Guest Cruzan

ADEX loppuu ELITE alkoi

4 viestiä aiheessa

Jahas, tuonne kun pääsisi bongaamaan... minkähänlainen konerepertuaari tuolla mahtaa olla, maita on mukana ainakin melkoinen määrä. :o

 

Alla ilmavoiminen tiedotteesta:

 

Suomen ilmavoimat osallistuu 24.5.-10.6. ensimmäistä kertaa kansainväliseen harjoitukseen, jonka erityisenä teemana on elektroninen sodankäynti.

 

Etelä-Saksassa järjestettävä Elite 2005 (Electronic Warfare Live Training Exercise) on lajissaan Euroopan suurin. Mukana on satakunta lentokonetta, joista 60 suihkukonetta. Harjoituksessa on suunniteltu lennettävän päivittäin 150 lentosuoritusta useasta tukikohdasta.

 

Suomi on mukana neljällä F-18 Hornet- torjuntahävittäjällä. Harjoitusosaston koko on noin 30 henkilöä. Harjoitukseen osallistuvat Suomen ohella Saksa, Hollanti, Belgia, Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Turkki, Sveitsi, Itävalta, Tsekki, Puola, Norja, Ruotsi, Yhdysvallat Englanti ja Slovenia.

 

Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kokenutta lentomiehistöä ja maahenkilöstöä työskentelemään elektronisen toiminnan alaisena tai tukemana. Harjoitukseen on luotu erittäin monimutkainen realistinen elektroninen uhkakuva ja toimintaympäristö. Lisäksi ilmavoimille tuotetaan tietotaitoa ja koulutusmateriaalia elektronisen sodankäynnin vaikutuksista operaatioiden suunnitteluun.

 

Keskeisiä toimintoja elektronisessa sodankäynnissä ovat varoittimien käyttö, vastapuolen häirintä sekä soihduin ja silpuin tapahtuvat harhauttamiset.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Olisikohan viimeinen ADEX-kone laskeutunut äsken kun ruotsalaisten toinen Hercules saapui klo 16:20. Iltapäivällä tuli myös kuulemma hollantilaisten Hercules ja yksi Transall lisää. Osa rahtikoneista lähtee vasta huomenna, joten vielä ehtii kokea viimeiset fiilikset ADEX'ista...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään