Ilkka Portti

Lentokoneen siipi irtosi - kaksi kuoli

9 viestiä aiheessa

Päivän Iltasanomista:

 

"Suomalaissyntyinen mies ja hänen norjalainen toverinsa kuolivat viime keskiviikkona lento-onnettomuudessa Finnmarkissa Pohjois-Norjassa. Onnettomuus tapahtui, kun mikrokoneeksi kutsutun lentolaitteen siipi irtosi heti koneen nousun jälkeen ja kone putosi mereen Hamnbuktin kylässä Porsangerin kunnassa.

 

Pohjois-Norjan pääpelastuskeskus sai koneen hätäsanoman kello 16,15, ja paikalle lähetettiin heti kolme pelastushelikopteria. Puoli tuntia myöhemmin pelastusmiehistö löysi läheltä rantaa koneen hylyn, jossa olleet miehet olivat kuolleet heti.

 

- Silminnäkijöiden mukaan kone putosi suoraan mereen noin sadan metrin korkeudelta, tiedottaja Lisbet Kristine Hansen Pohjois-Norjan pelastuskeskuksesta kertoi Norjan radiolle."

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä.

 

edit:

Pengoin hieman netistä:

LN-YAY Savannah / Lakselv Mikroflyklubb

 

Ilmeisesti kuvan kaltainen ultra:

http://www.airliners.net/open.file/390154/L/

 

Siinä toisessa iltapäivälehdessä oli tänään kuva, jossa näkyi ...N-YAY vihreällä maalattuna siipeen. Ja pilotista sama lehti kertoi, että on lähtöisin Rovaniemeltä ja ollut Norjassa kaksikymmentä vuotta, oli kokenut ilmailija.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

...ultra?

 

Eikös muuallapäin maailmaa ole olemassa ihan mikroja jotka ovat erillisiä ultrista. Vielä pienempiä. Suomessahan ei ainakaan virallisesti näitä taida olla? Mutu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Asia oli juuri niin kuin alunperin kuvattiin. Kone on italialainen kopio Zenair 701:stä. Juttelin asiasta sattumalta tällä viikolla pelastukseen osallistuneen helikopterin miehistön jäsenen kanssa. Satuin nimittäin olemaan samaan aikaan hänen kalassa eräällä norjalaisella joella. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa, selvinnee kunhan siiven kiinnitykset on tutkittu (?)Suomalainen matkustaja oli kotoisin Pohjois-Suomesta.

 

 

Jere Kuusinen

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Siellä Lakselvin kupeessahan on suomalaisjuurisia ja jopa -kielisiä norskeja.

 

Niinpä on ja jonkun verran ihan suomalaisiakin, esim. meikäläisen isäukko. Myös Lakselvissa asuva sisko(puole)ni on jopa kesäisin toiminut lennonjohtajana paikallisella kentällä.

 

-Mika-

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään