Mikko Sokero

Ilmavoimat harjoittelee elektronista sodankäyntiä

1 viesti aiheessa

Lisää vettä vasemmistonuorten ynnä muiden myllyyn:

 

Ilmavoimat elektronisen sodankäynnin harjoitukseen

 

Suomen ilmavoimat osallistuu 24.5.–10.6. ensimmäistä kertaa kansainväliseen harjoitukseen, jonka erityisenä teemana on elektroninen sodankäynti.

 

Etelä-Saksassa järjestettävä Elite 2005 (Electronic Warfare Live Training Exercise) on lajissaan Euroopan suurin. Mukana on satakunta lentokonetta, joista 60 suihkukonetta. Harjoituksessa on suunniteltu lennettävän päivittäin 150 lentosuoritusta useasta tukikohdasta.

 

Suomi on mukana neljällä F-18 Hornet- torjuntahävittäjällä. Harjoitusosaston koko on noin 30 henkilöä. Harjoitukseen osallistuvat Suomen ohella Saksa, Hollanti, Belgia, Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Turkki, Sveitsi, Itävalta, Tsekki, Puola, Norja, Ruotsi, Yhdysvallat Englanti ja Slovenia.

 

Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kokenutta lentomiehistöä ja maahenkilöstöä työskentelemään elektronisen toiminnan alaisena tai tukemana. Harjoitukseen on luotu erittäin monimutkainen realistinen elektroninen uhkakuva ja toimintaympäristö. Lisäksi ilmavoimille tuotetaan tietotaitoa ja koulutusmateriaalia elektronisen sodankäynnin vaikutuksista operaatioiden suunnitteluun.

 

Keskeisiä toimintoja elektronisessa sodankäynnissä ovat varoittimien käyttö, vastapuolen häirintä sekä soihduin ja silpuin tapahtuvat harhauttamiset.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään