Guest härpätin

Miten suunnata Default-katseen suunta ja zoom?

5 viestiä aiheessa

Moi!

 

Mulla on kaksi 21" näyttöä rinnakkain, joita ohjaa yksi näytönohjain 2560x960-tilassa. Tämä on muuten hyvä mutta kuvan- ja katseen keskisuunta on näyttöjen keskisaumassa. Virtual cockpitissä katsetta voi siirtää manuaalisesti oikealle, jolloin asia korjaantuu mutta 2-D -kuvassa mennään aina kylkimyyryä.

 

Onko olemassa tapaa, jolla (varsinkin ulko-)näkymän keskisuunta käännetään oikealle muutamia asteita sekä 2-D, että 3-D tiloissa niin, että se viewpoint resetin jälkeen katseen suunta palautuu uuteen asetettuun suuntaan esim. 10 astetta oikealle?

 

Timppa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En ole varma toimiiko tämä useamman näytön hässäkässä, mutta lentokoneen panel.cfg -tiedostossa on tällainen kohta (tai jos ei ole, sen voi lisätä sinne):

 

[VIEWS]

VIEW_FORWARD_DIR=2.000, 0.000, X.000

 

missä X on kulma asteissa etusuunnasta myötäpäivään. 90 olisi suoraan oikealle. Ensimmäinen arvo (tässä 2.0) on kulma vaakatasosta alaspäin.

 

Ulkonäkymiin tämä ei sitten auta.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jokaiselle paneelinäkymälle on mahdollista määrittää sekä katselusuunta/-kulma sekä viewpointin paikka panel.cfg:n [views] osiossa seuraavilla riveillä:

 

VIEW_FORWARD_RIGHT_EYE=0.000, 0.000, 4.000

VIEW_FORWARD_RIGHT_DIR=0.000, 0.000, 45.000

 

Nuo siis etuoikealle osoittavaan ikkunaan. Muiden ikkunoiden rivit löytyy esim. panel SDK:sta tai jostain valmiista panel.cfg:stä. _EYE määrittää katselupisteen sijainnin ja _DIR kulman.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Kiitos vinkeistä!

 

Sain asian kuntoon vinkkienne avulla. Nyt on kiva lennellä VC:llä.

 

Timppa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi!

 

Nyt olisi tarvetta muuttaa default zoomia. Löysin näppäinmäärityksistä Set zoom 1x tai jotain sinnepäin mutta nyt tuo arvo pitäisi saada 55%. Tämä siksi, että käytän välillä Free Trackiä,

 

http://www.free-track.net/english/

 

Se muuttaa zoomia pään liikeiden mukaan mm. rullauksessa mutta välillä taas tarvitaan "pysäytettyä" virtual cockpitin kuvaa 55% zoomilla koska vc:ssä on ohjelmoituna muutama napinpainallus FSBUS Mouse eventillä. Tällöinhän kuvan pitää olla just oikeassa kohdassa ja vakio zoomilla.

 

Onko ideoita?

 

Timppa

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään