuin sinulla, kylläkin eri valmistajan tekemä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Taas se sitten hävisi. Ei kylläkään tiltannut. Tuli pari kertaa takaisin ja loppujen lopuksi ei ollenkaan. Ei tuntunut olevan vaikutusta onko taustalla muita ohjelmia auki vai ei. Pitännee ruveta testaamaan onko tämä 747 ainoa konemalli millä se tämän tekee.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ja pientä lisäystä ongelmaan. Nyt häipyi siis koko yläpalkki, ja ruudun alalaitaan tuli yläpalkin kokoinen alue, jossa näkyi liikkumaton kuva jostain kohtaa lentoa (merta tässä tapauksessa). Tuo ongelma ei esiinny pelkästään FS:ssä, vaan myös muissa ohjelmissa esim.:

 

  • Firefox ei näytä sivua muutakuin harmaana. Kun foxin sammuttaa ja yrittää käynnistää uudestaan, niin eipä käynnistykään. Vähän aikaa klikkailin ja sitten aukesi, ihan normaalina onneksi.
  • Photari ei myöskään suostu käynnistymään.
  • Paintin ylärivi näkyy mutta valikoita ei saa esiin. Työkalut eivät näy. Joskus valittaa "Tyhjän asiakirjan luominen epäonnistui"
  • Omassa Tietokoneessa ei voi mennä minnekään, ei siis avaa esim. omia tiedostoja. Tämä ei onnistu myöskään kansiorakenteen kautta. Joskus se ei aukene ollenkaan.

 

Ongelmia ilmenee kun FS2004 on päällä, ei siis ilman sitä. Silti se vaiktutaa kaikkiin. Jonkinlaisesta näytönohjainongelmasta uskoisin olevan kyse.

 

LISÄYS:

 

Ja päättihän se simu tuttuun tapaan taas kaataa itsensä monen tunnin lennon jälkeen. Tuo tapahtui kun painoin Hide Menu Bar -kohtaa valikosta, joka aukenee kun painaa hiiren väärää nappia. Ei kiva  :thmbdn: :thmbdn: :thmbdn:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jotenkin en jaksa uskoa, että vika olisi ainakaan rautapuolella. Itselläni tosiaan vasta pari kuukautta vanha kone. Myös virusturva/palomuuri huolellisesti kunnossa ja tarkistukset yms. tehty säännöllisesti. Tänään lensin pitkästä aikaa 737:lla ja simu ei hävittänyt yläpalkkia/tiltannut vaikka kaikki ohjelmat olivat auki taustalla. En muista että simulaattori olisi ikinä kyseisellä koneella moista tehnytkään. Onko sinulla myös PMDG 747?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt sain vaivalla tallennettua screenshotin. Mutta kerrotaan eka hieman tarinan kulku:

 

1. Lentelin omatekemälläni tekstuurilla hieman

2. Yläpalkki hävisi ja alapalkkiin muodostui ohut kaistale joku random kuvan. Jos vein paneelin tuon päälle ja sitten vedin sen pois, niin paneelin kuva jäi siihen.

3. Kaikkea rämpytellen, mutta simu ei sammunut. Ctrl-Alt-Del kuului vaan Windowsin tuttu Rämps. Sitten kun yritin avata esim. kaasupaneelin niin RÄMPS ja simu mustaksi.

4. Ei edelleenkään simua saa suljettua. Windowsin puoli prakaa pahasi. Jotkut ikkunat toimivat vajanaisesti. Esim Photoshopin new image -ikkunassa ei näkynyt painikkeita ollenkaan. Välillä ei saanut avattua työkalupalkeista mitään alasvetovalikoita. Lopulta Windows totteli jotenkin ja sain painttiin liitettyä tuon kuvan. Sitte reset nappi käyttöön  :-\

 

Siinä se screenshot, eli yläpaneeli hävinnyt, alareunaan muodostunut kaistale.

[ attachment removed / expired ]

 

Toivotaan että joku guru keksisi ratkaisun onkelmaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään