Ari Kaihlanen

F-15J Lentomalli + video

7 viestiä aiheessa

Terve!

 

Esa täällä jo maintsikin, että väsäilen parempaa lentomallia Eaglelle. Homma alkaa olla siinä vaiheessa, että tarvittaisiin rakentavaa palautetta vähän isommalta porukalta.

 

Koska ketään ei varmasti kiinnosta testaillla keskeneräisiä lentomalleja väsäilin tuosta esittelyvideon innostamaan testailua . 8)

 

Videota on saatavan kahtena versiona:

- Korkealaatunen Divx (108 MB)

Divx tästä

- Matalampilaatuinen wmv (40 MB)

Wmv tästä

 

Itse pääasian, eli tuon uuden lentomallin saa täältä.

Lentomalli

 

Paketista löytyy Esan ystävällisesti kirjoittamat asennusohjeet, mutta laitetaan niihin vielä erikseenkin linkki:

asennusohjeet

Samoin tuolta löytyy yleistä tietoa tuosta lentomallista.

 

Mikäli tuon asennuksen tai videon katselun kanssa tulee ongelmia niin laittakaa viestiä tähän ketjuun, niin katsotaan mikä mättää.

 

Video varmaan kannattaa katsoa vaikkei lentomalli kiinnostaisikaan, mutta jos vain yhtää aikaa liikenee, niin kokeilkaa tuota ja kommentoikaa!

 

P.S Videostakin tietty otetaan kiitollisena kaikki kritiikki vastaan.

 

EDIT: Asennusohjeet korjattu.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Ei kyllä nyt mahda olla ihan kaikki kohdallaan. Ensinnäkin tuon saa kulkemaan pinnassa yli 4 machia :P... Se kiihtyy liian nopeasti pinnassa jopa 2.5 machiin, jonka jälkeen alkaakin vasta todellinen kiihdytys. Kymmenessä sekunnissa 2.5 machista yli 4 machiin... Korkealle en edes oikeastaan vielä päässyt. Syyn voi lukea seuraavasta kappaleesta...

 

Lisäksi kone alkaa tärisemään aivan sietämättömästi heti kun vauhti nousee nousukiidossa yli sadan solmun, eikä se lakkaa ilmassakaan. Nokka vispaa puolelta toiselle ja ylös ja alas. Tuo viimeistään tekee lentämisestä mahdotonta...

 

Ja vielä viimeisenä huomiona sellainen, että oikea ja vasen laskuteline on vaihtanut keskenään paikkaa. Jos tulee laskuun silleen, että oikea rengas ottaa ensin maahan, vasen joustaa ja toisinpäin. Tosin tämä taitaa olla modelin bugi...

 

 

EDIT: kokeilin mennä korkealle. Ja meninkin. 100000 ft että napsahti ja vauhtia 4.6 machia. Sen kovempaa sitä ei saa kulkemaan :P

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jossain on nyt jotain pielessä. Sillä minulla (ja Esalla) maksimi matalalla on M1.3 ja tuonkin saa vain syöksymällä M1.4:ää tai yli korkeammalla, jonka jälkeen nopeus hidastuu tuohon. Lisäksi jo M1.2:een kiihtymiseen pitäisi mennä pari minuuttia...

 

Jos viitsit tarkistaa, viittaako .cfg:n SIM rivi oikeaan .air-fileen (F-15J.air)...

Tuo kohta saattaa tosiaan puuttua tuolta ohjeista :-[...

 

 

Jeps, tuo telinebugi on tuon modelin ongelma.

 

EDIT: Tosiaan tuo kohta oli jäänyt ohjeista puuttumaan. Pitäisi oppia olemaan tarkempi näiden asioiden kanssa...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Minulla ainakin toimi hienosti. Kiitokset tuosta lentomallista. Matalalla sain koneen kiihtymään 925 solmuun 3-4 minuutin kiihdyttelyn jälkeen. Seuraavaksi kokeilin maksimikorkeutta ja 55000 jalassa tuli katto vastaan ja kone alkoi tulemaan alaspäin, koneen sai seuraavan kerran nostamaan korkeuttaan 51500 jalassa. Maksiminopeus 30000 jalassa oli 940 solmua.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Hyvä että jollakulla toimii,

 

Kiitokset kommenteista, nuo ovat samansuuntaisia lukuja mitä olen itsekkin saanut. Tosin olen lähinnä katsellut sitä Mach lukua, koska (Hudissa vasemmalla alhaalla). 30'000 jalassa pitäisi päästä aina M2.3:n asti, mikä on noin 960 KIAS. Tuostakin nopeampaa saattaa päästä, mutta polttoainetankkissa ei ole kuin huurut jäljellä palumaatkaa varten. Noin nyrkkisääntönä tuolla korkeammalla menee noin 5 min tuohon maksiminopeuteen.

 

Korkeammalle pääsee, mutta etenkin yli 50'000 jalan pitää katsoa nopeutta tarkkaan. Ilma on tuolla niin ohutta, että tarvitaan kohtuullisia nopeuksia (yli M0.8) että moottorit saisivat tarpeeksi sitä, eli nouskulma ja -nopeus pitää pitää kohtuu alhaisina.

 

Yksi hyvä tapa saada korkeutta nopeasti on ns. "unloaded" tai tuttavallisemmin "ballistic" nousu jossa vedetään yliäänipuolella kone jyrkään nousuun (80-60 astetta) ja tämän jälkeen pidetään g-mittari nollalukemissa työntämällä tikkua varovasti eteen (tai trimmillä FS:ssä).

 

EDIT: Typoja korjailtu

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos viitsit tarkistaa, viittaako .cfg:n SIM rivi oikeaan .air-fileen (F-15J.air)...

Tuo kohta saattaa tosiaan puuttua tuolta ohjeista :-[...

 

 

Jees, siitähän se. Kas kun en itse huomannut :-[

 

Nyt äkkitestauksella nopeudet pysyi aika hyvin kurissa. Lisää testausta huomenna...

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään