Guest Filkas

Suomi itsepintaisesti kesäajassa (UTC+1)

13 viestiä aiheessa

Arv. ilmailuväki

 

FS2004:ssäni kotomaa on itsepintaisesti kesäajassa (UTC+1), muut aikavyöhykkeet toimivat kyllä jotenkin. Ei FS RealTime 1.7 eivätkä Thompsonin 3.0 -päivitykset auttaneet. Tästä on varmaan keskustelua täällä käyty ja neuvot annettu, en vain löydä. No kohtahan on taas kesä, mutta kuitenkin... Kiitos avusta etukäteen!

 

A.K.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä tietysti, joo. Sanotaanko sitten, että Suomi on itsepintaisesti Ruotsin ajassa? Siis kaiketi oikea aika olisi UTC+2?

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Niinpä tietysti, joo. Sanotaanko sitten, että Suomi on itsepintaisesti Ruotsin ajassa? Siis kaiketi oikea aika olisi UTC+2?

 

Suomi on normaalisti UTC +2.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla
Suomi on normaalisti UTC +2.
Selvennyksen vuoksi:

 

Vuodesta 1981 Suomessa on ollut käytössä Suomen kesäaika, jota tosin kokeiltiin jo sotavuonna 1942. Kesäaika tarkoittaa sitä, että vuoden valoisimpien kuukausien ajaksi kellot on siirretty tunnilla eteenpäin eli töihin lähdetään tunnin verran "normaalia" aikaisemmin. Kesäaika alkaa maaliskuun lopun viikonvaihteessa, jolloin kellot sunnuntaina aamuyöllä kello 3 siirretään osoittamaan 4:ää. Takaisin normaaliaikaan palataan syyskuun lopun viikonvaihteessa, jolloin siirto tehdään päinvastaiseen suuntaan.

 

http://www.compuline.fi/ComDocs/Suomi/uushlp/html/fin-19nl.htm

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä tuli selväksi tämä kesäaikahistoria, mutta oikeastaan utelin sitä, miten timezone asetuksilla saisi Suomen aikaan UTC+2. - No hätäapuna onnistuin joten kuten, kun asensin FS RealTimen Tz04 kansion (Thompsonin patcheillä terästettynä) omaksi sceneryksi. Tosin esim. Arlandasta Marianhaminan kautta Helsinki-Vantaalle lennettäessä simu älyää vaihtaa Suomen aikaan vasta jossain Vihdin majakan kohdalla...

 

Sitä kesäaikaa odotellessa

Terv. A.K.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Paras apu (tai no mitä itse teen) taitaa olla GMT-ajan käyttäminen FS:ssä, silloin ainakin ympäristö on suhkot oikein valaistu.

Mutta tiedä sitten mikä auttaisi tuon korjaamiseen... Suomi on jaettu jopa kahteen aikavyöhykkeeseen FS:ssä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Tässä e-mailvaihtoni Dennis Thomsonin kanssa - se näköjään kannatti!

 

Terv. A.K.

 

----- Original Message -----

From: "Antti Kaskia" <filkas.oy@kolumbus.fi>

To: <dennis@cableonda.net>

Sent: 14 January 2005 08:17

Subject: Finnish timezone

 

 

Dear Mr. Dennis Thompson

 

Please consider in your future patches the time zone correction for Finland: Please, notice that ALL Finland is UTC +2 (following the European summer saving time UTC+3), the time zone between Sweden (UTC+1) and Finland is on the middle of Gulf of Bothnia and between Sweden and Aland. The Baltic states Estonia, Lithuania and Latvia (and even Kaliningrad) share the same UTC+2. The most western Russian time zone begins UTC+3, as you surely know.

 

In your present time zone pattern most Finland is UTC+1 and changes to UTC+2 just about 35 miles west of Helsinki!Believe me, all Finnish simaviators (i.e. most of the nation's brightest youth) are very offended of this attempt to join us back to Swedish domination which already lasted over 700 years (after that a hundred years we occupied by the Russians and the last 86 years we have been independent). One prominent Finnish state man and patriot has said: " Swedish we are not, Russians we do not want to become, let us be Finns!" - I'm sure he meant the time zone, too...

 

I promise a day of celebration for your honour when we can enjoy in your new Finland-patch!

 

Keep up your good and valuable work.

 

Best regards,

 

Antti Kaskia

Filkas Oy

Rukatunturintie 3 K

00970 HELSINKI

Phone 040 540 9995

E-mail: filkas.oy@kolumbus.fi

Home pages: http://www.kolumbus.fi/filkas.oy

 

 

Here's your update. Please read the readme file before installing.

 

I'll be uploading it to AVSIM and to my website:

 

http://groups.yahoo.com/group/FSTimeZones

 

DDT

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Jos nyt ihan tarkkoja ollaan ja olen asian oikein ymmärtänyt, eikös Suomi kuulu kuin kuulukin kahden "aikavyöhykkeen" puolelle jos puhutaan LMT-ajasta, joka riippuu puhtaasti pituuspiireistä (tunti / 15 astetta). Standardiajat sen sijaan ovat maakohtaisia sopimuksia, esim. se että Suomessa on käytössä vain yksi aika ja esim. jenkkilässä neljäkin kappaletta. Onko kyse siis vain käsitteiden sekoittumisesta?

 

Esim. http://www.sole.org/images/wrldtime.gif

 

Tässä suhteessahan MS on mallintanut asian ihan oikein ::)

 

Korjatkaa toki jos puhun ns. p**kaa.

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nyt tuo päivitys on näköjään ilmestynyt Avsim.comiin.

 

tz22-tz30update5.zip, tätä kai tarkoitit! Mihin nuo bgl.lät asennetaan. ja pitääkö jotain ottaa pois? Ohje on huono, kun en oo aihetta ennen korjaillut. ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Mihin nuo bgl.lät asennetaan. ja pitääkö jotain ottaa pois? Ohje on huono, kun en oo aihetta ennen korjaillut. ???

 

Joo aika hönö ohje. Piti itse asiassa kysellä samaa, että miten nuo nyt sitten asennetaan ja millä korvataan mikäkin. ???

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Sehän se Tz22-Tz30update5.zip. Itse tein näin (FS2004): Imuroin Joshua Robertsonin FS Real Time -ohjelman (ilmainen, vaikka kinuaa lahjoitusta). Se asentui defaultina c:\Ohjelmatiedostot -kansioon. Siellä on Tzfiles04 -kansio, jossa on sceneries kansio. Tähän sceneries -kansioon asensin Flight Simulator Nordicin File Librarystä Miscellaneous - Others kohdasta Thompsonin TImezone filen "Download (22,7kt)" päällekirjoitus-asetuksella. Asensin tämän ja lisäksi pelkästään tuon em. update5:n, (koska se sisältää kaikki aikaisemmat updatet) FS Real Timen Tzfiles04:n sceneries -kansioon. Muistin poistaa kansiosta Eur200.bgl tiedoston, kuten Thompson kehottaa.

 

Avasin Fs2004 - setttings - scenery library - add area ja etsin c:\ohjelmatiedostot\FS Real Time\Tzfiles04 -kansion ja asensin se omaksi sceneryksi normaaliin tapaan. Klikkasin OK ja suljin ja avasin MS2004:n ja Suomen aikavyöhyke ynnä monet muut olivat suht. paikallaan (kesäaika mukaan lukien). Voit käyttää tai olla käyttämättä sitä FS Real Time ohjelmaa, mutta kansiot ovat siellä helposti löydettävissä, ja nehän ovat nyt normaali scenery.

 

En osaa tämän paremmin selittää. Jatkakoot viisaammat...

 

Terv. A.K.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään