Harri Koskinen

huono keli EFHK:lla?

4 viestiä aiheessa

Onkohan viimeisimpään EFHK:n ATIS-tiedotukseen tullut joku kämmi, kun siellä sanotaan "visibility below five zero meters", mutta toisaalta myös "no significant clouds"? :o Täällä parinkymmenen kilometrin päässä ikkunasta uloskatsoessa siellä näyttää olevan ihan tavallinen pilvipoutainen keli.

 

Tänään muuten tuulet (jonka vuoksi ATISin kuuntelinkin) ovat olleet sellaiset, että koneet ovat laskeutuneet 04L:lle ja nousseet ilmaan 15:ltä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Joskus tapahtuu kämmejä, joskus asialla on huumorintajuinen meterologi. Mieleen tulee tapaus reilun kymmenen vuoden takaa, kun olin opiskelemassa ammattilentäjän papereita Ameriikanmaalla. Ulkona raivosi tavallista tuhdimpi myrsky ja koko lentokenttä oli sen vuoksi suljettu. Meillä oppilailla oli siis lentohommista rokulipäivä ja viihdytin itseäni kuuntelemalla pikku Icom:illa ATIS nauhoitteita aina silloin tällöin. Tuuli tuntui vain yltyvän ja ajattelin kuunnella viimeisimmän tiedotteen, aikaisemmin puuskissa tuulennopeus oli noussut jopa 70 solmuun!

 

Tällä kertaa tiedoite kertoi vain oleellisimman: " Melbourne regional airport, information Oscar at time 10:50z ; WINDY!!!! "

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään