Rolf Niemi

SSTSIMin Concorde ja dll.-ongelma

3 viestiä aiheessa

Ostin eilen kyseisen lisäosan Flight1.comista - asensin sen ja yritin käynnistää simun. Käytössä on Panda Titanium 2006 + Antispyware ja simuna FS 9.1.

 

Siis käynnistin simun ja saman tien sain seuraavanlaiset ilmoitukset - ensin Panda:

 

"Havittu epäilyttävä tiedosto. Tiedosto on nimetty uudelleen. Epäilyttävän tiedoston sijainti:

c:\program files\flight simulator 9\sstsim\data\sstmchk4_dll.vir"

 

Tiedosto oli nimetty sstmchk4_dll.vir0

 

Toinen virheilmoitus tuli FS logon päälle:

 

" SSTSIM Error! Could not load required DLL! Flight Simulator will now exit!

 

 

Tiedän, että ongelma liittyy Pandaan. Lainaus Flight1.comista:

 

If you have Panda anti-virus, you may need to disable it if you get a dll error message when you start a Flight1 downloaded product.

 

We are looking into this and have forwarded information on to Panda.

 

We hope there is a solution in the near future!

 

 

Kysyin asiasta myös SSTSIM-foorumilta, josta sain seuraavanlaisen ohjeen:

 

I use Panda and am aware of this issue (though mine tends to move the file to quarantine instead of renaming it).

 

I can't check this myself at the moment, but have you tried naming the file in the exclusions box?

 

Security Protection > Settings > Known Threats > Settings (for 'scan files on disk') > Exclusions > (Files) Add

 

 

Seuraavassa viestissä ohjeen antaja kertoi tuon niksin toimivan, mutta ongelmana on nyt se, etten ole aivan varma siitä, mitä minun oikein pitäisi tehdä ilman että sössin asetukset pieleen.

 

Osaisiko joku neuvoa?

 

Ongelmia ei ole, jos suljen ensin Pandan, käynnistän simun ja annan sen latautua jonka jälkeen käynnistän Pandan uudestaan. En tiedä kuitenkaan sitä, että kaatuuko simu sitten jossain myöhemmässä vaiheessa kesken lennon - en ole ehtinyt kokeilemaan yrittäessäni selvittää tätä dll-ongelmaa. Minulla on muitakin Flight1.comin tuotteita eikä mitään ongelmia ole aikaisemmin ollut...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ongelma on siis se että simu ei löydä lisäosan vaatimaa dll filua minkä se Panda on nimennyt uudestaan. Niin että joko itse nimeät sen "sstmchk4_dll.vir"  takaisin tämän nimiseksi: "sstmchk4.dll" tai ehkä se löytyy jostain Pandan valikoista jolloin voit palauttaa sen tiedoston sen alkuperäiseen muotoon tai tässä tapauksessa alkuperäisen nimiseksi.

 

Toki voi olla että se Panda estää tämän uudelleennimeämisen, mutta eikö se kysy että mitä sille "havaitulle" tiedostolle tehdään? Jolloin tähän kysymykseen voi vastata että ei tehdä mitään.

 

Kun tiedosto on nimetty uudelleen (ja on siis nyt väärän niminen) ja lisäosa ei löydä sitä, niin sillä, että onko Panda päällä simun kanssa yhtäaikaa vai ei, ei pitäisi olla mitään merkitystä.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eipä Panda kysele mitään, vaan nimeää sen uudelleen. Uudelleen nimeäminen ei auta. Löysin asiaan lopulta yksinkertaisen, tosin väliaikaisen  ratkaisun. Otin Pandasta pois päältä Suojaus tuntemattomia uhkia vastaan -toiminnon, sillä en voi tässä nykyisessä versiossa esim lisätä tiedoston nimeä, jonka Panda jättäisi scannaamatta ja näin ollen huomiotta.

 

Simu siis käynnistyy normaalisti jos Panda ei ole toiminnassa, mutta jos se on päällä ja käynnistän simun, se  tekee tuon uudelleen nimeämistempun ja ainut vaihtoehto, jonka se ilmoituksen yhteydessä antoi, oli Sulje.

 

Tämän jälkeen simua ei sitten saanutkaan toimimaan huolimatta siitä oliko Panda päällä vai ei. Vaihtoehdoksi jäi poistaa Concorden asennus ja asentaa se sitten uudelleen.

 

Kaveri, joka minua neuvoi tuolla SSTSIMin sivuilla omisti 2007-version, jossa pystyi lisäämään tiedoston, jota ei scannata, joten tässä lienee päivityksen paikka edessä.

 

Kiitokset kuitenkin sinulle Tatu :thmbup:

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään