Mikko Sokero

AY syksyllä Kantoniin

6 viestiä aiheessa

Kantoniin syksyllä

 

Hongkongiin suoraan nonstop koko kesän

 

 

Finnairin reittiliikenteen tuotoista jo neljänneksen muodostavasta Aasian-liikenteestä suuri osa tulee jeneinä, juaneina tai Singaporen dollareina. Kesän ajaksi yhtiö lisääkin Aasian-vuorojaan lentämällä ensi tiistaista lähtien kesän ajan suoraan Helsingistä Hongkongiin ilman Bangkokin-välilaskua. Samalla Singaporeen lennetään Bangkokin kautta kolmen kesäkuukauden ajan päivittäin.

 

 

Hongkongin ja Singaporen markkinoilla on suurin kysyntä juuri kesä-, heinä- ja elokuussa, ja sitä on molempiin suuntiin. Matka-aika Hongkongiin lyhenee suoralla lennolla yli neljä tuntia. Lisäksi uudelta ja kansainvälisesti palkitulta lentoasemalta pääsee sujuvasti jatkamaan Manner-Kiinaan ja Kaakkois-Aasian pääkaupunkeihin.

 

 

Singaporesta on myös hyvät yhteydet muualle Aasiaan ja Australiaan. Aasiasta tuleville matkustajille taas Finnair tarjoaa nopeita yhteyksiä laajaan Euroopan-verkostoonsa, jonka uusia kohteita ovat aasialaismatkustajien suosiossa olevat Venetsia ja kesäkohde Bergen.

 

 

Molempiin kohteisiin lennetään Boeing MD-11 -koneella. Helsingistä Hongkongiin lennetään syyskuun 2. päivään saakka tiistaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin. Paluulennot ovat keskiviikkoisin, lauantaisin ja maanantaisin. Singaporen päivittäiset lennot jatkuvat elokuun loppuun.

 

 

Kanton neljäs kohde Kiinassa

 

 

Finnair aloittaa suorat lennot Kantoniin neljänteen kohteeseensa Kiinassa syyskuun 4. päivä. Kantoniin lennetään kolmesti viikossa. Kanton, eli Guangzhoun kaupunki, on yksi Kiinan merkittävimpiä taloudellisia keskuksia, joka sijaitsee Etelä-Kiinan Helmijokisuistossa lähellä Hongkongia.

 

 

Kantonin-reitin avaaminen on luonnollinen jatko yhtiön Aasian-strategialle, jonka mukaisesti yhtiö on määrätietoisesti keskittänyt kaukoliikenteen painopistettään sinne jo vuodesta 2000. Yhtiö onkin kolminkertaistanut Kiinan-lentojensa määrän tällä vuosituhannella. Muut kohteet Kiinassa ovat Peking, Shanghai ja Hongkong.

 

 

Viime vuonna yhtiö kuljetti Aasian-reitillään jo yli 600 000 matkustajaa, mikä oli yli 40 prosenttia edellisvuotta enemmän. Yhtiö selvittääkin parhaillaan seitsemännen laajarunkoisen Boeing MD-11 hankintamahdollisuuksia vastamaan lisääntyvään kysyntään.

 

 

Kantonissa Finnair lentää huippumodernille Guangzhoun-lentokentälle, joka valmistui viime vuonna. Lentokenttä on ensimmäinen Kiinassa, jossa on varta vasten matkustajien jatkolentoja varten rakennettu transit-alue. Lentoasemalta onkin hyvät yhteydet mm. muualle Manner-Kiinaan, Hongkongiin ja Macaoon.

 

 

Lentopäivät Helsingistä Kantoniin ovat tiistai, perjantai ja sunnuntai. Lentopäivät Kantonista Helsinkiin päin ovat maanantai, keskiviikko ja lauantai. Lentoaika kaupunkien välillä on noin 10 tuntia.

 

 

Finnair Oyj

 

Viestintä

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä homma että honkkarin lennot on suoria kun sinne pitäis lentää heinäkuun puolessa välissä. Tuo Guangzhoun lennot vois alkaa jo elokuun alussa niin pääsis suoralla lennolla takaisin suomeen niin ei tarvis mennä honkkarin kautta.

 

Myös tuo hongkongin uus kenttä on aika tyylikäs.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

 

Matka-aika Hongkongiin lyhenee suoralla lennolla yli neljä tuntia. Lisäksi uudelta ja kansainvälisesti palkitulta lentoasemalta pääsee sujuvasti jatkamaan Manner-Kiinaan ja Kaakkois-Aasian pääkaupunkeihin.

 

Pitääkös HongKongissa majaansa halpalentoyhtiötä?

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Majan pidosta en tiedä kun ei nuo kiinalaiset yhtiöt ole tuttuja.

 

Mutta ainakin AsianJetstar, Thai Sky, Orient Thai, Valuair ovat low-cost yhtiöitä jotka lentävät Hong Kongiin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Majan pidosta en tiedä kun ei nuo kiinalaiset yhtiöt ole tuttuja.

 

Mutta ainakin AsianJetstar, Thai Sky, Orient Thai, Valuair ovat low-cost yhtiöitä jotka lentävät Hong Kongiin.

 

Majaa ei pidä siellä yksikään LCC käsittääkseni. Kiinalaiset yhtiöt majailee Manner-Kiinan puolella.

 

Jetstar Asia ja Valuair siis Hong Kongista Singaporeen (jossa molemmat majailevat) ja Thai Sky ja Orient Thai Bangkokiin (ylläri ;)).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

No, kävinpä minäkin HongKongin kentän lähtevien sivuilla etsimässä lähtöjä.

Olivat muuten kaikki tämän päivän lähdöt merkitty ja jopa lähteneiden ajat edelleen näkyvissä.

 

Itse löysin tällaisia lähteviä, osa jo yllä mainittu:

 

Cebu Pacific

EVA Air

Virgin Atlantic

Jetstar Asia

Mandarin

Valuair

PAL

Vietnam Airlines

Sichuan Airlines

CR Airways

Orient Thai

Royal Nepal

Xiamen

Asiana

 

Tiedä sitten, kuinka moni noista on "halpa", kun en lähemmin tunne.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään