Tero Tuominen

Uusi SIL

5 viestiä aiheessa

Otsikon lyhenne ei tarkoita Suomen Ilmailuliittoa vaan Suomen Ilmailuhistoriallista Lehteä (toki samaa lyhennettä käyttää myös Sähköinsinööriliitto). Uusin lehden numero 2/2005 rapsahti postiluukkuun ja tarjosi taas paljon luettavaa.

 

Lehteä tehdään tiukasti ilmailuaatteen takia ja levikki on melko vaatimaton asianharrastajien piirissä. Useille julkaisu lienee tuttu ainakin Ilmailumuseon tapahtumista tai Model Exposta. Suurelle yleisölle se on jäänyt ymmärrettävästi vieraaksi. Silti ilmailusta ylipäätään kiinnostuneelle lehti sisältää paljon mielenkiintoista.

 

Uusimmassa numerossa on juttua mm. mäntämoottorihävittäjän suorituskyvystä (sarjan 5. osa), Utin juhannusjuhlien kilpalennosta vuonna 1950 sekä Suomen ilmailusta vuonna nolla eli 1945 valvontakomission rajoitusten poistuttua.

 

Lisäksi on juttua koneesta, joka pommitti itseään sekä Neuvostoliiton yöhävittäjätoiminnasta. Samaten kerrotaan mikkeliläisten Klemmistä. Kuvasivulla on masentavia otoksia romukoneiden kalmistosta Hallissa kesällä 1948.

 

Historialliseen aiheeseen sopivasti lehti on mustavalkoinen ja painojäljeltään sellainen, että sävykkäät mv-kuvat toistuvat hienosti.

 

Pentti Mannisen päätoimittamaa Suomen Ilmailuhistoriallista lehteä saa ainakin Akateemisesta kirjakaupasta Helsingissä tai tilaamalla inscale72production(ät)luukku.com. Neljän numeron vuosikerta maksaa 23 euroa.

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sen verran mielenkiintoisilta jutuilta kuulosti että pistin tilaukseen :)

 

Minulle on tullut SIL vuodesta 1995 lähtien ja suosittelen kaikille muillekin Suomen ilmailuhistoriasta kiinnostuneille. Hyviä kirjoituksia ja kuvia, välillä oikein "löytöjä". Odotan aina innolla seuraavaa numeroa... ;)

 

Jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään