Guest macklin

Kaikille uusille Vatsim lentäjille.

4 viestiä aiheessa

Moro!

Kun tässä viimeaikoina on ollut paljon kysymyksiä miten Vatsim:ssä toimitaan. Niille kaikille uusille jäsenille joita askarruttaa miten toimitaan, käykää ja LUKEKEKAA ohjeet VATSIM.NET:ssä Pilot Recourses kohdasta. Kun tämän olette tehneet niin lisäneuvoja kyllä tulee. On vähän turhauttavaa lukea viikosta toiseen ole uusi täällä miten toimitaan kyllä neuvoja saa mutta saman asian toistaminen puuduttaa iloisen auttajan. Tämä koskee vain lentämistä ei ohjelmien käyttöä joista on sevät sävelet Vacc.fi sivuilla.

Tämä ihan ystävyydellä:

 

jukka

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Ja tähän lisäten seuraavat linkit kannattaa katsastaa:

 

- Tuomas Kuosmasen mainio Perusedellytykset VATSIM-lentämiseen: http://conv.flightforum.fi/discussion/index.php/topic,27010.0.html

- Sekä myös Tuomaksen VATSIM VFR for Dumm1es™: http://tigert.gimp.org/aviation/vatsim/docs/

- VACC Finland tarjoaa mainiota tietoa. Sieltä löytyy mm. kartat ja notamit. Erityisesti kannattaa katsoa RTF-osion loppuosat (Tutorials -> Useful Information -> RTF) http://vacc.fi

- Vaikka en mainosta niin voi myös katsoa omien sivujeni VATSIM-ohjeet: http://koti.mbnet.fi/mambnet/vatsim.html

 

Sitten muuta vuodatusta:

 

Varmaan kymmeniä kertoja on täällä foorumilla kehotettu aloittamaan nimenomaan VFR-lennoilla (Laskukierroksilla jne.) ja hitaalla koneella (C172 on hyvä), eikä millään jumbolla heti aluksi. Hidas kone siinä mielessä, että on aikaa reagoida ja miettiä asioita, sekä kommunikoida lennonjohdon kanssa. Kannattaa aluksi tulostaa esimerkiksi VACC Finlandin RTF-osion esimerkkilennot aluksi ja katsoa lennettäessä paperilta mitä sanoa. Pari kertaa kun lentelee niin alkaa tämäkin sujua.

 

T: Markus

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

JA vaikka se on mainittukin mun mielestä tuolla "perusedellytykset" -threadissa, lukekaa läpi ne VACC.fi:n newbie day -sivut.

 

VAIKKA se on tapahtuma joka on mennyt ajat sitten, siellä on hyvät esimerkit siitä miten on toimittu. Voitte ihan hyvin lentää sen saman lennon itse, esimerkki ei ole vanhentunut mihinkään.

 

Verkkolento on hieno harrastus ja on esim. itselleni antanut paljon radiofraseologian opettelussa kun tein PPL-lupakirjaani - mutta siihen tarvitaan vaivannäköä jotta homma sujuu kunnolla. Muistakaa, että vaikka itse ette hirveästi kiinnostuisikaan "oikeasta" fraseologiasta ja menetelmistä, vatsim on YHTEISTYÖTÄ - kaikki lentäjät luovat tunnelman toisilleen. Sählääjä helposti pilaa toisten elämyksen. Aloittelija saa ja pitää olla, mutta asia kannattaa opetella kunnolla, niin siitä saa itsekin enemmän irti.

 

//T

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Terve!

 

Ja tähän voisin lisätä pienen tarkouksen. Eli, jos jotakin kiinnostaa harjoitella VATSIM:ssa lentämistä, niin voisin hieman opastaa. Privaa tulemaan niin sovitaan ajankohta ja menen silloin torniin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään