Mikko Kartano

VFR-portit GPS:ään

7 viestiä aiheessa

Ilmailullista iltaa,

 

Tästä oli jo postaus tuolla laitteiden puolella, mutta koska kaikki ilmailijat eivät sitä varmaankaan lue, niin pistänpä tiedon myös tänne. Eli laitoin nettiin jälleen jakoon tuon vfr-lentäjää kiinnostavan koordinaattipaketin. Sivulta löytyy AIP:sta kopsittuja koordinaattipisteitä, jotka voi siirtää omaan kepsuunsa suunnistuksen apuvälineeksi. Mukana mm. vfr-portit, kaikki kentät ja korkeimmat mastot.

 

Hae omasi jo tänään! Hintaan rapeat 0 eypoo!

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Loistava homma että jollain on viitseliäisyyttä värkkäillä tällaisia, luulisin paketista olevan apua monille. Karman ja kunniamaininnan arvoinen temppu.

 

Tiedätkö, toimiiko softa kaikissa (uusimmissakin) Garmineissa? Mulla on tuommoinen GPSmap 96C ja kartat/kentät on kyllä lensi sitten vaikka Ugandaan mutta ensimmäistäkään ilmoittautumispaikkaa eivät ole kehdanneet koneeseen laittaa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Oma lehmä ojassa, siitä kai se viitseliäisyys tulee. Datojen naputtelun jälkeen noiden laittaminen kotisivulle jakoon on enää pieni vaiva.

 

En ole kokeillut kuin omaan Garminiin, mutta en näe mitään syytä miksei tuo toimisi muissakin. Ymmärtääkseni ainakin Tuomas käyttää noita omassa Gpsmap 196:ssaan, mutta kokeilemallahan tuo 96C yhteensopivuus selviää. G7ToWin tukee lisäksi Lowrancen, Eaglen ja Magellanin laitteita.

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tuuppasin VFR-ilmoittautumispaikat ja lentoestetiedot erään tunnetun artistin Garmin 296:een ja hyvin tuntui toimivan. Karmaa Mikolle. Taidan seuraavaksi päivittää oman Pilot III+:n.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tiedoksi Garminin mallien eTrex Legend C, eTrex Vista C, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, GPSMAP 76C, GPSMAP 76CS, GPSMAP 276C, GPSMAP 296 ja Quest omistajille. Garminin sivuilta löytyy xImage-niminen softa, jolla voi siirtää itsepiirrettyjä waypoint symboleita kepsuun. Tein muutaman ilmailuhenkisen symbolin, kuten kolmiot vfr-portteja kuvaamaan, vorrit, ndb:t, esteet jne. ja muutin koordinaattipakettini symbolit vastaamaan näitä omatekemiä symboleita. Eli nyt tuon paketin käyttäjät saavat entistä tutumman näköisen presentaation ilmatilastaan kepsunsa näytölle, tähän tyyliin:

 

[ attachment removed ]

 

 

Symbolipaketti löytyy samalta sivulta tuon koordinaattipaketin kanssa. Ai niin ja koordinaatit on kanssa uusittu, huomioikaa, että data ei ole vielä voimassa vaan vasta kahden viikon kuluttua. Laittelin AIP amendment #86:n muutokset jo nyt koneelle, kun tänään oli hetki aikaa toisin kuin tuolloin voimaantulopäivänä..

 

-m

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään