Sami Puro

Jumbojettiä Helsinkiin

14 viestiä aiheessa

Ilmailuhuhu kertoo, että Helsinkiin tulisi kesän ajan liikennöimään säännöllisesti matkustaja-Jumbojetti.

 

Kyseessä olisi espanjalaisen Air Pullmanturin 747, joka aloittaa 22.05 ja siitä eteenpäin saapuu joka toinen sunnuntai-ilta kello viiden pintaan.

 

Firma lennättää ainakin espanjalaisia Pohjolaan laivaristeilyille, ja muita samanlaisia kohteita on Karibialla yms. Aiemmin on uutisoitu että näiden Pohjoismaiden risteilyiden lentokohde olisi Kööpenhamina, mutta tämä on ilmeisesti joku poikkeava keikkasarja?

 

Koneet ovat 747-300 sarjaa. Kuvia tässä http://www.airliners.net/search/photo.search?airlinesearch=Air%20Pullmantur&distinct_entry=true

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kertoileppa Sami jos jostain tähän asiaan varmistuksen kuulet.

 

Olisi kyllä meinaan hieno juttu jos olisi kaksi vakio-jumboa hookoolla :D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kyllä se jo varmaa on. (Tosin mikäänhän ei ole niin varmaa kuin epävarma?)Kyseinen Espanjalainen yhtiö järjestää Itämeren ympäriristeilyjä ensi kesänä ja yksi kaupunki reitillä on Helsinki. Myös Kööpenhamina on yksi turistien "vaihtopaikka" Helsingin ohella.

 

http://www.cph.dk/CPH/UK/PRESS/News/2005/Charter+flights+from+Spain.htm

 

Samainen huhu kertoo myös että Jumbon vanavedessä seuraisi Airbus (Spanair?)(A321?) kuljettaen myös risteilymatkaajia.

 

Ei taida Itämerellä aiemmin tällaista "säännöllistä" varsinaista "Karibian" tyyliin risteilyliikennettä juuri ollutkaan ?

 

Rahtiplatalle sitten vaan Jumboa bongaamaan....

 

- th -

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Itseasiassa Itämeri on nykyisin yksi maailman vilkkaimmista risteilyvesistä. Helsingissäkin on yli 200 aluskäyntiä joka kesä. Se mikä tässä on erikoista, laiva kääntyy joka toinen viikko Helsingissä. Tämä Pullmanturin Blue Dream tekee 7-vuorokauden risteilyjä Kööpenhaminasta Helsinkiin ja takaisin. Kööpenhamina on Itämeren risteilyjen yleisin kääntöpaikka, Tukholma on tullut toisena... Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta kun Helsingissä käännetään risteilyaluksia näinkin säännöllisesti eli koko kesä.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Kaiken aikaahan kesällä näitä risteilyaluksia stadissa vierailee. Katajanokan pääty (risteilylaituri), palacen edusta ja Viikkarin ja Nordic Jet Linen välinen laituriosuus on yleisimpiä paikkoja samoin kuin Hernesaaren kärki.

 

Ne heittää yleensä sellaista pääkaupunkiristeilyä, jossa pysähdyspaikkoina ovat Köpis, Tukholma, Hesa ja Pietari ainakin.

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Se mikä tässä on erikoista, laiva kääntyy joka toinen viikko Helsingissä. Tämä Pullmanturin Blue Dream tekee 7-vuorokauden risteilyjä Kööpenhaminasta Helsinkiin ja takaisin.

 

Juuri tuota yritin tarkoittaa (sorry) näköjään väärin kirjoitetulla lauseellani "Ei taida Itämerellä aiemmin tällaista "säännöllistä" varsinaista "Karibian" tyyliin risteilyliikennettä juuri ollutkaan ?" Siinä pitäis lukea "Helsinki" eikä "Itämeri".

Käyhän niitä risteilijöitä Helsingissä tosiaan kaiken aikaa kesäisin vaan eikös ne ole kuitenkin vähemmän säännöllistä liikennettä ja turistien vaihto ei yleensä kuulu kuvaan.

 

Muistan hämärästi että joskus on matkaajia tullut lentokoneella aiemminkin risteilijälle ja toisia viety pois vaan ne ovat olleet yksittäisiä tapahtumia.

 

Asiaa toisinpäin ajatellen muuten Air Finland on kuljettanut Kristina Reginan risteilijöitä pitkin talvea milloin minnekin.

 

http://www.kristinacruises.com/

 

Ottaakohan ne paikallisia kyytiin vai onko risteilyt tarkoitettu vaan Espanjalaisille ?

 

 

 

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Helsingin satamalla on nykyisin tietty sääntö, että kaikki yli 200m pitkät alukset paitsi ruotsin lautat ajetaan hernesaaren kärkeen. Sen verran monesti on ollut läheltä piti tilanteita kustaan miekassa ulkolaisilla paateilla.

 

Hernesaaren kärkeen mahtuu nykyisin 2 paattia yhtäaikaa. kanavaterminaaliin mahtuu yksi paatti ja katajanokan kärkeen siinä viking:n terminaalin viereen mahtuu yks iso loistoristelijä jonka pituus on siinä siljan paatin kokoa jos ne vain uskaltaa laskea sen kustaan läpi.

 

Muutaman kerran Queen Elizabeth 2 on tullut kustaan läpi ja enään kapteeni ei uskalla tulla katajanokalle ;D

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Näitä olisi siis tiedossa, kyseinen yksilö kuvattu Madridissa terminaalin lasin läpi.. :-[ EC-IUA taitaa olla 200-sarjalainen.

[ Attachment removed / expired ]

 

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Nostetaanpa vähän tätä aihetta eli tänään siis olisi tulossa ensimmäinen kone klo 17.45 (EB7006) ja pois lähtisi 19.45 (EB7106).

Jaa viesti


Link to post
Jaa muulla sivustolla

Luo uusi käyttäjätunnus tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään