Guest mikmat1

WLAN:ista...

5 viestiä aiheessa

Olen ostamassa kannettavaa sisältäen WLAN mahdollisuuden sisäänrakennettuna, ja minua kiinnostaisi langaton lähiverkko (siis sananmukaisesti på engelska Wireless Local Area Network), enkä oikein tiedä näistä asioista mitään. Joten voisko joku vähä jelppiä ja kertois noista kirjainlyhenteistä ym... Ja vielä esimerkiksi sen, minkälaisen päätelaitteen minun tulee hankkia...??

 

Hjellppivä!!

 

Kiitti jo etukäteen...!!!

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Moro, Kannattaa kattoo, että WLAN -purkki tukee 54 Mbps nopeutta (taitaa tosin löytyy jo kaikista uusimmista laitteista) uusimmat kannettavat on varmaan varustettu tällä nopeudella.

 

WLAN purkki, josta löytyy itsestään jo ADSL-modeemi, kytkin, palomuuri ois varmaan semmonen yleisin. Välttää joutavia piuhoja, kun modeemi ja tukiasema on samassa paketissa.

 

Itelläni on edellämainitsemani ominaisuudet omaava SMC:n purkki ja on toiminut aivan verrattomasti. Ei kun pistokkeet kiinni ja purkin asetuksista VCI lukemat kohdilleen ja ei kun kovaa käyttöä. :D

Itseni ainakin yllätti asennuksen helppous.

 

VCI taitaa olla jonkinlainen palveluntarjoaja kohtainen juttu, ainakin sitä on vaihdettava liittymää vaihdettaessa.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä se WLAN purkki osaa sen suojaamisen.

Voit määritellä sinne vaikka MAC-osoitteet joilla pääsee WLANiin kiinni. Ja sinne sitten oma koneesi ja mitä koneita haluatkin WLANiin päästää.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tossa on toi ADSL-modeemi jo pöydällä, siis en aio ostaa laitetta joka sisältäisi modeemin ja tukiaseman.

 

-Kuinka verkon suojaaminen käytännössä toteutetaan ja millä laitteilla??

 

-Onko sellaisia laitteita olemassa, että samassa olisi toi verkon suojaus-systeemi ja WLAN:tukiasema??

 

Mulla on kotona erikseen WLAN reititin-tukiasema-palomuuri ja HomePNA modeemi. Seinästä piuha menee ihan normaalisti modeemiin josta ethernetpiuha sitten menee tuohon tukiasemaan. Tukiasemaan voi liittyä langattomasti tai sitten piuhalla johonkin neljästä rj45 portista. ADSL:lle homma toimii aivan samoin.

 

WLAN tukiasema hakee DHCP:n avulla verkko-osoitteet yhteyttä varten ja toisaalta toimii sisäverkon DHCP palvelimena ja jakaa osoitteet omasta osoiteavaruudestaan. Langaton liikenne on salattu 128-bittisellä WEP suojauksella. Lisäksi piti keksiä joku nimi (SSID) verkolle. MAC-osoitteisiin en ole yhteyttä sitonut kun koskaan ei tiedä mitä konetta sitä mukanaan raahaa. Palomuurin asetukset olivat varsin yksinkertaiset.

 

Asennus on tosiaan varsin suoraviivaista, mutta ainakaan pikaohjeissa ei ollut mainittu tuota salausta ollenkaan. Tosin jos tiesi mitä etsiä oli se helppo asettaa.Tukiaseman asetukset hoituu webbiselaimen avulla.

 

Mielestäni kannattaa hommata uusimman G-sarjan laitteet, sillä hintaero ei ole kovin suuri B-sarjalaisiin. Itselläni on Linksys WRT54G tukiasema ja ainakin meidän kämpässä saa yhteyden joka paikasta. Myöskin vaimon koneessa oleva D-Link DWL-G650+ verkkokortti on toiminut hyvin. Kunhan ensin parin päivän tappelun jälkeen sain sen toimimaan Linuxissa ;) Windowsissa asennus on tavanomaisen yksinkertaista.

 

Pete

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään