Vieras

Minkälaista muistia?

12 viestiä aiheessa

Tuli hankittua uutta konetta varten MSI:n K8N SLI-emo. Päälle olisi ajatus lätkäistä AMD 64-sarjan prossu luokkaa 3800-4000+ . Muistin hankinta kuitenkin hiukan askarruttaa.

 

Ok, voisin tietysti viettää tunnin surffaten ja etsien tietoa eri muistityypeistä.. ::) .. mutta kun on hieman jopa kiire. Eli ilmeisesti DDR 400 -muistia olisi hankittava? Luokkaa 1Gb oli mielessä, yhtenä chippinä. Olen kuitenkin nähnyt vastaavien prossu-emo -yhdistelmien kanssa käytettävän suuremmallakin numerosarjalla varustettuja muisteja, mitä hyötyä niistä sitten on vai onko mitään?

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

En nyt jaksa ruveta tuon emon speksejä lukemaan, mutta tietääkseni AMD:n prossujen kanssa ei vielä missään emossa käytetä 533 MHz DDR2-muisteja, joten DDR400 lienee se oikea. Nopeammasta ei ole hyötyä, ellet aio ylikellottaa, väylä on kuitenkin 400 MHz

 

Kahtena kampana ilman muuta. Yksi on hiukan kalliimpi, mutta ennen kaikkea Dual Channel ei toimi, ellei muisti ole kahtena samanlaisena kampana. Kai tuossa emossa sentään on Dual Channel -tuki?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos sulla on paljon rahaa käytössä, ota parempi latenssista kun CL3. Tosin jos kone tulee vain pelikäyttöön, ei hanke ole järkävää, ainakaan Madshrimps:n testin mukaan. Tässä olisi hyvä esimerkki laadukkaista Kingstonin HyperX muisteista (löytyy esim. Verkkokauppa.com:sta), latensseilla 2-2-2-5-1 (DDR 400MHz). Mutta hintaero on 137€ verrattuna vaikkapa Kingstonin Valueram:in, latensseilta 3-3-3 ;D. Edellä mainitut on 2x512MB kittejä, ja ne on tehtaalla testattu toimimaan Dual Channelissa. Kingstonilta elinikäinen takuu. Jos ei noista tuntunu kumpikaa hyvältä, niin kannattaa kattoa Kingstonin muita HyperX muisteja. On laadukkaita ja nopeita. Mutta tosiaan pelikäyttöön riittää erittäin hyvin nuo Valuerammit.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä Dual Channel-tuki pitäisi löytyä. Eikö se tarvitse toimiakseen kaksi kappaletta identtisiä kampoja? Esim. jos ostan 2 kpl 512Mb kampoja, voin käyttää niitä 512Mb dual modessa tai 1Gb single? Tai jotain sinnepäin? Olin ajatellut että ostan sitten myöhemmin toisen 1Gb kamman ja ajan niitä dualina.. korjatkaa ihmeessä jos olen ymmärtänyt täysin väärin.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos sulla on 2x512 MB, niin muistia on silloin 1 GB ja se toimii dualina. Jos sulla on 1x1 GB, muistia on 1 GB ja se ei toimi dualina. Dual channel ei ole mikään vikasietoinen peilaus (RAID1), jossa käytössä oleva tila vähenisi, vaan siinä, yksinkertaistaen, jos pitää tallettaa muistiin "kyle", niin ykkösmuistiin menee "kl" ja kakkosmuistiin "ye" samanaikaisesti, jolloin koko homma hoituu kahdessa sylklissä. Jos emossa on neljä paikkaa, muistin voi laajentaa 2 gigaan lisäämällä toiset 2x512, jolloin Dual Channel edelleen toimii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kiitos Esa yksiselitteisestä tarkennuksesta, täytyy laittaa pari "viissataakakstoistasta" tilaukseeen.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

ja tee iselle palveluksen ja otta Kingstonit vaika mutama euro mene eneman, säästy moneista ongelmista. :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mites nuo latenssit oikein menee. Ostin Superstoresta jotain CL3 valuerammia kaksi 512Mb kampaa. Säätelin biossista latenssit sitten CL2:een ja hyvin on toiminut. Onko pelkoa että muistí hajoaa jos latenssi on liian pieni. Tuolla loppujen lopuksi ei tunnu olevan mitään merkitystä koneen nopeuteen, joten sama se kai laittaa takaisin CL3:ksi.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Muistin laskuviivehän siinä vähenee. Mutta ainaki oon kuullu että latenssien kellotus vaikuttais lähinnä 3dmarkkien tuloksii muutamilla kymmenillä pisteillä, joka ei pelikäytössä käytännössä ole mitään :P Tossa aikaisemmin mainitsemassani Madshrimpsin testissä on kans juttua noista.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sellainen käsitys mullakin on, että superhypermuistit ovat hyvä tapa polttaa paljon rahaa ilman havaittavaa hyötyä. Kunhan ei kaikkein halvimpiin rimpuloihin kajoa, niin ainakin DDR400 on jo niin vanhaa tekniikkaa, että kaikki toimii.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kunhan ei kaikkein halvimpiin rimpuloihin kajoa, niin ainakin DDR400 on jo niin vanhaa tekniikkaa, että kaikki toimii.

 

Hehee, taisinpa tehdä just niin tossa kuukausi takaperin, kun PC Superstoresta ostin nämä 2 * 512Mb kammat hintaan 39,90 kpl. So far so good ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään