Guest Marski

Kuumailmapallosimulaattori - mietintöjä

2 viestiä aiheessa

Nyt kun melkein jokaisessa itseään kunnioittavassa ( :P ) kerhossa tuntuu olevan ilmailuharrastusta vastaava simulaattori. Kuitenkin kuumailmapallolentäjät ovat kokonaan jääneet tästä huvista pois. Tässä yksi mahdollinen ratkaisu asiaan joka olisi hieno rakentaa joskus kun rahaa, aikaa ja paikka siunaantuu (mieluiten tässä järjestyksessä!).

 

"Gondolan" alla sijaitsevat videoprojektorit tuottaisivat 360°:een kuvaelämyksen neljälle videokankaalle jotka riippuvat tuissa. Varmaakin projektorit voisivat roikkua katosta Gondolan kanssa, mutta tämä ratkaisu mahdollistaisi myös siirtelyn.

 

Ohjaimeen suunnittelu on vielä kesken. Paras idea tähän asti on kytkeä lämmittimen naru servoon tai muuhun sellaiseen joka mittaa vedon voimaa ja siirtää sen sitten peliin. Hiekkapussien kanssa sama idea. Kun pussit pudottaa niin servosta katoaa veto.

 

Todellakin mielenkiintoinen projekti, mutta valitettavasti varastoon ei ole siunaantunut muutamaa ylimääräistä heitintä joten pitää pitää projekti ainakin nyt jäässä.

 

[ attachment removed ]

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Juu, hiekkapussit kiinni "kalavaakaan" johon kiinnitetään potentiometri mittaamaan venymää.

 

"lieskaan" voisi hyvin tehdä muuten silkkikankaasta (kolmion muotoisia "lieskoja") ja puhaltimesta ja lampusta aika hienon efektinkin, jossain näin tuollaisia "feikki"-tervapatoja kauppakeskuksessa sisätiloissa kun oikeaa tulta ei voinut käyttää.

 

Ideana erittäin hyvä. Samalla idealla voisi tehdä riippuliidinsimun - kattoon ohjauskolmio ja valjaat ja kallistelu potentiometreillä simuun.

 

Hankalin ja kallein hommahan tuossa on tehdä se iso visuaali, mutta kyllä tuollainen projekti varmasti toimisi.

 

//T

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään