Mikko Sokero

ILL:lle uusi pääjohtaja

2 viestiä aiheessa

Ilmailulaitos saa jälleen pääjohtajan liikenne- ja viestintäministeriöstä. Valtioneuvosto nimitti keskiviikkona pääjohtajan virkaan ylijohtaja Samuli Haapasalon. Hänen virkakautensa alkaa heinäkuun alussa.

 

Virka tuli auki edellisen pääjohtajan Mikko Talvitien äkillisen kuoleman vuoksi. Talvitie sai surmansa matkalla työpaikalleen keväällä sattuneessa suuressa liikenneturmassa. Hänen autonsa jäi Porvoonväylällä raskaiden ajoneuvojen puristuksiin. Myös Talvitie tuli aikoinaan Ilmailulaitokseen ministeriöstä.

 

Haapasalolla on lähes 20 vuoden vankka kokemus Ilmailulaitoksen toimialasta. Hän johti aikoinaan Ilmailulaitoksen liikelaitostamista. Hän on ollut kuuden vuoden ajan laitoksen hallituksessa ja johtanut Ilmailulaitoksen omistajaohjausta. Hän on ollut myös Finnairin hallituksessa.

 

Varatuomari Haapasalo on ollut liikenne- ja viestintäministeriön sekä sen edeltäjän liikenneministeriön palveluksessa vuodesta 1986. Osastopäällikkönä hän on toiminut lähes kuusi vuotta.

 

Ilmailulaitos on liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla toimiva valtion liikelaitos. Laitos tuottaa lentokenttä- ja lennonvarmennuspalveluja sekä siviili- että sotilasilmailulle. Ilmailulaitoksen tehtävänä on huolehtia yleisestä lentoturvallisuudesta sekä antaa ilmailualalla määräyksiä ja ohjeita. Laitos käsittelee myös ilmailuun liittyviä lupa-asioita ja huolehtii yleisesti ilmailun kehittämisestä.

 

Ilmailulaitoksen lentoasemaverkkoon kuuluu 25 lentoasemaa. Viime vuoden lopussa laitoksen palveluksessa oli runsaat 1 800 henkeä. Laitoksen liikevaihto oli viime vuonna 234 miljoonaa euroa.

 

Dubrovnik, Kroatia, 22.6. Politiikka stt 191

 

- Ilmailulaitoksen toimiala on mielenkiintoinen ja motivoiva, kuvailee tuntojaan Ilmailulaitoksen uudeksi pääjohtajaksi nimitetty ylijohtaja Samuli Haapasalo (52) liikenne- ja viestintäministeriöstä.

 

- Suomen kilpailukyvylle Ilmailulaitos ja sen toiminta ovat hyvin tärkeitä, hän pohtii. Lomamatkalla olevan Haapasalon STT tavoitti keskiviikkona puhelinhaastatteluun Kroatian Dubrovnikistä.

 

Haapasalo muistuttaa, että "saarena pohjoisessa" sijaitsevan Suomen yhteydet maailmalle ovat paljon kiinni siitä, että lentoliikennejärjestelmämme toimii. Helsingistä on nytkin päivittäiset suorat lentoyhteydet 40 kohteeseen eri puolilla maailmaa.

 

- Ilmailulaitos on tehnyt tässä suhteessa erinomaista työtä. Liikelaitoksena se on investoinut paljon, tehokkaasti ja oikea-aikaisesti, hän arvioi.

 

Haapasalo pitää Ilmailulaitoksen hintoja kilpailukykyisinä ja muistuttaa, että Helsinki-Vantaan lentoasema on palkittu useita kertoja yhtenä parhaista eurooppalaisista lentoasemista.

 

Ilmailulaitos on tullut aiemmin tutuksi Haapasalolle sikäli, että hän on ollut laitoksen hallituksessa ja toisaalta myös sen asiakkaan Finnairin hallituksessa. Ministeriöstä hän on seurannut Ilmailulaitosta koko sen olemassa olon ajan.

 

Etelänmatkalleen Haapasalo kertoo tulleensa Finnairin lomalennolla. Matkalla on mukavasti aikaa harrastuksille, joita ovat valokuvaus, ornitologia ja musiikki.

 

 

(STT)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

YLE, Alko ja Ilmailulaitos taitavat olla valtion viimeiset saarekkeet jonne marssitaan puoluekirjalla sekä hyvä veli -piirin sulle-mulle -periaatteella jaettavilla täyteviroilla.

 

Minkähän värinen puoluekirja Haapasalolta löytyy takataskusta...ja minkäs puolueen vuoro oli nyt saada joku virka itselleen. En haulla löytänyt Haapasalon puoluekantaa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään