Jaakko Rissanen

Uuden muistikortin hankinta

5 viestiä aiheessa

Kesällä on tiedossa pari viikkoa ilman mahdollisuutta siirtää kuvia kamerasta tietokoneelle. Nykyisin minulla on käytössä Canon PowerShot A70- kameraani yksi SanDiskin CF 256- ja yksi SanDiskin CF 128- muistikortti. Näillä ei kuitenkaan kahta viikkoa oikein pärjää, joten varmaankin vähintään 1 GB:n kortti kannattaisi olla. Siihen liittyen kuitenkin pari kysymystä:

-Montako kuvaa tuollaiselle kortille PS:n parhaimmilla asetuksilla kuvattaessa suurinpiirtein mahtuu? (Voiko laskea silleen, että kun 256 MB kortille menee n. 165 kuvaa, niin (165/256)*1000 = n. 640 kuvaa?

-Minkä firman kortti kannttaisi ostaa, miksi ja mistä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Eikös se ole helpompi laskea 165 x 4 = 660kuvaa? Aika lähelle se varmasti tuota menee.

 

Jos olet entisiin kortti merkkeihin tyytyväinen niin miksi vaihtaa merkkiä?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No jos 256Mb kortille menee 165 kuvaa, niin 1Gb (1024Mb) kortille menee silloin 4X165 kuvaa...

 

Sandisk on tietty aika varma merkki, mutta myös hintava. Itsellä on tuohon pokkariin 2X Kingstonin 256Mb kortit, eikä niiden suhteen ole ollut muuta valittamista, kuin että järkkärikäyttöön ovat vähän hitaanlaisia, mutta taas pokkarin kanssa sitä hitautta ei huomaa. Olivat reilusti halvempia, kuin Sandiskin vastaavat. Sitten tuon järkkärin kanssa ostin kaksi Lexarin 1Gb CF II 80X korttia. Niissä nopeuskin alkaa olla jo kohdallaan...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Verkkokauppa.comista ostin Transcendin 1Gb 80x muistin, saa tänään tulikasteen, oli melkein puolta halvempi kuin SanDiskin 66x... Kun sitä ei tarvitse poistaa kamerasta ikinä, paitsi JOS tulee täyteen (joka tuskin omassa käytössä koskaan tapahtuu), niin tuskinpa ihan heti hajoaa? Onko kellään koskaan hajonnut noita muistikortteja?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joo no toisaalta muistikortti on kuitenkin digikuvauksen välineistössä niin halpa, että minä en ainakaan ole kovin kokeilunhaluinen. Nikonilla on lista heidän hyväksymistään korteista, niissä pysyn. Noin keskimäärin se, että kortista ei saa kuvia ulos, maksaa minun mielestäni silkkana ****tuksena n. 2000 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään