Sami Puro

Ohje kuvien perusmuokkaukseen - tekijää?

11 viestiä aiheessa

Viimeaikoina on tullut foorumille mukaan uusia valokuvaajia (tervetuloa kaikille ;) ), ja kovasti myös on eri ketjuissa jaettu perusvinkkejä kuvankäsittelyyn. Eli siis siihen, että miten teet ottamastasi valokuvasta vieläkin paremman, ja miten muokkaat sen sopivaksi tänne foorumille laitettavaksi.

 

Ettei tulevaisuudessa tulisi saman toistoa paljon, niin hyvä idea olisi tehdä tästä aiheesta pieni ohje, kuvien kera, tänne foorumiin. Eli lyhyesti, kuvan perusmuokkaus muutamalla yleisimmällä käsittelyohjelmalla.

 

Kenellä olisi kiinnostusta tämmöiseen pieneen projektiin? (yhteys minuun foorumin pikaviestillä)

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itse myös laitoin "SAK jyrää ja Kiinaan mennään" aiheen alle peruslistan. Toki ilman kuvia että kuinka slidereita käytetään ja niitä varmaan ajetaan tällä ketjun oppaalla takaa. Mutta noita slideri-ohjeita löytyy kaikkialta, jopa photoshop:n tutoriaalissa taitaa olla.

 

Google: photoshop levels tutorial

 

Ja heti 1. linkki olisi jo kuranttia kamaa.

 

Nämä ohjeet pitäisi riittää airliners.net sivuille asti, kunhan vain kuvaus on tehty 'oikein'. Mitä näillä ohjeilla voi vaikuttaa on vain rajaus, että on a.net -sääntöjen mukaan.

 

Pieni kuvankäsittelyn pika-aakkonen

 

- kuvan suoristus jos horisontti on pahasti vinossa

 

- kuvat cropataan yleenstä kultaiseen leikkaukseen, eli tärkeä asia kuvassa on 1/3 päässä jostain reunasta, sekä mielellän myös toinen akseli myös. Eli kuvassa on 4 pistettä 'koordinaateissa': 1/3x1/3, 2/3x1/3, 1/3x2/3 ja 2/3x2/3. Lisäksi katseelle/liikkeelle tilaa, eli liikesuunnan eteen hiukan tilaa.

 

- horisontti harvoin on hyvännäköinen keskellä kuvaa, sama 1/3 sääntö: 1/3 maata, 2/3 taivasta, tai 2/3 maata ja 1/3 taivasta.

 

- kuvan valkotasapainon säätö (jos kameran automatiikka on valottanut väärin tai kuvattu lentoaseman sävytetyn lasin läpi, esim. valkoinen ei ole valkoista vaan kellertävää tai sinertävää jne)

 

- kuvan tasojen säätö. Mitä halutaan mustaksi (koska on oikeasti) vedetään sliderilla mustaksi, ja vastaavasti valkoinen valkoiseksi (tästä voi vähän tinkiä ettei kuva pala liikaa puhki). Sen jälkeen gammakäyrällä sopiva valoisuus keskisävyille

 

- pienennys foorumin formaattiin; säilytäkuvasuhde ja leveys 800 pikseliin

 

- unsharp mask -filtteri

 

- tallennus ja postaus

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ehdottomasti tarvetta tällaiselle oppaalle. Itse olen valokuvausta harrastanut noin 30 vuotta, mutta lentokoneiden kuvausta vasta noin reilun kuukauden tai kaksi. Eli kaikenlaiset alan vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Öh, mitähän se tuo "croppaus" on? Crop=piiskanvarsi, sato, vuodentulo, joukko, paljous, korvamerkki, pulipää, leikata, niittää jne. Sanakirja antaa monta merkitystä. Olisiko rajaamista?

 

Nimim. Photoshopin toimintoja hartaasti selannut, ei ole croppausta ei.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Crop=piiskanvarsi, sato, vuodentulo, joukko, paljous, korvamerkki, pulipää, leikata, niittää jne. Sanakirja antaa monta merkitystä. Olisiko rajaamista?

 

leikata verbi yleiskieli

leikata; halkaista; jakaa; katkaista; katkoa; lyhentää; paloitella; panna poikki; pieniä; typistää; viiltää

 

Tuon valitsisin noista, mutta rajata taitaa olla se Sana Paikallaan.

 

edit: armottomasti myöhässä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Löyhästi asiaan liittyvä kysymys kuvauksesta.

 

Käyttääkö kukaan minkäänlaisia suodattimia?

 

esim. polarisaatiosuodin voisi periaatteessa olla hyvä, mutta????

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Miten niin periaatteeessa ??? :) Kylla ne hyvia on, itse en ole viela kauttanut, mutta juuri hankin ja toisinsanoen seuraavana mahdollisuutena kaytan.. A.netista vaan searchilla hakemaan kuvia, itse pidan Circ. Pol. efektista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään