Harri Koskinen

Le Bourgetin lentonäytösohjelma yleisöpäivinä ja käytännön vinkkejä

7 viestiä aiheessa

Terveisiä täältä Le Bourgetin lehdistökeskuksesta erityisesti niille, jotka ovat tulossa tänne viikonlopun yleisöpäivinä. Täällä oli jaossa moniste, jossa oli perjantain-sunnuntain summittainen lentonäytösohjelma. Ohjelma on seuraava (jouduin hieman tulkitsemaan sitä, koska se oli tehty suuripiirteiseen ranskalaiseen tapaan radiokutsujen mukaan "Aermacchi", "Sukhoi", "Hornet 1", jne.):

 

Klo 11-12: Zeppelin, Stemme

 

Klo 12-13: Jodel, Twinstar, Jet A-1, Lion, Merlin, CAP 232, TBM 700, DHRUV, IJT

 

Klo 13-14: NH90, Tiger, A318, A340, A380, Mirage 2000, Falcon 7X (ei perjantaina), Rafale, Embraer 175, Embraer 195

 

Klo 14-15: Su-27 (mielestäni näytöksen näyttävin esitys), Aermacchi M346, Eurofighter Typhoon, C-27J, F-16, Raytheon Texan, Tornado, Super Hornet, Vampire

 

Klo 15-16: Flamand, Noratlas, Super Constellation, Resco, Jak-54, CAP AA, Rallye

 

Klo 16-17: Swift, Savage, Zenair 701, FR 101

 

Valitettavasti minulla ei ollut aikaa kaivaa esille täydellisiä tyyppimerkintöjä, mutta eivätköhän nämä anna jotakin kuvaa.

 

Viikonlopuksi on luvassa aurinkoista keliä ja 30 asteen pinnassa olevia lämpötiloja joten aurinkorasvaa kannattaa laittaa iholle ja varata paljon juomia. Täällä niitä on myynnissä 3-3,50 euroa per tölkki tai 0,5 l pullo, kaupungista saa huomattavasti halvemmalla ;).

 

Vaikka näytösalueelle taitaa päästä sisään vasta yhdeksältä tai puoli kymmeneltä, niin kannattaa lähteä varhain liikkeelle, viimeistään puoli kahdeksalta kaupungista, koska matkaan kuluu noin tunti ja yleisöpäivinä väkeä on taatusti liikkeellä paljon.

 

Tänne kannattaa tulla ehdottomasti RER B -junalla Le Bourgetin asemalle ja sieltä edelleen sukkulabussilla (tai kävellen) näyttelyalueelle. Kaupungista pääsee myös suoraan bussilla, mutta ne taatusti juuttuvat liikenneruuhkaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyviä pointteja. Ite otin -01 ja -03 näytösten tuomalla varmuudella repun täyteen safkaa ja juomaa. Turvatarkastuksessa paikallinen stevari sanoi aikansa tongittuaan "Bon Appetit!" ja päästi menemään. ;D

 

Ja tosiaankin, ekan kerran olin yleisöpäivänä ja ruuhka oli tajuton. Kannattaa todellakin tulla ajoissa. Auringonpaisteesta sen verran, että hattu mukaan. Rasvaa on paha laittaa sellaseen päähän, missä jokunen hiuskin vielä viihtyy ja ylhäältä porottavat säteet käräyttävät päänahan, vaikka muuten oliskin suojakertoimin varautunut.

 

RER B:tä suosittelen minäkin. Kävelymatka Le Bourgetin asemalta kentälle on noin ½ tuntia, ja sukkulabusseilla matkaan menee tn. yhtä kauan ellei kauemminkin aamun ruuhkissa.

 

Bon voyage!

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moi

 

Tuli käytyä launtaina paikalla. Tämä on ensimmäinen thred josta tästä luen joten tsori jos on saman kertausta, mutta mitä paikan päällä käyneet tykkäsitte poistumisjärjestelyistä?

 

Minusta se näytti täys kaaokselta, vaikka busseja lähtikin kahdelle eri asemalle, valitettavasti samasta paikasta.

Kävelin Le Bourgetin RER B:n asemalle todetakseni että sama meininki jatkuu.

Menin sillan yli ja sieltä paikallisten kiilattua minut seuraavalla bussilla (muistaakseni nro 143) olikohan se RER E:n asemalle josta Pariisin keskustaan.

 

Onhan se totta että 120 000 ihmistä järjestyksessä on mahdotonta saada sujuvasti pois yhdestä paikasta(?)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä kuvapari koneen startista. Koska aikaa näyttelyyn tutustumiseen oli vain vajaa neljä tuntia, olin tässä vaiheessa laajan alueen toisessa päässä ja näistä tuli enemmänkin heittolaukauksia. Mutta asia selvinnee... vertaa koneen liikettä vasemman yläkulman pilveen.

 

Kun on nähnyt saman koneen lentoonlähdön MTOW:ssa, ei tuommonen tyhjänä rässäily vakuuta. Sen verran laiskasti dildo lähti... :P :P :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Poistuminen oli kyllä aika ruuhkaisaa puuhaa, varsinkin 35 asteen kuumuudessa oli kiva "jonottaa" Le Bourgetin RER-asemalle.. Aivan älyttömästi porukkaa samassa kasassa. Onneksi sitten junassa joutui olemaan vain muutaman asemanvälin Gare du Nordille. Juuri ja juuri siitä selvisi :).

 

Näyttelyalueelle pääsy oli mielestäni hienosti hoidettu, jonoja ei ollut juuri lainkaan. Tosin päähallin läpi kävellessä meni aikaa varmaankin 15 min. pelkän ihmismäärän takia, mutta sehän oli jo lippuluukkujen takana. Erikoisbusseja LB:n RER-asemalta näyttelyalueelle ei viitsitty kokeilla, jonot hirmuiset ja bussit tupaten täynnä. Kävellen sujui paremmin...

 

Poliiseja oli myös paljon liikennettä ohjaamassa ja muutenkin valvomassa, sireenit tuntuivat olevan kova sana monilla mp-poliiseilla. Ne piti laittaa joka välissä päälle.

 

EDIT: Aurinkorasva oli lippiksen ja kameran lisäksi aivan ehdoton varuste paikan päällä, vettä ja Coca-Colaa kului myös reippaasti.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Noh ensikesänä ei ole kuumuudesta homma kiinni kun kerran on vuorossa show lontoon lähistöllä. Ja tunnetusti britanniassa on kesälläkin vilpoisat oltavat ;)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään