Rauno Tuomola

TV-out liitäntään kytketyn television resoluutio

7 viestiä aiheessa

Liitin television ATI Radeon 9800 Pro näytönohjaimen TV-out liitäntään s-video kaapelilla ja scart-adapterilla. Näytön lisäasetuksissa Näytöt-välilehdellä TV:n resoluutiona on 1024 x 768. Ykkösnäyttönä olevan 19" littunäytön natiivi resoluutio on 1280 x 1024.

 

Ongelmana on se, että TV:n ruudulla näkyy vain osa  ykkösnäytön kuvasta. Tämä johtunee resoluutioeroista. Kun muutan litun resoluution samaksi kuin TV:ssä, kuvat ovat lähes samat kummassakin, vain vähän kuvasta jää pois televisiossa.

 

Onko mitään konstia kasvattaa em virityksessä tv:n resoluutio 1280 x 1024:ksi? Tällöin ei tarvitsisi muutella ykkösnäytön resoluutiota, kun esim. katselee dvd-elokuvia televisiosta tietokoneen dvd-soitimella.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Telkkarin reso on mikä on, eikä sitä voi kasvattaa. Tietääkseni yhdessäkään kortissa ei ole kortinsisäistä kompressointia, jolla videolähtöön saisi puserettua korkeamman resoluution kuvan. Itse en juuri koskaan käytä telkkaria klooninäyttönä, vaan itsenäisenä kakkosnäyttönä. Videokuvan kortti osaa näyttää kokoruututilassa videolähdössä joka tapauksessa, ja näin voi tietokoneen näytössä pitää 1600x1200-resoluution.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Osa korteista osaa skaalata tv-outin kuvan oikean kokoon. Osa tekee juuri kuvauksenlaisen operaation, eli kuvaa joutuu rullaamaan ristiinrastiin. Eli koko kuva ei näy kerrasta putkella.

 

Normaali televisiohan on vaakassa analoginen, eli pisteitä saa olla vaikka kuinka paljon. Mutta pystysuunnassa näitä juovia on sitten näkyvissä 525. Eli oikea reso, millä koko kuva näkyy parhaiten on 800x600. (DVD-kuvan tarkkuus on 720x576)

 

Jos näytönohjain ei osaa skaalata isompiresosta kuvaa töllölle sopivaksi, ei auta muuta kuin pienentää resoluutiota tai käytää televisiota kakkosnäyttönä.

 

- J

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse en juuri koskaan käytä telkkaria klooninäyttönä, vaan itsenäisenä kakkosnäyttönä.

Miten telkkari kytketään kakkosnäytöksi? Vaatiiko se omia kaapelivirityksiä?

 

Näytönohjaimessani on tv-out-liitännän lisäksi liitännät kahdelle näytölle, toinen DVI (varattu LCD-näytölle) ja toinen analoginen (vapaa).

 

Edit: vai hoidetaanko se näytönohjaimen ajureilla niin, että telkku on kiinni edelleen tv-out liitännässä? Jälkimmäisessä tapauksessa ilmeisesti Catalyst 5.6:n kontrollipaneeli ei pysty asiaa hanskaamaan?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ok. Tyydyn tähän: TV:n resoluutio ja virkistystaajuus ovat maksimissaan 1024 x 768 ja 60 Hz. TV on kloonitilassa, siihen ei laajenneta Windows työpöytää. Kun katselen videoita TV:n ruudulta, pienennän LCD-näytön resoluution siksi aikaa 1280 x 1024:sta 1024 x 768:ksi. Tällöin TV:n ruudulta näkyy LCD:n kuva lähes kokonaisuudessaan.

 

Tutkiskelin ATI:n ohjeita enkä löytänyt parempaa ratkaisua.

 

Kiitos keskusteluun osallistuneille.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään