Guest KV

Ilmajoen kentän kaputti

5 viestiä aiheessa

Muistaako kukaan, oliko Ilmajoella noin 15 vuotta sitten tuhoutunut Air Bothnian kone Embraerer. Olin tekemässä lehtijuttua onnettomuudesta. Mielenkiintoinen piirre siinä keikassa oli, että kuvaajat päästettiin hylyn luokse polkemaan pellinpaloja metsässä. Mahtoi tutkijalautakunta ilahtua, kun ehti myöhemmin paikalle.

Vielä ennen koneen luo menoa paikallinen maaliskonstaapeli varoitti säteilyvaarasta! No sehän johtui jodista, jota lennolla olleet lääkärit olivat kongressimatkalla viemässä Seinäjoen sairaalaan. Pakkaus löytyi ehjänä. Muistaakseni elossa ja ruumiinvoimissa selvinneet matkustajat palasivat heti seuraavalla koneella Hesaan ja kongressi peruttiin.

Tuli vain juttu mieleen, kun vastikään kirjoitin Embraererien tulosta Finnairin laivastoon. Brassivahvistus joukkueeseen, kuten tiedotuspäällikkö Usko Määttä asian ilmaisi.

Moikkaillen Kari sateisesta Kokkolan alkuillasta 8).

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaikki ei varmaan viitsi linkkiin vilkaista, joten lienee syytä korjata yhtiön nimi, se oli Wasawings. Ettei jää vääriä käsityksiä kuljeksimaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

http://www.onnettomuustutkinta.fi/24022.htm

Käyppä kurkkaan tuo linkki, tarkoittanet samaa onnettomuutta?

 

Kiitos palauttesta. Sorry, kun muistin yhtiön väärin. Tottatoki se oli Wasawings, jonka maine ei tainnut olla niitä hurrattavimpia?

Eivät nuo kuvat oikein mieltä ylennä, mutta tuovat muistot mieleen.

Kun lähdimme onnettomuuspaikalle kuvaajan kanssa Kokkolasta, oli ennakkotieto, että useita oli kuollut. Muuta ei tiedetty. Asiantola valkeni Seinäjoella pidetyissä tiedotustilaisuuksissa. Että sellaista se elämä on.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään