Guest Cruzan

OH-CKE & OH-BBN

3 viestiä aiheessa

Vietin alkuviikosta neljä päivää Yläneellä Pyhäjärven rannassa. Huomiotani kiinnitti heti järven länsipuolen rantaviivan suuntainen pienkoneliikenne. No, kiikarit esille ja tutkimaan mistä oli kyse. Sain tunnistettua 23.5. pohjoiseen lentäneen Cessna FA152 Aerobat'in (OH-CKE) ja 25.5. etelään lentäneen Beechcraft A36'n (OH-BBN). Koneet näyttävät olevan Suomen Ilmailuopiston koneita Porista, eli lensivät ilmeisesti koulutuslentoja Pori-Turku välillä seuraten tuota Pyhäjärven rantaa tms.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jaa-a. Vaikeahan tuota on varmuudella sanoa, mutta kun katsoo ilmailukarttaa, niin näyttäisi siltä, että lennettäessä Porin vfr-pisteestä HORMI Turun pisteeseen HALLA, niin reitti kulkisi juuri tuosta järven rannasta.

 

Toisaalta tuntuu vähän hassulta, että menisivät Turusta sisään HALLA:n kautta kun se näyttää olevan vähän pidempi reitti kentälle. Tai ehkä tuo on heille sellainen vakioreitti, että toisesta Turun pisteestä sisään, läpäri, ja toisesta ulos. Tiedä häntä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

opistolla ei ole mitään vakioreittejä ym. OH-CKE oli todennäköisesti PIC lennolla, eli koulun opiskelija lentää yksin itse suunnittelemaansa reittiä tarkoituksenaan kerätä päällikkökokemusta mittarilentokelpuutusta, sekä CPL lupakirjaa varten. Bonanzalla lennettiin todennäköisesti CPL-koululentoa, koska mittarikurssia ei tällä hetkellä koneella lennä kukaan.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään